Γιατροί ανακάλυψαν μέσα στην ουροδόχο κύστη μιας 45χρονης ένα... ποτήρι

Πριν από μερικά χρόνια, η γυναίκα τοποθέτησε το ποτήρι ως σεξουαλικό παιχνίδι μέσα στο σώμα της και από τότε έμεινε εκεί.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από Habib Bourguiba University Hospital

Μια γυναίκα επισκέφθηκε το νοσοκομείο για να λάβει θεραπεία για ουρολοίμωξη και τελικά ανακάλυψε πως είχε ένα γυάλινο δοχείο μέσα στην ουροδόχο κύστη της για τέσσερα χρόνια. Το είχε τοποθετήσει για «ερωτικούς σκοπούς».

Η 45χρονη από την Τυνησία επισκέφθηκε το νοσοκομείο επειδή είχε συμπτώματα ουρολοίμωξης, όπως η συχνή χρήση της τουαλέτας. Κατά τον έλεγχο οι γιατροί βρήκαν μέσα στην ουροδόχο κύστη της μια πέτρα 8 εκατοστόμετρων, μέσα στην οποία εντόπισαν ένα αντικείμενο που έμοιαζε με ποτήρι. Η πέτρα μεγάλωνε μέσα της για τέσσερα χρόνια.

ourolimoksi-potiri_city.jpg
Φωτογραφία: Habib Bourguiba University Hospital



Οι πέτρες στην ουροδόχο κύστη συνήθως δημιουργούνται όταν τα ούρα δεν αδειάζονται εντελώς από αυτήν. Ένα χειρότερο σενάριο για τη δημιουργία τους, είναι το αποτέλεσμα της τοποθέτησης ξένων σωμάτων μέσα στο σώμα.

Σύντομα αποκαλύφθηκε πως πριν από μερικά χρόνια η γυναίκα τοποθέτησε το ποτήρι ως σεξουαλικό παιχνίδι μέσα στο σώμα της και από τότε έμεινε εκεί.

Αυτή η σπάνια περίπτωση δημοσιεύθηκε στο Urology Case Reports, όπου οι γιατροί έδωσαν τις λεπτομέρειες για το έυρημά τους στο Habib Bourguiba University Hospital, στην πόλη του Σφαξ, της Τυνησίας. Σύμφωνα με τη δημοσίευση, η γυναίκα δεν είχε αίμα στα ούρα της, ούτε υπέφερε από ακράτεια – δύο κοινά συμπτώματα μιας ουρολοίμωξης.

x-ray-potiri-ourodoxos-kisti_city.avif
Φωτογραφία: Habib Bourguiba University Hospital



Η ανάλυση των ούρων της αποκάλυψε ένα εύρος 23-25 ερυθρών αιμοσφαιρίων, ενώ το φυσιολογικό εύρος είναι τέσσερα ή λιγότερο. Έτσι οι γιατροί κατάλαβαν πως το σώμα της καταπολεμούσε μια άλλη ασθένεια. Η ακτινογραφία έπειτα αποκάλυψε μια «ορθογώνια μορφή» που κρυβόταν στην ουροδόχο κύστη της και έμοιαζε με γυαλί περικλεισμένο από μια μεγάλη πέτρα διαστάσεων 8 cm επί 7 cm επί 8 cm.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι πέτρες στην ουροδόχο κύστη συνήθως είναι πολύ μικρές για να φανούν στο γυμνό μάτι και έχουν διαστάσεις μόνο μερικών εκατοστών.

Προκειμένου να αφαιρεθεί η πέτρα, οι γιατροί πραγματοποίησαν εγχείρηση και η γυναίκα πήρε εξιτήριο δύο ημέρες αργότερα, αφού ανάρρωσε πλήρως.

Οι γιατροί αποκάλυψαν επίσης πως έχει αναφερθεί ένας «σχετικά υψηλός» αριθμός παρόμοιων περιστατικών μεταξύ γυναικών που έχουν εισαγάγει ξένα αντικείμενα στην ουρήθρα τους για ευχαρίστηση.


Με πληροφορίες από LB

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ