Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα

Σύμφωνα με ελλαδικά Μέσα, στις εξετάσεις της Τζωρτζίνας ανιχνεύθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα συγκεκριμένα ουσία, η οποία τέθηκε στο μικροσκόπιο των ειδικών.

Article featured image
Article featured image


Η υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα συνεχίζει να απασχολεί και να συγκλονίζει. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που επικαλούνται ελλαδικά Μέσα, έχει πλέον αποκλειστεί το γονιδιακό πρόβλημα, οπότε οι θάνατοι των παιδιών δεν φαίνεται να προήλθαν από κληρονομικό πρόβλημα. Οι αρχές πλέον εξετάζουν και το παθολογικό πρόβλημα, και σε περίπτωση που δεν υπάρχουν θετικές απαντήσεις, κατευθύνονται προς την εγκληματική ενέργεια.

Το βάρος της έρευνας έχει πέσει πλέον στην Τζωρτζίνα, τη μεγαλύτερη κόρη της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, που έφυγε από τη ζωή τελευταία και συγκεκριμένα στις έξι τελευταίες ώρες της ζωής της. Σύμφωνα με το pelop.gr και την ΕΡΤ, οι τοξικολογικές δείχνουν νοσοκομειακή ουσία ως εύρημα. Πρόκειται για την ένδειξη τροπονίνη -η οποία είναι ουσία της καρδιάς- που αν και έπρεπε να ήταν έως 15, εμφανίζεται στο 485. Σύμφωνα με τους ειδικούς που παρακολουθούν στενά την υπόθεση, πρέπει να γίνει μια εξέταση ως προς τη δοσολογία, ώστε να φανεί αν είναι στα θεραπευτικά όρια ή αν είναι σε όρια τοξικά.


Τι αναζητούν οι ιατροδικαστές

Αυτό που αναζητούν οι έμπειροι ιατροδικαστές που έχουν αναλάβει την έρευνα είναι αν δόθηκαν κάποιες φαρμακευτικές ουσίες στο παιδί που πιθανόν να οδήγησαν στον θάνατό του.

Χθες η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», αποκάλυψε ότι στις αιματολογικές εξετάσεις της 9χρονης που έγιναν λίγες ώρες πριν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου κατέληξε, βρέθηκε η ουσία τροπονίνη και μάλιστα σε πολύ υψηλά επίπεδα, πέραν των φυσιολογικών τιμών. Η ποσότητα τροπονίνης που φαίνεται να βρέθηκε στον οργανισμό του παιδιού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, ήταν 485, ενώ ο μέσος όρος στις τιμές είναι από 0 – 15. Να σημειωθεί ωστόσο ότι τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως και ότι οι επίσημες απαντήσεις θα δοθούν το επόμενο διάστημα, μετά και τις εξετάσεις και ελέγχους που θα κάνει το εξειδικευμένο εργαστήριο του ΑΠΘ.Τι είναι η ουσία τροπονίνη

Όπως είπε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, η τροπονίνη είναι ένα ειδικό καρδιακό ένζυμο που αυξάνεται ιδιαίτερα σε περιπτώσεις ισχαιμίας, δηλαδή απώλειας οξυγόνου από την καρδιά. «Αν μιλούσαμε για έναν πολύ μεγάλο άνθρωπο που είχε αγγεία στεφανιαία που ήταν αποφραγμένα, θα μιλάγαμε για ένα εν εξελίξει έμφραγμα του μυοκαρδίου γιατί σημαίνει ότι η παροχέτευση θα είναι μειωμένη σε αίμα στο μυοκάρδιο. Εάν μιλάμε για αυξημένη τροπονίνη σε έναν ασθενή που έχει πάρα πολύ καλά αγγεία, θα πρέπει να βρούμε το αίτιο», εξήγησε στην εκπομπή ο κ. Λέων.

Ο ίδιος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι γιατροί θα έχουν διερευνήσει το εύρημα αυτό χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα «εκκωφαντικό». Τόνισε επίσης ότι ο απινιδωτής που είχε τοποθετηθεί στην Τζωρτζίνα θα δώσει στοιχεία για την καρδιακή λειτουργία του παιδιού και των ρυθμών της καρδιάς.

Πάντως, όπως επεσήμανε στην εκπομπή ο Γιώργος Σόμπολος, οι γιατροί από το νοσοκομείο του Ρίου στον ιατρικό φάκελο της Τζωρτζίνας αναφέρουν ότι δεν είχε πρόβλημα με την καρδιά.

«Εάν υπάρχει δομικό πρόβλημα στην καρδιά θα έχει βρεθεί σίγουρα στην ιστολογική εξέταση, η οποία έχει γίνει. Άρα και από εκεί θα έχουμε βέβαιη απάντηση, αν το παιδί έπασχε από καρδιά ή όχι πέρα από όλες τις εξετάσεις που νομίζω ότι το παιδί έχει περάσει. Για να έχουν βάλει απινιδωτή στο παιδί, έχουμε πλήρη εικόνα του καρδιαγγειακού του συστήματος. Βέβαια, μια ισχαιμία του μυοκαρδίου η οποία μπορεί να σημαίνει λιγότερο οξυγόνο για το μυοκάρδιο, γιατί όταν μειώνουμε το οξυγόνο μας - για οποιοδήποτε λόγο, όχι μόνο σε ασφυκτικό θάνατο - τα πρώτα όργανα που επηρεάζονται είναι τα ζωτικά όργανα, εγκέφαλος και καρδιά. Άρα αυτό θα πρέπει να συνεκτιμηθεί. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να δούμε και για ποιο λόγο έχει γίνει η εγκεφαλοπάθεια στο παιδί, δηλαδή το πρώτο επεισόδιο», κατέληξε ο κ. Λέων.

Όπως σημειώνει το STAR, σύμφωνα με πληροφορίες, η τροπονίνη δεν χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα από θεράποντες γιατρούς. Αν αποδειχθεί επιστημονικά ότι αυτή προκάλεσε τον θάνατό της, τότε το τμήμα Ανθρωποκτονιών θα πάρει τη σκυτάλη ταχύτατα και θα προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις, για να διαπιστωθεί ποιο ή ποια ήταν τα άτομα που ευθύνονταν.

Σημειώνεται τέλος ότι σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή (από τον χώρο της Υγείας) που επικαλείται η εφημερίδα «Πελοπόννησος» η οικογένεια της Τζωρτζίνας, μόλις προχθές ζήτησε και πήρε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών τον ιατρικό φάκελο του κοριτσιού.Με πληροφορίες από iefimerida.gr και athensvoice.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ