Βίντεο από τη στιγμή που ο Πύργος του Άιφελ «ψηλώνει» κατά 6 μέτρα

Ανέρχεται πλέον στα 330 μέτρα.

Article featured image
Article featured image


Ο Πύργος του Άιφελ «ψήλωσε» χθες κατά 6 μέτρα, αφού μια νέα κεραία ψηφιακού ραδιοφώνου στερεώθηκε στην κορυφή του μνημείου αυτού, στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας.

Το ύψος του Πύργου του Άιφελ, που κατασκευάστηκε από τον Γουσταύο Άιφελ στα τέλη του 19ου αιώνα, ανέρχεται πλέον σε 330 μέτρα, μετά την αερομεταφορά με ελικόπτερο και την τοποθέτηση στην κορυφή του μιας κεραίας DAB+ (ψηφιακού ήχου).

D6JZEGGW5FOOPPWBBUIQDSIYDQ.png
Φωτογραφία: REUTERS/Sarah MeyssonnierΌταν κατασκευαζόταν, ο Πύργος είχε ξεπεράσει το Μνημείο του Ουάσινγκτον και είχε γίνει η ψηλότερη κατασκευή που είχε φτιάξει ο άνθρωπος στον κόσμο, έναν τίτλο που κατείχε επί τέσσερις δεκαετίες, μέχρι την ολοκλήρωση του Κτιρίου Κράισλερ στην πόλη της Νέας Υόρκης το 1929.Σύμφωνα με τον ιστότοπο TripAdvisor, ο Πύργος του Άιφελ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στον κόσμο. Ωστόσο, ο πύργος αυτός χρησιμοποιείται επίσης για μεταδόσεις εδώ και περισσότερα από 100 χρόνια και το ύψος της κορυφής του έχει αλλάξει πολλές φορές, με τις αντικαταστάσεις κεραιών που είχαν παλιώσει.

MGNFSIUNPBPNZADIQP5GLMUXE4.jpg
Φωτογραφία: REUTERS/Sarah MeyssonnierΕικόνες που μεταδόθηκαν απευθείας από τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν το ελικόπτερο που κατέβασε την κεραία στη βάση της στην κορυφή του πύργου, όπου εργάτες την στερέωσαν. Όλη η επιχείρηση αυτή διήρκεσε λιγότερο από 10 λεπτά.

AGVRYKV5YRJ5FHSNN5KLQXEV6E.png
Φωτογραφία: REUTERS/Sarah MeyssonnierΠηγή: ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ