Ο Μπρους Γουίλις βάζει τέλος στην καριέρα του για λόγους υγείας

Πρόσφατα διαγνώστηκε με αφασία.

Article featured image
Article featured image


Ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός Μπρους Γουίλις, 67 ετών, βάζει τέλος στην καριέρα του για λόγους υγείας, κυρίως επειδή αντιμετωπίζει προβλήματα λόγου, ανακοίνωσε χθες η οικογένειά του.

Η οικογένεια του ηθοποιού- ανάμεσά τους η νυν σύζυγός του Έμα Χέμινγκ Γουίλις και η πρώην σύζυγός του Ντέμι Μουρ- έκαναν την ανακοίνωση για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο 67χρονος και την απόφαση να βάλει τέλος στην καριέρα του, μέσω των social media.



Η σχετική ανάρτηση γράφει:

«Ο πολυαγαπημένος μας Μπρους αντιμετώπιζε ορισμένα προβλήματα υγείας και πρόσφατα διαγνώστηκε ότι πάσχει από αφασία, γεγονός που επηρεάζει τις γνωστικές ικανότητές του. Κατά συνέπεια και κατόπιν ώριμης σκέψης, ο Μπρους εγκαταλείπει την καριέρα που τόσο αγαπούσε. Αυτή είναι μια πραγματικά δύσκολη στιγμή για την οικογένειά μας και είμαστε ευγνώμονες για την συνεχιζόμενη αγάπη, τη συμπόνοια και την υποστήριξή σας», γράφει η οικογένεια του ηθοποιού και σημειώνουν ότι το περνούν όλο αυτό ως «μία ισχυρή οικογενειακή ενότητα», όπως αναφέρεται στην ανάρτησή τους στο Instagram.


Τι είναι η αφασία;

Ένα άτομο που έχει διαγνωστεί με αφασία έχει δυσκολία με την ομιλία. Συνήθως προκαλείται από μία βλάβη στην αριστερή πλευρά του εγκεφάλου, όπως με ένα εγκεφαλικό. Εμποδίζει την ανάγνωση, την ακοή, την ομιλία και τη γραφή. Τα προβλήματα ομιλίας είναι τα πιο συχνά και μπορεί να περιλαμβάνουν τον λανθασμένο συνδυασμό λέξεων, σύμφωνα με το βρετανικό σύστημα υγείας.

Η καριέρα του Μπρους Γουίλις ξεκίνησε στις αρχές του ‘80, αλλά έγινε γνωστός από τη σειρά «Moonlighting», στην οποία πρωταγωνιστούσε με την Σίμπιλ Σέπαρντ και στη συνέχεια από τις ταινίες «Die Hard». Πέντε φορές ήταν υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα- κερδίζοντας το βραβείο μία φορά- ενώ έχει κερδίσει δύο Emmy, από τρεις φορές που ήταν υποψήφιος.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ