Πώς καλύπτουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης την εισβολή στην Ουκρανία

«Αυτή είναι μια συνηθισμένη πρόβα παρέλασης. Μόνο που φέτος αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε την παρέλαση στο Κίεβο», έγραψε στο Twitter η επικεφαλής του Russian Today.

Article featured image
Article featured image


Τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αφιέρωσαν το πρωινό τους στο να επαινούν τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντάς την στρατιωτική επέμβαση στο Ντονμπάς, ενώ αγνόησαν σε μεγάλο βαθμό τα πυραυλικά πλήγματα σε υποδομές και ορισμένες πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, γράφει στη Guardian ο Andrew Roth από τη Μόσχα.

Καθώς τα ρωσικά τανκς διέσχιζαν τα σύνορα στην Ουκρανία από σημεία βόρεια, ανατολικά και νότια του Κιέβου, το ειδησεογραφικό κανάλι Rossiya-24, έδειξε ένα πλάνο στην οθόνη που έγραφε: «Οι Ουκρανοί νεοεθνικιστές περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσουν τη Ρωσία».


Ζωντανά μεταδόθηκαν ρεπορτάζ από πόλεις του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, όπου οι ανταποκριτές επικεντρώθηκαν κυρίως στις τοπικές μάχες για τις πόλεις και όχι στην ευρύτερη ρωσική εισβολή που λαμβάνει χώρα σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι Ρώσοι που παρακολουθούν τις ειδήσεις ενδεχομένως να νομίζουν ότι η επίθεση που εξελίσσεται από τις πρώτες πρωινές ώρες εστιάζεται σε μεγάλο βαθμό στις περιοχές όπου διεξάγονται μάχες εδώ και οκτώ χρόνια. Ενώ πολλοί απλοί Ρώσοι εκφράζουν σοκ για την επίθεση, ορισμένοι δημοσιογράφοι και διευθυντές των κρατικών καναλιών είναι φανερό ότι διασκεδάζουν με τη φάση.

Ένας δημοσιογράφος σε ένα κρατικό πρακτορείο μέσων ενημέρωσης δήλωσε στον Guardian: «Δυστυχώς το μόνο που άκουσα σήμερα το πρωί είναι υπερηφάνεια».

Η Margarita Simonyan, η νεα επικεφαλής του RT, έγραψε σε ένα tweet πρωτοφανούς κυνισμού: «Αυτή είναι μια συνηθισμένη πρόβα παρέλασης», έγραψε. «Μόνο που φέτος αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε την παρέλαση στο Κίεβο».



Πηγή: Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ