Η μητέρα του Ζακ μίλησε για τον Ζαχαρία (της) και για τον κόσμο που (τον) κοιτούσε και δεν έκανε τίποτα

Η Ελένη Κωστοπούλου δεν θέλει κρεμάλες για τους δολοφόνους του γιου της, αλλά ορθή κατηγορία.

Article featured image
Article featured image


Η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου, Ελένη, μίλησε στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» το μεσημέρι της Κυριακής, 17 Απριλίου. Αναφέρθηκε στην άγρια δολοφονία του γιου της, στις αναμνήσεις που κρατά από τον ίδιο, στη δικαίωση που ζητά για το παιδί της, αλλά και σε όλους αυτούς που βιντεοσκοπούσαν τη δολοφονία του, αφήνοντάς τον να δολοφονείται...

«Ο εισαγγελέας έφτασε σε κάποια συμπεράσματα τα οποία για εμάς ήταν γνωστά, αλλά θα ήθελα να ακουστούν. Ο Ζαχαρίας δεν μπήκε για να κάνει κανενός είδους ληστεία, ούτε να κάνει κακό σε κανέναν. Ο λόγος που μπήκε παραμένει ανεξιχνίαστος. Δεν ήταν ένας άνθρωπος επικίνδυνος, βρισκόταν σε μια μη ήρεμη ψυχική κατάσταση, ήταν τρομαγμένος, συγχυσμένος. Μπαίνοντας σε αυτό το κατάστημα, φαντάζομαι ότι ζητούσε βοήθεια και μετά έπρεπε να αντιμετωπίσει μια βία και έναν όχλο απ’ έξω που τον έκαναν να φοβηθεί ακόμα περισσότερο και να τρομοκρατηθεί. Του φέρθηκαν με μίσος. Αυτά τα 3,5 χρόνια δεν ακούσαμε μία “συγγνώμη”. Αυτοί οι άνθρωποι δεν πήγαν ούτε μία ώρα φυλακή.

Μας βύθισαν σε ένα πένθος και μια οδύνη που θα διαρκεί για πάντα. Δεν θέλουμε ούτε θανατική ποινή, ούτε κρεμάλες. Θέλουμε την ορθή κατηγορία για αυτό το γεγονός και τις ανάλογες ποινές. Έχουμε σταθεί με παραπάνω αξιοπρέπεια από όσο πρέπει και ίσως καμιά φορά νιώθω ότι αδικώ το παιδί μου, αλλά αυτή είναι η ανθρωπιά μας», ανέφερε αρχικά η Ελένη Κωστοπούλου.

Ενώ για τα σοκαριστικά βίντεο από τη δολοφονία του Ζακ, η κ. Κωστοπούλου είπε:

«Δεν μπορώ να καταλάβω αυτούς τους ανθρώπους, πώς κατέγραψαν σκηνές ενός εγκλήματος και μετά πήγαν σπίτι τους και το έκαναν τι το βίντεο; Το έδειξαν στους συγγενείς τους; Δεν το έχω δει ποτέ το βίντεο. Έχω δει σκηνές σε ρεπορτάζ και παίρνω τα μάτια μου από την οθόνη. Δεν θα άντεχα να το δω για κανέναν άνθρωπο».Αναφερόμενη στην προσωπικότητα, αλλά και τον χαρακτήρα του Ζακ, η κ. Κωστοπούλου τόνισε:

«Δεν μιλάω για έναν τέλειο άνθρωπο, αλλά για έναν άνθρωπο της προσφοράς. Ο σύζυγός μου του έλεγε συνεχώς “Ζαχαρία, δεν θα αλλάξεις εσύ τον κόσμο”. Είχαμε αγωνία, γιατί ζώντας στην Ελλάδα ξέρουμε τι σημαίνει να μην είσαι staight, αυτό σχεδόν συνεπάγεται μία μη ευτυχισμένη ζωή. Είχαμε πει στον Ζαχαρία να έρθει στην Αμερική που η ζωή είναι πιο εύκολη, αλλά δεν ήθελε να αφήσει τους ανθρώπους που βοηθούσε.

Κάποιος είπε ότι ο Ζαχαρίας δεν είχε πάρει αγάπη από την οικογένειά του. Δεν δέχομαι από κανέναν να μας κρίνει ενώ δεν μας γνωρίζουν. Τα παιδιά μου τα μεγάλωσα εγώ. Δεν τα κράτησε καμία γιαγιά, καμία θεία. Εύχομαι σε καμία οικογένεια να μην χαλάσει η σειρά, να φύγουν όλοι με τη σειρά που έχουμε γεννηθεί. Δίπλα από το όνομά του θα ήθελα να υπάρχει η λέξη “αγωνιστής” και “ελεύθερος”», κατέληξε η μητέρα του Ζακ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ