Έφυγε η σκόνη αλλά επανέρχονται οι άνεμοι και οι χαμηλές θερμοκρασίες

Δείτε σε ποιες περιοχές υπάρχει πιθανότητα βροχών.

Article featured image
Article featured image


Με ισχυρούς έως πολύ ισχυρούς δυτικούς ανέμους θα ξεκινήσει η επόμενη εβδομάδα αφού από αύριο, Δευτέρα 10 Απριλίου, σφήνα ύφεσης και χαμηλότερες πιέσεις θα επηρεάσουν πρόσκαιρα την περιοχή μας. Εκτός από τους ισχυρούς ανέμους η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει, ενώ υπάρχει και μικρή πιθανότητα μεμονωμένων βροχών. Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας σε επίπεδα πιο κάτω από τα κανονικά αναμένεται την Τρίτη, ενώ από την Τετάρτη αναμένεται εκ νέου μικρή σταδιακή άνοδος.


Δείτε αναλυτικά το δελτίο καιρού από το
Kitasweather:

Σήμερα Κυριακή, o καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες υψηλές νεφώσεις κυρίως κατά το πρώτο μισό της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να ενισχυθούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 25 έως 28 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 22 έως 25 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Απόψε
, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως κατά το δεύτερο μισό της νύχτας. Τοπικά, κυρίως σε πεδινές περιοχές του εσωτερικού και κοιλάδες αναμένεται αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 11 έως 13 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Αύριο Δευτέρα
, o καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα του νησιού δεν αποκλείεται να δώσουν και εκεί μεμονωμένη βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να ενισχυθούν σταδιακά μέχρι το απόγευμα σε δυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 4-5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά στα προσήνεμα τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο κάτω και θα ανέλθει γύρω στους 22 έως 24 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 21 έως 25 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Αύριο το βράδυ
, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί, εντάσεως 4-5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά στα προσήνεμα τα 7 μποφόρ. Κατά το δεύτερο μισό της νύχτας, οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς έως βορειοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν στα προσήνεμα τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 11 έως 13 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Τρίτη, o καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν στα προσήνεμα τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στις πλείστες περιοχές γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 21 έως 23 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 20 έως 24 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Τρίτη το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 9 έως 11 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη
, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ