Πλοίο που μετέφερε πολυτελή αυτοκίνητα αξίας πολλών εκατομμυρίων, βυθίστηκε στον Ατλαντικό

Καιγόταν για περίπου δύο εβδομάδες.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από το Ναυτικό της Πορτογαλίας


Το φορτηγό πλοίο «Felicity Ace», τυλίχθηκε στις φλόγες πριν από δύο εβδομάδες καθώς μετέφερε χιλιάδες αυτοκίνητα της εταιρείας Volkswagen. Χθες, βυθίστηκε στον Ατλαντικό, στα ανοιχτά των Αζόρων, παρά τις προσπάθειες ελλιμενισμού του σε ασφαλή νερά.

Το πλοίο «Felicity Ace» βυθίστηκε σε απόσταση περίπου 46 χιλιομέτρων από την αποκλειστική οικονομική ζώνη της Πορτογαλίας, ανέφερε το λιμενικό.

Η βύθιση του πλοίου, το οποίο είχε χάσει την ευστάθειά του, έγινε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για τη ρυμούλκησή του. Το βάθος της θάλασσας στην περιοχή εκείνη φτάνει τα 3.000 μέτρα.

Στο σημείο του ναυαγίου προκλήθηκαν «συντρίμμια και κατάλοιπα πετρελαίου» τα οποία διαλύθηκαν με ρίψη νερού από ρυμουλκά. Στην περιοχή αναμένεται να φτάσουν ομάδες δυτών με αντιρρυπαντικό εξοπλισμό.



Το «Felicity Ace», με σημαία Παναμά που μετέφερε μοντέλα των VW, Porsche, Audi, Bentley και Lamborghini από το λιμάνι Έμντεν της Γερμανίας στο Ρόουντ Άιλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών, τυλίχθηκε στις φλόγες στις 16 Φεβρουαρίου, με το πλήρωμά του να απομακρύνεται μετά από μια και πλέον εβδομάδα φωτιάς.

Τα 22 μέλη του πληρώματος περισυνελέγησαν από πετρελαιοφόρο που άλλαξε ρότα για να συμμετάσχει στην επιχείρηση διάσωσης. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με στρατιωτικά ελικόπτερα στο νησί Φαϊάλ των Αζορών.

Τις επόμενες ημέρες η φωτιά συνέχισε να καίει. Σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης, η πυρκαγιά προκλήθηκε από μπαταρίες λιθίου, όμως η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή.

To εμπορικό πλοίο μετέφερε προϊόντα αξίας 438 εκατομμυρίων δολαρίων - εκ των οποίων πάνω από 400 εκατ. δολ. κόστιζαν μόνο τα πολυτελή αυτοκίνητα.




Με πληροφορίες από Lifo, protothema

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ