Θυμάσαι αυτές τις 10 διαφημίσεις που έπαιξαν (κάποτε) στην κυπριακή τηλεόραση;

Όσοι έζησαν στα 80s και 90s, θα καταλάβουν!

Article featured image
Article featured image


Οι νέες τεχνολογίες, τα επιπρόσθετα εφέ και οι σύγχρονες ιδέες έχουν αναβαθμίσει τόσο πολύ την εμπειρία των διαφημίσεων, που πολλοί έχουμε ξεχάσει πώς έμοιαζαν οι διαφημίσεις πριν από μερικές δεκαετίες.

Όσοι έζησαν στα 80s και τα 90s, θα θυμούνται πάντως πως πριν από το «Καλημέρα Ζωή» και τη «Λάμψη» έπαιζαν διαφημίσεις οι οποίες άφησαν εποχή. Ένα από τα πιο έντονα χαρακτηριστικά τους μάλιστα ήταν τα «τζιγκλάκια», αυτά τα τραγουδάκια που έπαιζαν κατά τη διάρκεια της διαφήμισης και έχουν χαραχτεί στο υποσυνείδητο του κάθε τηλεθεατή.

Από το «πάνω κάτω σοκολάτα, να ποια είναι η Serenata» του 1986 μέχρι και την «ατέλειωτη ευχαρίστηση του Nescafe Frappè», είναι γεγονός πως κάποιες διαφημίσεις δεν θα ξεχαστούν ποτέ.

Αφορμή για αυτό το άρθρο ήταν ένα βίντεο που ανέβηκε στο TikTok όπου δυστυχώς δεν μπορούν να ανεβούν αρκετά μεγάλα βίντεο και έτσι η συλλογή ήταν ελλιπής. Γι’ αυτό εμείς ψάξαμε και το βρήκαμε ολόκληρο στην ομάδα στο Facebook «Το Παλιατζίδικο των Αναμνήσεων», από την ανάρτηση του Μιχάλη Καπανίρι.

Η πρώτη διαφήμιση κυκλοφόρησε το 1986 και η τελευταία το 1997, 25 χρόνια, δηλαδή, πριν.


Καλό ταξίδι:



Στα σχόλια κάτω από την ανάρτηση του TikTok οι χρήστες λησμόνησαν τις «παλιές καλές εποχές» και άφησαν μερικά «διαμαντάκια» στα σχόλια. Χαρακτηριστικά ένας χρήστης έγραψε χιουμοριστικά : «Μόλις τις είδα κατάλαβα ότι είμαι σε ηλικία να ξεκινήσω τα τεστ κοπώσεως και αναλύσεις κάθε χρόνο», ενώ ένας άλλος λέει πως γνώριζε όλα τα τραγούδια «λες και βρισκόταν σε αυτήν τη χρονιά».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ