Η Αφγανή πορνοστάρ, Γιασμίνα Άλι, μίλησε για το δικαίωμα των γυναικών της χώρας της να ορίζουν το σώμα και τη ζωή τους

Η ιστορία της «κορυφαίας Αφγανής πορνοστάρ» η οποία ξέφυγε από το καταπιεστικό καθεστώς των Ταλιμπάν και της οικογένειάς της, για να ακολουθήσει την καρδιά της.

Article featured image
Article featured image


Για τη δύναμη που έχει βρει μέσα από το αντισυμβατικό επάγγελμά της, τους κινδύνους που αντιμετώπισε προσπαθώντας να αποδράσει από το συντηρητικό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε, αλλά και για τον πρώτο της απελευθερωτικό οργασμό μίλησε στη New York Post η Γιασμίνα Άλι.

Η 28χρονη «κορυφαία Αφγανή πορνοστάρ» όπως αποκαλεί η εφημερίδα τη Γιασμίνα Άλι, βρέθηκε στα φώτα της δημοσιότητας το 2020, όταν ο πατέρας της και ο εξάδελφός του συνελήφθησαν με την υποψία ότι σχεδίαζαν τη δολοφονία της επειδή «ντρόπιασε την οικογένεια» με την ενασχόλησή της με το πορνό αλλά και επειδή επέλεξε να παντρευτεί έναν Εβραίο.

Ο πατέρας της νεαρής, Μοχάμεντ Πάτμαν, φέρεται να ταξίδεψε στη Σλοβακία το 2018 επιχειρώντας να εντοπίσει την κόρη του και ένας επαγγελματίας εκτελεστής φέρεται να είχε δεχτεί να σκοτώσει την πορνοστάρ για 70.000 δολάρια. Σύμφωνα με την Post, έχει ξεκινήσει η νομική διαδικασία για την έκδοση του Πάτμαν και του εξαδέλφου του στη Σλοβακία.

«Δεν έχω καμία επαφή με την οικογένειά μου και έτσι δεν μου έχουν πει κατά πρόσωπο πώς νιώθουν για την τωρινή μου καριέρα. Οι γονείς μου προσπαθούσαν πάντα να με φοβίσουν, χρησιμοποιώντας απειλές για τον Θεό, την κόλαση, διάφορες τιμωρίες. Ο πατέρας μου είχε απειλήσει να με σκοτώσει εάν εγκατέλειπα ποτέ το Ισλάμ, καθώς θα αμαύρωνα τη θρησκεία μου, την αφγανική κουλτούρα και την τιμή της οικογένειάς μου», εξομολογείται στην εφημερίδα η 28χρονη, που πλέον δηλώνει άθεη.

«Σε τελική ανάλυση όμως, αυτή είναι η δική μου ζωή και δεν με νοιάζει πώς αισθάνονται οι άλλοι για την καριέρα μου. Ακολουθώ την καρδιά μου και κάνω ό,τι μου αρέσει επειδή αυτή είναι η δική μου ζωή, το δικό μου σώμα, τα δικά μου δικαιώματα».



Το ξεκίνημά της στη βιομηχανία του πορνό

Η Άλι γεννήθηκε στην Καμπούλ το 1993. Αφού πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στη σκιά του καταπιεστικού καθεστώτος των Ταλιμπάν, μετανάστευσε μαζί με τους δικούς της στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Σύμφωνα με την Toronto Sun, στον πατέρα της Άλι «χορηγήθηκε άσυλο επειδή παρείχε υπηρεσίες μετάφρασης σε Βρετανούς και Αμερικανούς στρατιώτες που μάχονταν στη Μέση Ανατολή».

Η καταπίεση όμως που βίωνε η Άλι δεν σταμάτησε με τον ερχομό της στην Αγγλία, αφού η συντηρητική οικογένειά της δεν της άφηνε καθόλου χώρο να αναπνεύσει, και να ζήσει όπως ήθελε τη ζωή της.

Όταν έφτασε στην εφηβεία, η Άλι «απέδρασε» από τους δικούς της και παντρεύτηκε τον Εβραίο φωτογράφο Ντέιβιντ Κοέν. Αποκήρυξε τη θρησκεία της, «ξεκλείδωσε» τη σεξουαλικότητά της και ξεκίνησε την kinky καριέρα της ως πρωταγωνίστρια ταινιών για ενήλικες.

«Αυτό που με εξέπληξε όταν ξεκίνησα να δουλεύω στον χώρο ήταν πόσο καλά πληρώνονταν οι γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες συμπρωταγωνιστές τους. Σε άλλους επαγγελματικούς τομείς συμβαίνει συχνά γυναίκες με περισσότερα προσόντα και εμπειρίες να πληρώνονται λιγότερα από τους άνδρες συναδέλφους τους και μην απολαμβάνουν τον ίδιο σεβασμό», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τα βίντεο της Άλι στο Pornhub έχουν ξεπεράσει σήμερα τις 9 εκατ. προβολές, όμως χρειάστηκε αρκετό θάρρος για να αποφασίσει να ακολουθήσει την καριέρα που επιθυμούσε, αψηφώντας όσα της είχαν διδάξει κατά την ανατροφή της και όλους τους φόβους και τις ενοχές που ένιωθε.



Η άποψή της για τους Ταλιμπάν

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Άλι συμμετείχε στο podcast «Ι Hate Porn» του Τόμι ΜακΝτόναλντ. Εκεί, η 28χρονη χαρακτήρισε υποκριτές τους Ταλιμπάν, λέγοντας ότι πολλά μέλη του κινήματος είναι φαν του πορνό, άλλοι κρυφά και άλλοι όχι και τόσο.



Η Άλι σχολίασε ότι δεν θα την εξέπληττε αν πολλοί από αυτούς έβλεπαν πορνό, παρά το γεγονός ότι καταπιέζουν συνεχώς τις γυναίκες και καταπνίγουν τη σεξουαλικότητά τους. «Οι σεξουαλικά καταπιεσμένες κοινωνίες αναπτύσσουν εμμονές. Αν δει κανείς από πού έρχονται τα περισσότερα views... θα διαπιστώσει ότι έρχονται από χώρες της Μέσης Ανατολής και την Ινδία».

Eπιπλέον σημείωσε ότι ένιωθε καταπιεσμένη στο Αφγανιστάν και «είδε ανθρώπους να ξυλοκοπούνται» επειδή αρνούνταν να ακολουθήσουν τις εντολές των Ταλιμπάν, προσθέτοντας ότι υπήρχαν συχνές περιπτώσεις «ενδοοικογενειακής βίας» ενώ τόνισε ότι οι ομοφυλόφιλοι άνδρες δεν μπορούν να αναγνωρίσουν την πραγματική τους σεξουαλικότητα από φόβο μήπως δολοφονηθούν.

Η Άλι όχι μόνο χαρακτηρίζεται ως «η κορυφαία πορνοστάρ του Αφγανιστάν», αλλά θεωρείται επίσης η «μοναδική πορνοστάρ» της χώρας, γεγονός που υπογραμμίζει την ανάγκη για περισσότερη σεξουαλική ελευθερία, σύμφωνα με την ίδια.

«Δεν θέλουν το Αφγανιστάν να γίνει γνωστό για το πορνό», σημείωσε. «Νομίζουν ότι τους ανήκει το σώμα μου και τι μπορώ να κάνω με το σώμα μου και δεν έχω δικαίωμα να το δείξω».



Ο πρώτος απελευθερωτικός οργασμός

Στην ίδια συνέντευξη, η Γιασμίνα αποκάλυψε και πώς έμαθε να απολαμβάνει το σεξ, εξηγώντας ότι της πήρε αρκετό χρόνο να ξεπεράσει την ντροπή που αισθανόταν για τις επιθυμίες της.

Αφού το έσκασε από το σπίτι της, η Άλι χρειάστηκε να κάνει ριζικές αλλαγές στη ζωή της, από το φαγητό που έτρωγε μέχρι τον τρόπο που ντυνόταν. Μία από τις αλλαγές αφορούσε την εξερεύνηση του σώματός της.

«Δεν μπορούσα να αυνανιστώ. Δεν μπορούσα να φτάσω στην κορύφωση», λέει για τις αποτυχημένες προσπάθειες αυτοϊκανοποίησης εκείνης της περιόδου.

Τελικά, μετά από μήνες εξάσκησης, η νεαρή κοπέλα κατάφερε να φτάσει στην κορύφωση, με εκείνον τον πρώτο οργασμό να λειτουργεί απελευθερωτικά. «Με βοήθησε να χαλαρώσω και να δοκιμάσω διάφορα πράγματα» αναφέρει χαρακτηριστικά, η οποία παραμένει μέχρι σήμερα φαν του πειραματισμού στο κρεβάτι, μπροστά και πίσω από την κάμερα.

Στόχος της δεν είναι όμως μόνο να εξυπηρετεί τις φαντασιώσεις των θεατών της. Για την Άλι, είναι πιο προσωπικό.

«Ήμουν πάντα ένας επαναστάτρια», λέει η 28χρονη, προσθέτοντας ότι τώρα νιώθει ελεύθερη. «Το ένστικτό μου μου λέει να είμαι ενάντια σε ο,τιδήποτε προσπαθεί να με καταπιέσει».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ