Ούτε αυτό το σαββατοκύριακο λέει να υποχωρήσει το κρύο

Οι θερμοκρασίες αναμένονται πιο χαμηλές από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Article featured image
Article featured image


Aβαθές βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την περιοχή μας, ενώ από το βράδυ της Παρασκευής αναμένεται σταδιακά μεταφορά εξαιρετικών ψυχρών αερίων μαζών προς την περιοχή μας.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με λίγες νεφώσεις οι οποίες παροδικά θα είναι αυξημένες. Σύντομα, νεφώσεις θα αρχίσουν να αναπτύσσονται κυρίως στο νότιο 1/2 της οροσειράς του Τροόδους και σε κεντρονοτιοανατολικά τμήματα του νησιού και αναμένονται τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο μεμονωμένων καταιγίδων. Τα φαινόμενα θα ακολουθούν νότια/νοτιοανατολική πορεία, επηρεάζοντας τοπικά νότια και νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού το απόγευμα. Τα φαινόμενα από τα περίπου 1500 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1600 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να ενισχυθούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς έως βορειοανατολικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ και στα νότια σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς της ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 15 έως 17 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 16 έως 18 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Απόψε
, ο καιρός θα καταστεί προοδευτικά κυρίως αίθριος με λίγες νεφώσεις οι οποίες παροδικά θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοανατολικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 2 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 6 έως 8 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -6 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα. Στα ορεινά/ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός ο οποίος θα είναι ισχυρός στα ορεινά. Ασθενής παγετός θα σχηματιστεί τοπικά και σε περιοχές του εσωτερικού κατά τις αυγινές ώρες.

Αύριο Σάββατο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν περαιτέρω στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως στο νότιο 1/2 της οροσειράς του Τροόδους και αναμένεται να παρατηρηθούν λίγες μεμονωμένες βροχές, με τα όποια φαινόμενα από τα περίπου 800 μέτρα και άνω να είναι υπό την μορφή χιονιού. Εάν παρατηρηθούν φαινόμενα, αυτά θα ακολουθήσουν νότια πορεία και πιθανόν να επηρεάσουν μεμονωμένα και κάποια νότια τμήματα του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοανατολικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 5-8 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 11 έως 13 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -5 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα όπου θα επικρατεί ισχυρός παγετός.

Το Σάββατο το βράδυ
, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοανατολικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 4-7 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στον 1 βαθμό Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -10 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα. Στα ορεινά/ημιορεινά θα σχηματιστεί ισχυρός παγετός ενώ ασθενής παγετός θα σχηματιστεί τοπικά και σε περιοχές του εσωτερικού αλλά και σε περιοχές μερικά χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις οι οποίες παροδικά θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοανατολικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 6-9 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 11 έως 13 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -4 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα όπου θα επικρατεί ισχυρός παγετός.

Την Κυριακή το βράδυ
, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες νεφώσεις, οι οποίες τοπικά θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοανατολικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά στα προσήνεμα τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 5-8 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 0 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -9 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα. Στα ορεινά/ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός ο οποίος θα είναι ισχυρός στα υψηλότερα ορεινά. Ασθενής παγετός θα σχηματιστεί και σε περιοχές του εσωτερικού αλλά και σε περιοχές μερικά χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές.

Ώρα έκδοσης: 22:35 Τ.Ω – 17/03/2022


Πηγή: Kitasweather

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ