4ο Career Academy: «Launching your future». Νέοι άνθρωποι. Νέες δυνατότητες. Νέες δεξιότητες.

Διοργανώθηκε στις 18 και 19 Μαρτίου 2022 το 4ο Career Academy «Launching your future» από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Λάρνακας και το Europe Direct Larnaka.

Article featured image
Article featured image


Στο διήμερο, το οποίο σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία, συμμετείχαν 70 νέοι και νέες, μεταξύ αυτών φοιτητές και νέοι επαγγελματίες.

Μέσα από το εντατικό πρόγραμμα του Career Academy, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενισχύσουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες, να εμπνευστούν από τις επιτυχημένες πορείες νέων επαγγελματιών που υλοποίησαν τα όνειρά τους, να μάθουν πώς να δημιουργούν ένα σωστό βιογραφικό σημείωμα, να προετοιμάζονται κατάλληλα για μια συνέντευξη για δουλειά και πολλά άλλα. Αντάλλαξαν απόψεις και έθεσαν ερωτήματα σε έμπειρα και καταξιωμένα στον χώρο τους άτομα, ενώ ενημερώθηκαν για το πώς έχει πλέον διαμορφωθεί η αγορά εργασίας στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Τα Career Academies του Οργανισμού Νεολαίας, έχουν καταστεί πλέον ετήσιος θεσμός και αποτελούν έναν εκ των βασικών πυλώνων της Υπηρεσίας Καθοδήγησης Καριέρας του ΟΝΕΚ. Ο Οργανισμός Νεολαίας, μέσα από τις εν λόγω διοργανώσεις, ενισχύει τους νέους, με στόχο να αναπτύξουν νέες δεξιότητες. Οι δεξιότητες είναι αναμφίβολα ζωτικής σημασίας για την απασχολησιμότητα και την αναζήτηση εργασίας, αφού οι συνεχείς αλλαγές που συμβαίνουν σε παγκόσμιο επίπεδο τα τελευταία τρία χρόνια, σε συνδυασμό με την παγκοσμιοποίηση και την τεχνολογική πρόοδο, επιτάσσουν όπως οι νέοι κατέχουν όλο και υψηλότερο επίπεδο δεξιοτήτων.

Παράλληλα, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση σε νέους σε θέματα σπουδών και εργασίας μέσα από την Υπηρεσία Καθοδήγησης Καριέρας και τους έμπειρους σύμβουλους επαγγελματικού προσανατολισμού και σταδιοδρομίας. Οι νέοι και νέες που ενδιαφέρονται να διευθετήσουν ένα ραντεβού με τους σύμβουλους του ΟΝΕΚ μπορούν να καλούν στο 8000 27 57.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ