Είδαμε πώς είναι το παλαιότερο χυτήριο για καμπάνες στο κόσμο

Εκεί έχουν κατασκευαστεί καμπάνες για εμβληματικά κτίρια, όπως ο Πύργος της Πίζας και το Βατικανό.

Article featured image
Article featured image

Ο Ντίλαν Μπάρθ του Bussiness Insider επισκέφτηκε στην Αγκνόνε της Ιταλίας το χυτηρίο της οικογένειας Μαρινέλλι, το παλαιότερο χυτήριο καμπάνων στον κόσμο.

Η οικογένεια, η οποία ασχολείται με αυτήν την επιχείρηση από τον Μεσαίωνα, έχει παράσχει καμπάνες για εμβληματικά κτίρια όπως ο Πύργος της Πίζας και το Βατικανό.


Η οικογένεια Μαρινέλλι διευθύνει το εργοστάσιο εδώ και 26 γενιές. Σήμερα το χυτήριο έχει περάσει στα χέρια του Αρμάντο Μαρινέλλι ο οποίος κατασκευάζει και σχέδιαζει καμπάνες με το χέρι, με τον ίδιο τρόπο που το έκαναν οι πρόγονοί του.

Στο βίντεο ο Αρμάντο εξηγεί πώς καλουπώνει τις καμπάνες μέσα στον πηλό πριν χυθεί μέσα στο καλούπι το καυτό μέταλλο.



Το 1924, ο Πάπας Πίος ΙΔ′ αναγνώρισε επίσημα τους Μαρινέλλι. Στο χυτήριο τους έχουν κατασκευαστεί χιλιάδες καμπάνες όλα αυτά τα χρόνια, όπως αυτή για το ιωβηλαίο της χιλιετίας του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’.

Αλλά το χυτήριο έχει γνωρίσει επίσης κακές στιγμές σε όλη τη μακρόχρονη ιστορία του. Τα ναζιστικά στρατεύματα το κατέλαβαν στον Β′ Παγκόσμιο Πόλεμο. Λίγα χρόνια αργότερα μια πυρκαγιά κατέστρεψε το αρχικό χυτήριο και πολλά από τα ιστορικά του αρχεία. Τώρα, στον 21ο αιώνα, ο Αρμάντο ψάχνει τρόπους να διατηρήσει την επιχείρηση του ζωντανή.


Με πληροφορίες από huffingtonpost

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ