Ένας 13χρονος μαθητής πήγε στο σχολείο του με αεροβόλο όπλο επειδή δεχόταν bullying

Ένα περιστατικό που φέρνει εκ νέου στην επιφάνεια το πολύ σοβαρό θέμα του σχολικού εκφοβισμού.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική Φωτογραφία Αρχείου


Ένα ανησυχητικό περιστατικό συνέβη στην Ελλάδα, το οποίο φέρνει εκ νέου στην επιφάνεια το πολύ σοβαρό θέμα του σχολικού εκφοβισμού. Όπως διαβάζουμε σε ελλαδικά Μέσα, ένας μαθητής της Α’ Γυμνασίου, εντοπίστηκε στον χώρο του σχολείου του, έχοντας μαζί του ένα αεροβόλο όπλο.

Σύφωνα με το prototema.gr, o 13χρονος μαθητής Γυμνασίου στον Γέρακα πήγε στο σχολείο έχοντας στη τσάντα του ενα αεροβόλο όπλο με πλαστικές σφαίρες προκειμένου να αμυνθεί, όπως ισχυρίζεται, στις απειλές που δεχόταν από μια συγκεκριμένη παρέα παιδιών. Μόλις η διευθύντρια του σχολείου αντιλήφθηκε ότι ο 13χρονος οπλοφορούσε ακόμη και κατά τη διάρκεια του διαλείμματος κάλεσε την αστυνομία, η οποία ανέλαβε την υπόθεση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 13χρονος δεχόταν απειλές από μαθητές μεγαλύτερης τάξης και την τελευταία εβδομάδα πήγαινε στο σχολείο έχοντας μαζί του το αεροβόλο όπλο, το οποίο είχε πάρει κρυφά από την τσάντα ενός από τα αδέλφια του. Ο 13χρονος έδωσε κατάθεση και συνελήφθη αλλά με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος ενώ το ίδιο συνέβη και με τους γονείς του σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση ανηλίκου.


Δεχόταν απειλές και δεν ήταν ο μόνος

Ο 13χρονος φαίνεται ότι δεχόταν απειλές αλλά και προπηλακισμούς. Μιλώντας στο protothema.gr, o αδελφός του μαθητή είπε: «Μόλις προχθές τον χτύπησαν. Γύρισε μελανιασμένος στο σπίτι. Και τον απείλησαν πως αν πει κάτι στη διευθύντρια θα τον ξαναχτυπήσουν, θα του κάνουν κακό. Είναι πολύ σοβαρές οι απειλές, 'θα σε μαχαιρώσουμε, θα σε σκοτώσουμε, έχουμε μαχαίρια'. Έτσι έφτασε το παιδί σε αυτό το σημείο».

«Είχαμε ενημερωθεί για κάποια περιστατικά, ενημερώσαμε και τη διεύθυνση, δεν ανέλαβαν κάποια δράση. Μια επίπληξη έκαναν σε έναν από τους μαθητές. 'Μέσα στο σχολείο μπορούμε να τους ελέγξουμε, έξω από το σχολείο δεν μπορούμε', του έλεγαν», προσθέτει. Ο αδελφός του 13χρονου εξηγεί πως για να φτάσει το παιδί στο σημείο να πάρει κρυφά το όπλο στην τσάντα του ένιωθε τρόμο και φοβόταν ακόμη και για τη ζωή του.

«'Θα σε δείρω, θα σε σκοτώσω, θα σε καρφώσω. Έτσι του έλεγαν. Είχε θορυβηθεί πάρα πολύ από την υπόθεση του Γιακουμάκη. Αυτά φοβόταν και έφτασε στα άκρα. Τα παιδιά που δέχονται bullying φτάνουν στα άκρα, είτε κάνουν κακό σε κάποιον ή στον εαυτό τους», σημειώνει ο αδελφός του 13χρονου και κάνει λόγο για 4-5 άτομα από μεγαλύτερες τάξεις που τρομοκρατούν και άλλα παιδιά του σχολείου.

Πάντως, η κοινωνική λειτουργός που πήγε στο σχολείο συμβούλευσε την οικογένεια και τους καθηγητές να μην τιμωρήσουν τον 13χρονο καθώς πρόκειται για ένα παιδί ήπιων τόνων που έφτασε στα όρια από τη βίαιη συμπεριφορά που δεχόταν.


ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ