Είδαμε πώς μοιάζουν από μέσα τα «καταφύγια επιβίωσης» γιατί ποτέ δεν ξέρεις

Σε περίπτωση που κάποιος πατήσει το κουμπί, δεν θα πεθάνουμε όλοι.

Article featured image
Article featured image


Μια εταιρεία που πουλά ειδικά κατασκευασμένα καταφύγια για πλούσιους, έχει δει εκρηκτική αύξηση στα κέρδη της, από τη στιγμή που ο Πούτιν άρχισε να απειλεί για πυρηνικό πόλεμο.

Ο Gary Lynch, γενικός διευθυντής της εταιρείας «Rising S» που έχει ως έδρα της το Τέξας, είπε στη The Sun πως η ζήτηση καταφυγίων επιβίωσης έχει αυξηθεί περισσότερο από 1000% από την περασμένη Πέμπτη, όταν οι ρώσικες δυνάμεις εισέβαλαν στην Ουκρανία.

«Η επιχείρηση “πετάει” τις τελευταίες ημέρες. Συνήθως πουλούσα δύο με έξι καταφύγια τον μήνα και τον χειμώνα τα πράγματα ήταν πιο ήσυχα. Την Πέμπτη όμως πούλησα πέντε καταφύγια μέσα σε μία μέρα και ήδη πούλησα και δύο σήμερα. Είναι απρόβλεπτο πόσες παραγγελίες θα δεχτούμε ακόμα», είπε o Lynch, του οποίου το τηλέφωνο χτυπά ασταμάτητα πλέον για να του κάνουν παραγγελίες.



Η τιμή των πέντε μονάδων που πωλήθηκαν την περασμένη Πέμπτη κυμαίνεται μεταξύ 70 και 240 χιλιάδων δολαρίων. Οι μονάδες ξεκινούν από την τιμή των 40 χιλ. δολαρίων και μπορούν να φτάσουν τα πολλά εκατομμύρια, αναλόγως από τις ανάγκες και τις επιθυμίες του πελάτη.

Ο Lynch λέει πως υπάρχει ενδιαφέρον από όλο τον κόσμο και όχι μόνο από τις ΗΠΑ. «Δέχτηκα κλήσεις από την Ιταλία, από το Ην. Βασίλειο, τη Δανία, την Ιαπωνία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ. Όλα αυτά, μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο». Σύμφωνα με τον ίδιο, ο βασικός λόγος που θέλουν να αγοράσουν από αυτόν οι πελάτες, είναι επειδή φοβούνται πως η Ρωσία θα εισβάλει και σε άλλες χώρες πέραν της Ουκρανίας.

krisfigeta-pirinikos-polemos_city.png

NINTCHDBPICT000715603288.jpg

NINTCHDBPICT000715603372.jpg

NINTCHDBPICT000715603378.jpg



Η εταιρεία «Rising S» λειτουργεί εδώ και 20 χρόνια και περιστασιακά αυξανόταν η δουλειά της, ιδίως όταν κυκλοφορούσαν φήμες για πυρηνικές ή φυσικές καταστροφές. Η ανταπόκριση του κόσμου λόγω της κρίσης στην Ουκρανία όμως, ήταν κάπως απρόβλεπτη, σημειώνει ο Lynch.

Όσοι δεν μπορούν να αγοράσουν καταφύγια θα πρέπει να καταφύγουν σε άλλες μεθόδους για να αυξήσουν της πιθανότητές τους να επιβιώσουν σε ένα σενάριο πυρηνικού πολέμου ή καταστροφικού φαινομένου, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της εταιρείας.

Ο John Ramey, γνωστός στη Σίλικον Βάλει για την προετοιμασία του για το τέλος του κόσμου, είπε επιγραμματικά μερικά μέτρα που μπορεί να πάρει κάποιος για να προστατέψει τον εαυτό του και την οικογένειά του. Μεταξύ άλλων, ο Ramey προτείνει την αποφυγή ακραίων αντιδράσεων, όπως την αγορά ενός πυρηνικού καταφυγίου και την επικέντρωση αρχικά στην υγεία τους και τα οικονομικά.



«Όταν ετοιμάσεις ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης που θα σε καλύψει για τρεις μήνες, έπειτα πρέπει να φροντίσεις να μπορείς να επιβιώσεις μέσα στο σπίτι σου χωρίς εξωτερικές υπηρεσίες ή βοήθεια για τουλάχιστον δύο εβδομάδες», λέει ο Ramey. Στη συνέχεια προτείνει την προετοιμασία μιας τσάντας που θα περιέχει τα απαραίτητα υλικά επιβίωσης όπως νερό, φαγητό, φάρμακα, ράδιο και φακούς, στην περίπτωση ταχείας εκκένωσης.

Η «Rising S» προσφέρει επίσης την ικανότητα να λάβεις κατόπιν παραγγελίας, μεταλλικές κατασκευές οι οποίες μπορούν να μπουν στα 3,5 μέτρα κάτω από τη γη. Οι συγκεκριμένες προσφέρονται για όσους δεν έχουν αρκετά υψηλό εισόδημα και δεν μπορούν να αγοράσουν ένα καταφύγιο και να το τοποθετήσουν στην πίσω αυλή τους.

NINTCHDBPICT000715603376.jpg

NINTCHDBPICT000715603387.jpg



Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, έχουν σταλεί καταφύγια και στην Ουκρανία, τόσο για τον άμαχο πληθυσμό όσο και για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, φροντίζοντας να μείνουν ασφαλείς από τα ρώσικα πυρά.

«Από το 2019 η “Rising S” υπέγραψε συμβόλαιο για να δημιουργήσει αρκετά καταφύγια που μπορούν να στηθούν και να ξεστηθούν γρήγορα», αναφέρει μια ανάρτηση στη σελίδα της εταιρείας. «Αυτά τα καταφύγια δεν προστατεύουν απλά τις ουκρανικές δυνάμεις από την επίθεση της Ρωσίας, αλλά μπορούν να βοηθήσουν κιόλας όταν υπάρχει ανάγκη για γρήγορη και αποτελεσματική τοποθέτηση δυνάμεων».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ