«Ο Ed Sheeran είναι μια καρακάξα που δανείζεται ιδέες χωρίς να αναφέρει τους εμπνευστές»

Κατηγορείται πως το «Shape of You» έχει κλεμμένες φράσεις και στίχους από τραγούδι του 2015.

Article featured image
Article featured image


Ο Εντ Σίραν διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι «τροποποιεί» και «δανείζεται» μουσικές ιδέες από άλλους καλλιτέχνες, κατά την εμφάνισή του στο δικαστήριο για υπόθεση που συνδέεται με το τραγούδι του «Shape of You».

Ο τραγουδιστής-τραγουδοποιός έχει κατηγορηθεί από τους τραγουδοποιούς Σάμι Τσόκρι και Ρος Ο’ Ντόνογκιου ότι έκλεψε μέρη του τραγουδιού τους του 2015 για το σινγκλ του του 2017.

Ο βραβευμένος τραγουδιστής είναι σε δικαστική διαμάχη με τον καλλιτέχνη Σάμι Τσόκρι, το καλλιτεχνικό όνομα του οποίου είναι Sami Switch, και τον μουσικό παραγωγό Ρος Ο’ Ντόνογκιου, ο οποίος υποστηρίζει ότι το «Shape of You» περιλαμβάνει φράσεις και στίχους από το τραγούδι τους «Oh Why» του 2015.

Η δίκη ξεκίνησε στις 4 Μαρτίου με τον δικηγόρο των Τσόκρι και Ο’ Ντόνογκιου, Άντριου Σάτκλιφ να λέει ότι ο Σίραν είναι μια «καρακάξα» που «δανείζεται ιδέες» χωρίς να αναφέρει τους εμπνευστές.


Το «Oh Why» του Sami Switch:



Στις 7 Μαρτίου, ο Βρετανός τραγουδιστής και συνθέτης μίλησε στο δικαστήριο και ρωτήθηκε αν αποδέχεται ότι συμπεριφέρθηκε με αυτόν τον τρόπο σε άλλους καλλιτέχνες.

«Έχω ήδη χτίσει μια πολυετή και πολύ επιτυχημένη καριέρα γράφοντας πρωτότυπα τραγούδια τόσο για μένα όσο και για ένα ευρύ φάσμα άλλων κορυφαίων καλλιτεχνών» είπε ο Σίραν στην κατάθεσή του. «Δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό αν είχα τη συνήθεια να αντιγράφω από άλλους».

«Όλα αυτά που λέτε, δεν είναι αλήθεια» είπε στον Σάτκλιφ.

Το «Shape of You» του Ed Sheeran: 



Ειδικότερα, σε γραπτή κατάθεσή του αρνήθηκε ότι είχε συναντήσει τον Τσόκρι σε πάρτι στο Nando's στο κεντρικό Λονδίνο.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσης σημειώνει ότι «πάντα προσπαθούσε να είναι απόλυτα δίκαιος αναφέροντας το όνομα του οποιουδήποτε συνεισφέρει σε κάθε τραγούδι που γράφει» προσθέτοντας ότι ήταν «όσο πιο σχολαστικός μπορούσε και μάλιστα έκανε αναφορά σε ανθρώπους που μπορεί να μην ήταν τίποτα περισσότερο από μια απλή επιρροή για ένα στοιχείο της σύνθεσης».


Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ