Οικογένεια που αυτοκτόνησε ομαδικά, φαίνεται να είχε εμμονή με θεωρίες συνωμοσίας για τον κορωνοϊό

Τα μέλη μιας εύπορης γαλλικής οικογένειας πήδηξαν το ένα μετά το άλλο από τον 7ο όροφο της πολυκατοικίας όπου διέμεναν στην ελβετική πόλη Μοντρέ.

Article featured image
Article featured image



Ο Eric David, 40 ετών, η σύζυγός του Nasrine Feraoun, 41 ετών, η δίδυμη αδερφή της, Narjisse και η 8χρονη κόρη του ζευγαριού βρέθηκαν νεκροί στο ισόγειο ενός επταώροφου κτηρίου, μόλις 45 λεπτά αφότου η αστυνομία χτύπησε την πόρτα τους. Ο 15χρονος γιος του ζευγαριού επέζησε της πτώσης αλλά νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Οι αστυνομικές αρχές είπαν ότι εξετάζουν το σενάριο της «ομαδικής αυτοκτονίας» βάσει στοιχείων πως «όλα τα θύματα πήδηξαν από το μπαλκόνι το ένα μετά το άλλο», προσθέτοντας ότι δεν εμπλέκεται άλλο πρόσωπο στους θανάτους.



Και τα πέντε μέλη της οικογένειας «ζούσαν αποκομμένοι από την κοινωνία» και πήδηξαν στο κενό από ύψος περίπου 20 μέτρων, λίγες μετά την άφιξη της αστυνομίας που είχε ένταλμα σύλληψης κατά του πατέρα για την απόφασή του να διδάσκει κατ' οίκον ένα από τα παιδιά του.

Οι αστυνομικοί χτύπησαν την πόρτα, τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, και μια φωνή ρώτησε, «ποιος είναι». Όταν απάντησαν, στο διαμέρισμα επικρατούσε απόλυτη σιγή. Αφού δεν κατάφεραν να βρουν κάποιον, έφυγαν.

Λίγο πριν από τις 7, και τα πέντε μέλη της οικογένειας πήδηξαν από το μπαλκόνι, μέσα σε διάστημα 5 λεπτών. Στο μπαλκόνι βρέθηκε μια σκάλα, ενώ δεν ακούστηκαν κραυγές ή ήχοι πάλης, σύμφωνα με την αστυνομία.

oikogeneia-mpalkoni-5_1.jpg



«Πριν ή κατά τη διάρκεια των γεγονότων, κανένας μάρτυρας, συμπεριλαμβανομένων των δύο αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο από τις 6:15 π.μ. και των περαστικών, δεν άκουσε τον παραμικρό θόρυβο ή κραυγή από το διαμέρισμα ή το μπαλκόνι», είπε η αστυνομία.

«Οι έρευνες δεν δείχνουν προειδοποιητικά σημάδια για μια τέτοια πράξη», πρόσθεσε, σημειώνοντας ωστόσο ότι «από την αρχή της πανδημίας, η οικογένεια είχε δείξει έντονο ενδιαφέρον για θεωρίες συνωμοσίας και επιβίωσης».

«Η έρευνα για την τραγωδία που συνέβη στο Μοντρέ δείχνει ότι όλα τα θύματα πήδηξαν το ένα μετά το άλλο από το μπαλκόνι. Εκεί βρέθηκε μια σκάλα, αλλά κανένα ίχνος πάλης. Μετά από πέντε μέρες ερευνών ο εισαγγελέας και ερευνητές δίνουν προτεραιότητα στην πιθανότητα της ομαδικής αυτοκτονίας», επεσήμανε.

Η οικογένεια είχε δημιουργήσει «ένα εντυπωσιακό απόθεμα διαφόρων τροφίμων, που κάλυπτε τον περισσότερο χώρο του διαμερίσματος», ανέφεραν οι αρχές.

Μόνο η δίδυμη αδερφή της μητέρας εργαζόταν έξω από το σπίτι, ενώ ούτε η μητέρα ούτε το 8χρονο κορίτσι, που δεν πήγαινε σχολείο, είχαν καταγραφεί στις τοπικές αρχές. Το μόνο καταγεγραμμένο ήταν η αναχώρησή τους από το Μαρόκο τον Απρίλιο του 2016.

«Όλα αυτά τα στοιχεία υποδηλώνουν... φόβο για παρέμβαση των αρχών στη ζωή τους», ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας.

oikogeneia-mpalkoni-3_1.jpg



Οι γείτονες είπαν ότι η οικογένεια ήταν ήσυχη και αρκετά κλειστή. «Δεν ακούγαμε τίποτα από το σπίτι τους, ο πατέρας δεν έλεγε ποτέ "γεια" στον διάδρομο και παράγγελνε πολλά πακέτα σχεδόν καθημερινά», είπε ο Claude Rouiller στην ελβετική εφημερίδα Le Temps.

Η γαλλική εφημερίδα Journal du Dimanche ανέφερε ότι ο πατέρας, Eric David, μεγάλωσε σε ένα πλούσιο μέρος της Μασσαλίας και φοίτησε στην Ecole Polytechnique, μια από τις πιο διάσημες σχολές της χώρας.

Οι δίδυμες αδερφές, Nasrine και Narjisse Feraoun, μεγάλωσαν σε μια οικογένεια πέντε παιδιών που είχαν όλα εκπαιδευτεί στο ελίτ Lycee Henri-IV του Παρισιού, αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ. Η μητέρα ήταν οδοντίατρος και η αδερφή της οφθαλμίατρος, ενώ φέρεται να ήταν εγγονές του Αλγερινού συγγραφέα Mouloud Feraoun.


ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ