Τύπος μετακόμισε στη δουλειά του γιατί δυσκολευόταν να πληρώσει το ενοίκιό του

Η δουλειά του βέβαια, δεν είδε με πολύ καλό μάτι την ευφάνταστη πρωτοβουλία του. [Βίντεο]

Article featured image
Article featured image


Ο Chibuzor Ejimofor αποφάσισε να μετακομίσει από το διαμέρισμα στο γραφείο του προκειμένου να γλιτώσει το (πανάκριβο) ενοίκιο που πλήρωνε στο Σιάτλ των ΗΠΑ. Κατέγραψε μάλιστα τη μετακόμιση στο νέο του «διαμέρισμα» σε ένα βίντεο που ανέβασε στο TikTok και το οποίο μετρά μέχρι τώρα κάτι περισσότερο από 13 εκατομμύρια προβολές.


«Μετακομίζω από το διαμέρισμά μου στην καμπίνα μου στη δουλειά», είπε ο 28χρονος στο βίντεο. «Δεν με πληρώνουν αρκετά για να κάνω και τα δύο, επομένως, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, θα μείνω στη δουλειά μου και θα δούμε πόσο καιρό θα μπορέσω να ξεφύγω από αυτό». Εκμεταλλευόμενος, λοιπόν, το γεγονός ότι ο χώρος του γραφείου ήταν άδειος, καθώς όλοι εργάζονται από το σπίτι λόγω Covid, μετέφερε όλα τα υπάρχοντά του -τα οποία χώρεσε σε δύο βαλίτσες, τέσσερα κουτιά, δύο backpacks και μερικούς ταξιδιωτικούς σάκους- και εγκαταστάθηκε εκεί.


Ωστόσο, η διαμονή στο αυτοσχέδιο διαμέρισμα, είχε βραχεία διάρκεια – τέσσερις ημέρες και τρεις νύχτες – καθώς η εταιρεία έμαθε τι συνέβαινε, αφού ο ίδιος από τη μέρα που μετακόμισε φρόντισε να ανεβάζει βίντεο στο TikTok με όλες τις εξελίξεις γύρω από τη μετακόμισή του. Η εταιρεία λοιπόν, τον ανάγκασε να μαζέψει τα πράγματά του, να καθαρίσει το γραφείο και να διαγράψει το βίντεο από τα social media αλλιώς κινδύνευε με απόλυση.

Μπροστά σε αυτό το τελεσίγραφο, ο Chibuzor επέλεξε να φύγει από την εταιρεία. «Αν δεν είχα δημοσιεύσει τα βίντεο στο TikTok, νομίζω ότι θα μπορούσα να είχα ζήσει στο γραφείο για τουλάχιστον έξι μήνες χωρίς κανένα πρόβλημα», είπε στο Insider.

@calm.simon (1) who snitched (2) what should I do 30m to decide #homingfromwork ♬ original sound - Calm Simon


Επανέλαβε δε, πως όλο αυτό ήταν και ένας τρόπος διαμαρτυρίας, καθώς αδυνατούσε να πληρώσει το ενοίκιο σε διαμέρισμα του Σιάτλ με τον μισθό που έπαιρνε. Το ενοίκιό του αυξήθηκε από 1.300 δολάρια τον μήνα σε 1.500, ενώ ταυτόχρονα ξεπλήρωνε και το φοιτητικό του δάνειο. Όπως μεταδίδει το Insider, αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα στο Σιάτλ, όπου το μέσο ενοίκιο για ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου αυξήθηκε κατά 27% σε σχέση με την περσινή χρονιά.


Ο ίδιος δηλώνει αισιόδοξος βέβαια και πλέον μένει σε ένα Airbnb. «Έχω τόσες πολλές προβολές τώρα στο TikTok, οπότε ίσως μπορέσω να το δουλέψω και να φτιάξω το όνομά του». Παρά το γεγονός ότι απολύθηκε, είπε πως δεν κρατάει καμία κακία: «Μακάρι να προσέγγιζαν τα βίντεό μου στο TikTok διαφορετικά και να έκαναν μια συζήτηση μαζί μου για το θέμα των χρημάτων. Ωστόσο τους καταλαβαίνω 100%», είπε στο Insider, προσθέτοντας ότι θα εκμεταλλευθεί την ευκαιρία, για να μείνει για λίγο μακριά από τον κόσμο των επιχειρήσεων.

Όταν το Insider επικοινώνησε με την εταιρεία για να επιβεβαιώσει ότι ο Τζάκσον ήταν υπάλληλος, ένας εκπρόσωπός της είπε: «Λόγω ανησυχιών σχετικά με το απόρρητο των πληροφοριών του προσωπικού, η εταιρεία δεν έχει την ελευθερία να αποκαλύψει οποιαδήποτε θέματα σχετικά με νυν ή πρώην υπαλλήλους χωρίς ρητή άδεια από τον υπάλληλο».

@calm.simon Reply to @nikkik083 eviction… day 4 is indeed the end 😢🥸 #homingfromwork ♬ original sound - Calm Simon



Με πληροφορίες από insider.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ