Μια ποικιλία μάνγκο έχει τεράστια λίστα αναμονής στο ΗΒ και υπάρχει λόγος

Πρόκειται για μια ποικιλία από την Ινδία που έχει γίνει ιδιαίτερα περιζήτητη σε όλο τον πλανήτη, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο η λίστα αναμονής ξεπερνά τα 1000 άτομα.

Article featured image
Article featured image


Μια ποικιλία μάνγκο από την Ινδία φέρεται να έχει γίνει το πιο περιζήτητο φρούτο στον πλανήτη, έχοντας λίστα αναμονής με περισσότερους από 1.000 ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται εταιρεία, που ειδικεύεται στην προμήθεια δυσεύρετων προϊόντων, όπως σημειώνει η Daily Mail.

Στιγμιότυπο 2022-03-21, 9.34.39 πμ.png



Tα μάνγκο Alphonso, που χαρακτηρίζονται ως «φρούτο των θεών», ξεχωρίζουν για τη γεύση, το άρωμα και την ποιότητά τους. Το συγκεκριμένο μάνγκο διαφέρει από το κόκκινο-πράσινο μάνγκο που βρίσκεται στα ράφια των σουπερμάρκετ λόγω του χρώματος, της υφής και της γλυκύτητάς του.

Αυτά τα χαρακτηριστικά φαίνεται πως κάνουν θραύση στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου, όμως, είναι διαθέσιμα μόνο για τρεις μήνες. Ο Jyoti Patel, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος των Red Rickshaw και FeastBox εξήγησε: «Τα μάνγκο Alphonso συγκεκριμένα περνούν από ένα απίστευτο ταξίδι από τα χωράφια μέχρι τα πιάτα του Ηνωμένου Βασιλείου και τα καλύτερα εστιατόρια με αστέρι Michelin».

Πήρε το όνομά του από τον Αφόνσο ντι Αλμπουκέρκε, τον Πορτογάλο κατακτητή της Γκόα. Ο στόλος του Αλφόνσο μετέφερε μαζί του κοινά βραζιλιάνικα μάνγκο. Οι σπόροι τους φυτεύτηκαν στην Ινδία και απέφεραν καρπούς, και λόγω της διαφορετικής οξύτητας και των μεταλλικών στοιχείων που ήταν διαθέσιμα στο έδαφος, δημιούργησαν μια υβριδική ποικιλία μάνγκο – το Alphonso.

alphonso-mango-stock-image-1-1024x686.jpg


Τα μάνγκο φτάνουν αεροπορικώς στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σε αντίθεση, όμως, με τις ποικιλίες των σουπερμάρκετ, που συνήθως συλλέγονται και αποστέλλονται πριν ωριμάσουν πλήρως για λόγους κόστους, το Alphonso πρέπει να μαζεύεται όταν είναι έτοιμο για κατανάλωση. Αυτό σημαίνει ότι έχει μια σύντομη «ζωή» και επειδή τα ώριμα φρούτα καταστρέφονται εύκολα, είναι πιο δύσκολη και ακριβή η μεταφορά τους.

Λόγω της μικρής διάρκειας ζωής του, το φρούτο ταξιδεύει αεροπορικώς. «Η πλειονότητα των μάνγκο Alphonso φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο στο αεροδρόμιο Heathrow, όπου εκτελωνίζονται πριν μεταφερθούν για το επόμενο ταξίδι τους στην αποθήκη του Red Rickshaw».

Στη συνέχεια, ένα δίκτυο οδηγών ντελίβερι αναλαμβάνει την οργάνωση παραγγελιών σε εστιατόρια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και παραδίδει τα μάνγκο απευθείας στις πόρτες των σπιτιών.

Πέρυσι, το Red Rickshaw πούλησε 300.000 μάνγκο σε καταναλωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσα σε μόλις τρεις μήνες, ενώ φέτος προβλέπει ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν κατά πάνω από 80%.

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ