Έχασε το αριστερό του πόδι, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να καταρρίψει δύο ρεκόρ Γκίνες

Η ιστορία του Omar, ενός 31χρονου Αιγύπτιου κολυμβητή, καταρρίπτει πολλά στερεότυπα.

Article featured image
Article featured image


Ένας Αιγύπτιος κολυμβητής κατέρριψε δύο ρεκόρ Γκίνες αφού υπέστη ακρωτηριασμό του αριστερού του ποδιού, το 2015.

Ο Omar Hegazy, 31 ετών, σημείωσε δύο ρεκόρ στο υποβρύχιο κολύμπι με μια μόνο ανάσα. Συγκεκριμένα, κολύμπησε 56 μέτρα κάτω από το νερό με μία μόνο αναπνοή και στη συνέχεια κολύμπησε 76 μέτρα με μία μόνο αναπνοή χρησιμοποιώντας ένα πτερύγιο.

Και τα δύο ρεκόρ ήταν στην κατηγορία LA1 και σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες πρόκειται για νέο ρεκόρ που επιτεύχθηκε από ένα άτομο που έχει υποβληθεί σε ακρωτηριασμό πάνω από το γόνατό του.



Έχασε το αριστερό του πόδι όταν ήταν 25 ετών

«Τίποτα δεν ξεπερνά το ταξίδι», έγραψε ο Hegazy σε μια ανάρτηση στο Instagram, γιορτάζοντας τα ρεκόρ του. Πρόσθεσε ότι «απόλαυσα τις φιλίες και την άνευ όρων αγάπη που είδα στα μάτια των φίλων, της οικογένειας και των προπονητών μου».

Ο κολυμβητής από την Αίγυπτο ήρθε αντιμέτωπος με σημαντικές προκλήσεις πριν σημειώσει τα ρεκόρ. Το 2015, ο Hegazy ήταν ένας 25χρονος τραπεζίτης στη χερσόνησο του Σινά όταν είχε ένα ατύχημα με τη μοτοσικλέτα, το οποίο του «στοίχισε» το αριστερό του πόδι. Μετά από αρκετές μέρες στο νοσοκομείο, συμφώνησε να ακρωτηριαστεί το πόδι του. Πέρασε αρκετές ακόμη εβδομάδες στο νοσοκομείο, όπου έπρεπε να μάθει ξανά πώς να εκτελεί απλές καθημερινές εργασίες, όπως να πηγαίνει μόνος στην τουαλέτα.



Ο Hegazy εμπνεύστηκε να συνεχίσει τα αθλητικά του κατορθώματα αφού διάβασε για την Dareen Barbar, μια Λιβανέζα με ακρωτηριασμένο πόδι που έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ για το μεγαλύτερο στατικό κάθισμα σε τοίχο. Εξίσου εμπνευστική για τον ίδιο ήταν και η ιστορία του Faisal Al Mosawi από το Κουβέιτ που παρότι κάθεται σε αναπηρικό αμαξίδιο, έσπασε το ρεκόρ για την ταχύτερη κατάδυση 10 χλμ.

«Η πηγή του κινήτρου μου στην αρχή ήταν ότι δεν έχω πολλά να χάσω», είπε ο Hegazy, μιλώντας στο Γκίνες. «Ασχολήθηκα με την κολύμβηση μόνο και μόνο επειδή ήμουν πολύ θυμωμένος. Βρήκα έναν τρόπο να βγάλω τον θυμό και την απογοήτευσή μου. Ήταν όμως και ένας τρόπος να νιώθω πραγματικά ελεύθερος και ικανός», ανέφερε.



Εκτός από την κατάρριψη δύο ρεκόρ Γκίνες, ο Hegazy έχει επιτύχει και άλλα αθλητικά ορόσημα, όπως το κολύμπι στον Κόλπο της Άκαμπα το 2017 και την ολοκλήρωση μιας ποδηλατικής πρόκλησης 700 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.

Έξω από την πισίνα, ο Hegazy κάνει ομιλίες και υποστηρίζει τα άτομα με αναπηρίες. «Ελπίζω ότι αυτοί οι τίτλοι του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες να εμπνεύσουν και άλλους και να υπενθυμίσουν ότι το καταπληκτικό είναι κάπου κοντά σου», είπε στο Γκίνες. «Απλώς πρέπει να ανοίξεις διάπλατα τα μάτια σου».



Με πληροφορίες από CNN και Huffpost

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ