Αλλάζει και ξαναλλάζει ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Σκωτσέζικο ντουζ από τον… καιρό!

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία: Unsplash


Συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο με ενδεχόμενο βροχόπτωσης και σκόνη στην ατμόσφαιρα.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή μέχρι και το Σάββατο, ενώ την Κυριακή, χαμηλή πίεση με κέντρο μεταξύ Κρήτης και Κύπρου, θα επηρεάσει πρόσκαιρα την περιοχή. Από αργά το Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα, στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη.

-Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με το ενδεχόμενο να σημειωθούν μεμονωμένες ελαφρές βροχές και παροδική ελαφρά χιονόπτωση στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί αρχικά ασθενείς, 3 μποφόρ, και αργότερα τοπικά, μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι παροδικά μερικώς συννεφιασμένος ενώ προοδευτικά μέχρι τις αυγινές ώρες, θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος με πιθανότητα μεμονωμένης ελαφράς βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Αργότερα, στα προσήνεμα παράλια, θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως ανατολικοί μέτριοι, 4 μποφόρ, και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα είναι αρχικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη ενώ σταδιακά θα καταστεί λίγο ταραγμένη και τοπικά στα προσήνεμα λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

-Την Κυριακή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ τοπικά αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές. Στην περιοχή θα πνέουν ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, βορειοανατολικοί ως ανατολικοί, άνεμοι, κυρίως στις προσήνεμες περιοχές.

-Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος ενώ από το μεσημέρι και μετά θα καταστεί κατά διαστήματα συννεφιασμένος με το ενδεχόμενο να σημειωθούν μεμονωμένες ελαφρές βροχές. Την Τρίτη ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος και από αργά το απόγευμα και μετά αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο μεμονωμένης καταιγίδας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Κυριακή για να κυμανθεί γύρω ή λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ τη Δευτέρα και την Τρίτη δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 31 εκατοστά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ