Απόψε αναμένεται η πιο ψυχρή νύχτα του φετινού υδρολογικού έτους

Βρίσκεται σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση.

Article featured image
Article featured image


Η περιοχή μας επηρεάζεται από την κορύφωση του ακραίου για την εποχή κύματος ψύχους ενώ την ίδια ώρα, αβαθές βαρομετρικό χαμηλό με κύριο χαρακτηριστικό τις χιονοπτώσεις επηρεάζει την περιοχή μας.

Από νωρίς το πρωί, πυκνές χιονοπτώσεις παρατηρούνται κατά διαστήματα στα ορεινά/ημιορεινά ενώ χιονόπτωση παρατηρείται ακόμη και σε πεδινές περιοχές του εσωτερικού, συμπεριλαμβανομένου του κέντρου της Λευκωσίας.

Από χθες βράδυ, άρχισαν να παρατηρούνται οι χιονοπτώσεις κυρίως μετά τα μεσάνυχτα στα ορεινά/ημιορεινά, οι οποίες μέχρι τις αυγινές με πρώτες πρωινές ώρες επεκτάθηκαν και σε χαμηλότερα υψόμετρα, με χιονόπτωση να παρατηρείται μέχρι και τη Λευκωσία.



Η θερμοκρασία σήμερα το πρωί στη Λευκωσία (σταθμό ραδιοβολίσεων Αθαλάσσας) έχει πέσει στον 1 βαθμό Κελσίου.

Ο κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος καιρός θα συνεχίσει με κατά διαστήματα χιονοπτώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού ενώ στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται βροχή ή χιονόνερο. Μετά το μεσημέρι, τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στο βόρειο μισό του νησιού και κυρίως στην οροσειρά του Τροόδους και Πενταδακτύλου.

Απόψε το βράδυ αναμένεται η πιο ψυχρή νύχτα του φετινού υδρολογικού έτους, με αρνητικές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού αλλά και ισχυρός παγετός.


Κίτρινη προειδοποίηση χαμηλών θερμοκρασιών και χιονιών

Σήμερα Κυριακή, η μέγιστη θερμοκρασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους -5 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1750 μέτρα) και τους -6 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Το οδικό δίκτυο στα ορεινά θα είναι ιδιαίτερα ολισθηρό και επικίνδυνο λόγω ισχυρού παγετού στο οδόστρωμα.

Λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, η σελίδα Kitasweather συστήνει όπως αποφύγουμε τις άσκοπες εξωτερικές δραστηριότητες και την έκθεση σε αυτές τις θερμοκρασίες για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς την κατάλληλη ενδυμασία. Συστήνει επίσης την λήψη απαραίτητων μέτρων προσταστίας για τα κατοικίδιά μας, από τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, κρατώντας τα κάπου ζεστά και προστατευμένα από το κρύο.

Ισχύει από: 18:00 Τ.Ω, 12/03/2022. Μέχρι 18:00 Τ.Ω, 13/03/2022

Ώρα έκδοσης: 11:30 Τ.Ω, 12/03/2022

H χιονόστρωση από τα περίπου 1500 μέτρα και άνω κατά την διάρκεια της προειδοποίησης πιθανόν να φτάνει ή και να υπερβαίνει τοπικά τα 15 cm σε διάστημα 3 ωρών ή μικρότερο ή τα 20 cm σε διάστημα 6 ωρών η μικρότερο. Από τα περίπου 800-1500 μέτρα και κυρίως σε δυτικά και βόρεια τμήματα της οροσειράς του Τροόδους, η χιονόστρωση πιθανόν να φτάνει ή και να υπερβαίνει τοπικά τα 7 cm σε διάστημα 3 ωρών ή μικρότερο ή τα 10 cm σε διάστημα 6 ωρών ή μικρότερο. Από τα περίπου 500-800 μέτρα και κυρίως στο βορειοδυτικό 1/2 της οροσειράς του Τροόδους, η χιονόστρωση πιθανόν να φτάνει ή και να υπερβαίνει τοπικά τα 5 cm σε διάστημα 3 ωρών ή μικρότερο ή τα 7 cm σε διάστημα 6 ωρών ή μικρότερο.

Ισχύει από: 00:00 Τ.Ω, 13/03/2022. Μέχρι 14:00 Τ.Ω, 13/03/2022

Ώρα έκδοσης: 11:30 Τ.Ω, 12/03/2022


Με πληροφορίες από Kitasweather

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ