Χανκ το Τανκ: Ένα από τα πιο καταζητούμενα «πρόσωπα» στην Καλιφόρνια

Τρομοκρατεί ολόκληρη περιοχή εδώ και 6 μήνες.

Article featured image
Article featured image


Μια πελώρια μαύρη αρκούδα που ακούει στο όνομα «Χανκ το Τανκ» καταζητείται από την αστυνομία της Καλιφόρνια επειδή εισέβαλε σε δεκάδες σπίτια σε γειτονιές γύρω από τη λίμνη Τάχο, ψάχνοντας για τροφή.

Ο αρκούδος – «εγκληματίας» ζυγίζει 227 κιλά, πολύ περισσότερα από την μέση αρκούδα και φαίνεται πως δεν έπεσε σε χειμερία νάρκη επειδή είχε συνέχεια τροφή.

Οι Αρχές λένε πως η ευθανασία ίσως είναι αναγκαία, αφού το ζώο έχει αρχίσει να νοιώθει τόσο άνετα κοντά στους ανθρώπους. Ωστόσο, φιλοζωικές οργανώσεις ζητούν να μεταφερθεί σε ένα καταφύγιο.

Ο Χανκ απέκτησε το παρατσούκλι του επειδή έμπαινε σαν άρμα μάχης μέσα σε κλειδωμένα και κατοικημένα σπίτια για να βρει τροφή. «Έμαθε να χρησιμοποιεί το μέγεθός του και τη δύναμή του για να μπαίνει μέσα στα σπίτια», λέει ο Πίτερ Τίρα, εκπρόσωπος του Τμήματος Άγριας Ζωής και Ψαριών της Καλιφόρνια, στο BBC. «Δεν τον σταματάνε ούτε πόρτες γκαράζ ούτε μπροστινές πόρτες. Διαπερνά τα πάντα».

Οι συνηθισμένες μη θανατηφόρες μέθοδοι που κρατούν μακριά τις αρκούδες, όπως σειρήνες και αστυνομικά τέιζερ (που κάνουν έναν ενοχλητικό ήχο για τις αρκούδες) δεν αποδείχθηκαν βοηθητικές στο να διώξουν τον Χανκ.



Μια τοπική ομάδα υπεράσπισης άγριων ζώων, λέει πως ο Χανκ μεγάλωσε τόσο επειδή έχει εμμονή με τα ανθρώπινα φαγητά. Η ομάδα «The Bear League», ζήτησε όταν πιαστεί ο Χανκ να σταλεί σε ένα καταφύγιο αντί να θανατωθεί, ενώ κάλεσε τους κάτοικους της περιοχής να είναι πιο προσεκτικοί την ώρα που αποθηκεύουν το φαγητό τους και όταν πετούν τα σκουπίδια τους.

«Δεν επιβιώνει τρώγοντας μυρμήγκια και μούρα όπως πολλές άγριες αρκούδες» λέει ο εκπρόσωπος του Τμήματος Άγριας Ζωής και Ψαριών. «Στο Τάχο υπάρχει πρόσβαση σε φαγητό με πολλές θερμίδες όλο τον χρόνο, είναι ευκολότερο να βρεις τέτοιου είδους φαγητό από σκουπίδια παρά να ξοδεύεις ώρες για να βγάζεις σκουλήκια από νεκρά κούτσουρα», προσθέτει.

Οι αρχές έχουν λάβει περισσότερες από 150 κλήσεις που αφορούν τον Χανκ. Εισέβαλε σε τουλάχιστον 40 σπίτια και προκάλεσε σοβαρές ζημιές, σε μόλις έξι μήνες.

«Ζω στην περιοχή εδώ και 40 χρόνια και για πρώτη φορά κλειδώνω την πόρτα μου, κάτι που δεν έκανα ποτέ», λέει στο CBS News ο ντόπιος Τιμ Τζόνσον μετά την επιδρομή που δέχτηκε το σπίτι του από τον Χανκ. «Όσο περισσότερο δεν τον ταΐζουμε, τόσο πιο συχνά θα συμβαίνει αυτό».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ