Αυτές είναι οι 10 πιο δημοφιλείς ράτσες σκύλων

Η πιο δημοφιλής ράτσα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας για 31η συνεχόμενη χρονιά.

Article featured image
Article featured image


Ο Αμερικανικός Κυνολογικός Σύλλογος (AKC) δημοσίευσε την ετήσια λίστα του με τις πιο δημοφιλείς ράτσες σκύλων – και για 31η συνεχόμενη χρονιά τα Λαμπραντόρ βρίσκονται στην κορυφή της λίστας.

Κάθε χρόνο, ο AKC ελέγχει το αρχείο δήλωσης σκύλων για να καταρτίσει τον κατάλογο με τις πιο δημοφιλείς ράτσες. Αυτή τη χρονιά, στην κορυφή της λίστας, μετά τα Λαμπραντόρ, ήρθαν το γαλλικό μπουλντόγκ, τα γκόλντεν ριτρίβερ και ο γερμανικός ποιμενικός. Οι περισσότερες από αυτές τις ράτσες διατήρησαν τη θέση τους από το 2020.

Ωστόσο, υπήρξαν κάποιες αναταράξεις στην κατάταξη της λίστας. Τα κανίς μπήκαν στην κορυφαία πεντάδα για πρώτη φορά από το 1977, ξεπερνώντας τα μπουλντόγκ. Ενώ τα σπάνιελ, που είναι σκυλιά μεσαίου μεγέθους, ανέβηκαν 24 θέσεις φτάνοντας τη θέση 136. Τα τεριέ Biewer, μια ράτσα με μακρύ τρίχωμα που έχουν πολύ μικρό μέγεθος και αναγνωρίστηκαν από τον AKC το 2021, βρέθηκαν στη θέση 83.


Δείτε την κορυφαία δεκάδα με τις πιο δημοφιλείς ράτσες για το 2021:


1- Λαμπραντόρ ριτρίβερ

2- Γαλλικό μπουλντόγκ

3- Γκόλντεν Ριτρίβερ

4- Γερμανικός ποιμενικός

5- Κανίς

6- Μπουλντόγκ

7- Μπιγκλ

8- Ροτβάιλερ

9- Γερμανικό πόιντερ

10- Ντάτσχουντ (λουκανόσκυλο).


Στην τελευταία θέση της λίστας με τις 197 ράτσες βρίσκεται το Νορβηγικό Λούντεχουντ, μια σπάνια ράτσα που σώθηκε από την εξαφάνιση τη δεκαετία του ‘30. Ιστορικά εκπαιδεύονταν για να σκαρφαλώνουν βραχώδης λόφους και για να κυνηγούν φρατερκούλες στα νησιά Lofoten, ένα απομακρυσμένο αρχιπέλαγος στη Νορβηγία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ