Αλλάζει κάστρο η Βασίλισσα Ελισάβετ

Τέλος το Παλάτι του Μπάκινγχαμ.

Article featured image
Article featured image

Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα ζήσει ποτέ ξανά στο παλάτι του Μπάκιγχαμ και το κάστρο Ουίνδσορ θα γίνει η μόνιμη και επίσημη κατοικία της, σύμφωνα με τους Times. 

Η 95χρονη μονάρχης, που έζησε στο Μπάκιγχαμ το μεγαλύτερο μέρος των 70 χρόνων που μετρά στον θρόνο, προτιμά πλέον τη ζωή στο κάστρο Ουίνδσορ, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Εκεί έχει περάσει κατά κύριο λόγο τα τελευταία δύο χρόνια, από τότε που έφυγε από το Λονδίνο για να απομονωθεί, με το ξέσπασμα της πανδημίας. 

Στο παρελθόν, το κάστρο Ουίνδσορ ήταν η κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ για τα σαββατοκύριακα, ενώ έμενε εκεί το Πάσχα και την εβδομάδα των ιπποδρομιών του Άσκοτ, τον Ιούνιο. 

Σε εξέλιξη είναι στο Μπάκιγχαμ το δεκαετές πλάνο ανακαίνισης και παρότι η μονάρχης είχε σχεδιάσει να μεταφερθεί από τα ιδιωτικά διαμερίσματά της σε άλλα δωμάτια του παλατιού, τώρα φαίνεται πως άλλαξε γνώμη. 

«Η ανακαίνιση δεν θα τελειώσει πριν από το 2027. ενώ συνεχίζεται, στην πραγματικότητα δεν είναι ένα μέρος για να μένεις μακροπρόθεσμα», δήλωσε βασιλική πηγή στους Times. Εκτιμάται ότι η μονάρχης δεν έχει μείνει στο Μπάκιγχαμ από τον Μάρτιο του 2020. 

Αν και στο παρελθόν η βασίλισσα ένιωθε ότι η εκτέλεση των καθηκόντων της από το Μπάκιγχαμ βοηθούσε και είχε συμβολική σημασία, τώρα θα υιοθετήσει μια προσέγγιση εργασίας από το Ουίνδσορ. Από εκεί θα εκτελεί τα καθήκοντά της κατά κύριο λόγο, για να μειώσει τις μετακινήσεις. 

Παρόλα αυτά, θα επιστρέφει στο Λονδίνο περιστασιακά στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της. «Το Ουίνδσορ είναι ένα μέρος που λατρεύει. Έχει αναμνήσεις εκεί με τον πρίγκιπα Φίλιππο, τα πόνι της και την οικογένειά της κοντά. Είναι λογικό», επεσήμανε ο συγγραφέας Χούγκο Βίκερς, που γνωρίζει τη βασίλισσα.


Με πληροφορίες από LiFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ