Γυναίκα από τη Ρωσία βρέθηκε δολοφονημένη σε βαλίτσα έναν χρόνο μετά την εξαφάνισή της

Η ίδια είχε σχολιαστεί στο παρελθόν όταν αποκάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, «ψυχοπαθή και κοινωνιοπαθή».

Article featured image
Article featured image


Το 23χρονο μοντέλο από τη Ρωσία, Γκρέτα Βέντλερ, είχε χαρακτηρίσει τον Πούτιν ψυχοπαθή, κοινωνιοπαθή, αδύναμο και φοβισμένο από την παιδική του ηλικία. Η Γκρέτα Βέντλερ δολοφονήθηκε έναν μήνα μετά τις δηλώσεις αυτές εναντίον του Ρώσου προέδρου από τον πρώην φίλο της, Ντμίτρι Κορόβιν. Ο 23χρονος ομολόγησε τη διάπραξη του φρικτού εγκλήματος έναν χρόνο μετά, λέγοντας πως τη στραγγάλισε μέχρι θανάτου έπειτα από μια διαμάχη για χρήματα στη Μόσχα.

Ο Κορόβιν είπε στους ανακριτές ότι κοιμήθηκε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου για τρεις νύχτες με το πτώμα της Γκρέτα Βέντλερ δίπλα του. Αφού πέρασαν τρία 24ωρα από τη δολοφονία της, ο σύντροφός της έβαλε το πτώμα της (δεν εξήγησε ποτέ με ποιον τρόπο) σε μία βαλίτσα που είχε αγοράσει. Βγήκε από το ξενοδοχείο με το πτώμα στη βαλίτσα και οδήγησε 300 μίλια μακριά μέχρι να φτάσει στην περιοχή Lipetsk. Άφησε στο πορτμπαγκάζ ενός αυτοκινήτου το πτώμα της Γκρέτα Βέντλερ για περισσότερο από έναν χρόνο, μέχρι που το ανακάλυψαν οι αστυνομικοί.


Την είχε σκοτώσει και παρίστανε ότι ζει

Ο πρώην φίλος της, Ντμίτρι Κορόβιν, είχε στήσει σχέδιο για να καλύψει τη δολοφονία που είχε διαπράξει. Προσπαθούσε επί έναν χρόνο να κάνει τους γνωστούς του νεαρού μοντέλου να πιστεύουν ότι η Γκρέτα Βέντλερ είναι ζωντανή, δημοσιεύοντας διαρκώς φωτογραφίες και μηνύματά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό γινόταν μέχρι τη στιγμή που ένας φίλος του μοντέλου, o Εβγένι Φόστερ, υποψιάστηκε πως επρόκειτο για εξαφάνιση, προκαλώντας μια έρευνα που τελικά εντόπισε το πτώμα της. Βίντεο από την Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας δείχνει τον Κορόβιν να φέρεται να επιδεικνύει πώς σκότωσε το μοντέλο και να κάνει πλήρη ομολογία.


Προσοχή: Το βίντεο μπορεί να ενοχλήσει



Γκρέτα Βέντλερ: Τι δήλωνε για τον Βλαντίμιρ Πούτιν το μοντέλο

Η Γκρέτα Βέντλερ τον Ιανουάριο του 2021, περίπου έναν μήνα πριν πέσει θύμα δολοφονίας, έκανε μια σειρά από αναρτήσεις για τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν. «Δεδομένου ότι ο Πούτιν πέρασε πολλές ταπεινώσεις στην παιδική του ηλικία, δεν μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του λόγω της (ελαφριάς) σωματικής του διάπλασης, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι έφυγε μετά τη νομική σχολή και εντάχθηκε στην KGB», έγραφε τότε η Βέντλερ και συνέχιζε: «Τέτοιοι άνθρωποι είναι άτολμοι και φοβισμένοι από την παιδική ηλικία, φοβούνται τον θόρυβο και το σκοτάδι, τους ξένους, οπότε χαρακτηριστικά όπως η προσοχή, η αυτοσυγκράτηση και η έλλειψη επικοινωνίας αναπτύσσονται νωρίς στον χαρακτήρα τους. Το μόνο που μπορώ να υποθέσω, κατά τη γνώμη μου, είναι ότι σε αυτόν παρατηρείται μια σαφής ψυχοπάθεια ή κοινωνιοπάθεια».

Στην ίδια ανάρτηση, η Γκρέτα Βέντλερ δεν δίστασε να προχωρήσει σε πιο έντονους χαρακτηρισμούς σχετικά με την ψυχοσύνθεση του Ρώσου προέδρου: «Για τους ψυχοπαθείς, είναι σημαντικό να βιώνουν συνεχώς μια αίσθηση πληρότητας και οξύτητας της ζωής, γι’ αυτό αγαπούν το ρίσκο, τις έντονες εμπειρίες, την έντονη επικοινωνία, την έντονη δραστηριότητα - μια έντονη και δυναμική ζωή. Ίσως θέλει πραγματικά να ενισχύσει την ακεραιότητα της Ρωσίας και εύχεται ειλικρινά το καλύτερο για τους Ρώσους. Αλλά μπορεί πραγματικά να κάνει κάτι; Νομίζω ότι ξέρετε και εσείς οι ίδιοι την απάντηση σε αυτό το ερώτημα», έγραφε τότε η Γκρέτα Βέντλερ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ