O Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου διοργανώνει την 4η Εθνική Σύνοδο Νέων

«Διαμορφώνουμε μαζί σήμερα την Κύπρο του αύριο: Ανάκαμψη, πρόσβαση, ενσυναίσθηση».

Article featured image
Article featured image


Με στόχο να θέσει τους νέους στο επίκεντρο και να ενισχύσει τη συμμετοχή τους στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για όλα τα θέματα που τους αφορούν, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου διοργανώνει την 4η Εθνική Σύνοδο Νέων με τίτλο «Διαμορφώνουμε μαζί σήμερα την Κύπρο του αύριο: Ανάκαμψη, πρόσβαση, ενσυναίσθηση».

Επιδιώκοντας να δώσει ώθηση στην προσπάθεια για ένα μέλλον πιο θετικό για όλους, η Σύνοδος θα εξετάσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νέοι και οι νέες της Κύπρου. Παράλληλα θα αξιοποιήσει την ευκαιρία, με στόχο τη συνδιαμόρφωση και οικοδόμηση ενός καλύτερου αύριο, τόσο για τη νεολαία, όσο και για την κοινωνία γενικότερα. Ενός καλύτερου αύριο, το οποίο θα επιτρέπει την ανάκαμψη, την πρόσβαση και την ενσυναίσθηση, σε πολλαπλά επίπεδα.

Χαρακτηριστικό της ειδικής βαρύτητας της Συνόδου και της σημασίας της για την κοινωνία, είναι η συμμετοχή σε αυτή εκπροσώπων της κυβέρνησης σε ανώτατο επίπεδο, κρατικών αξιωματούχων, μαθητών, φοιτητών και εκπροσώπων οργανωμένων συνόλων νεολαίας. Μέσω μίας σειράς θεματικών εργαστηρίων διαμόρφωσης ιδεών, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν τρόπους για βελτίωση της κοινωνίας.

Οι εργασίες της Συνόδου θα ολοκληρωθούν με την παρουσίαση των τελικών πορισμάτων των εργαστηρίων και την αναφορά στα επόμενα βήματα. Στόχος της Συνόδου, είναι η αξιοποίηση των πορισμάτων σε πολιτικές που αφορούν τη νεολαία και ειδικά στον σχεδιασμό της νέας Στρατηγικής για τη Νεολαία 2023-2030.

Η Σύνοδος, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κυρίας Αννίτας Δημητρίου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Απριλίου και ώρα 8:30 στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» στη Λευκωσία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το https://bit.ly/3CCMA4W ή καλέστε στα τηλέφωνα 22-402611 / 22-402641.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ