«Ατίθασο» πρόβατο κρυβόταν για τρία χρόνια αποφεύγοντας το ετήσιο κούρεμα

Αφού εντοπίστηκε, τον απάλλαξαν από τη γιγαντιαία προβιά του, και το πριν και το μετά είναι εντυπωσιακό.

Article featured image
Article featured image


Ελαφρύτερο κατά 18,6 κιλά μετά το πρώτο του κούρεμα είναι πια ο Σρέκαπο, το πρόβατο Μερίνο που κατάφερε να ξεφύγει από το μαντρί, ζώντας ελεύθερο στη φύση της Νέας Ζηλανδίας.

2516.jpg
O Σκρέκαπο πριν από το κούρεμα.



Ο Σρέκαπο πήρε το όνομά του από τον Σρεκ, άλλο ένα πρόβατο «θρύλο» που μετά από έξι χρόνια ελευθερίας «συνελήφθη» από κτηνοτρόφους και έδωσε 27 κιλά μαλλιού. Τα πρόβατα Merino, όπως είναι ο Σρεκ και ο Σρέκαπο, δεν χάνουν ποτέ το μαλλί τους, το οποίο κάθε χρονιά που περνά, μακραίνει όλο και περισσότερο. Γι’ αυτό και κανονικά κουρεύονται μια φορά τον χρόνο.

shrek-the-sheep-6[5].jpg
O Σρεκ που είχε παραμείνει ακούρευτος για έξι χρόνια.



Το πρόβατο εντοπίστηκε να κρύβεται σε βραχώδη περιοχή την περασμένη εβδομάδα. Οι ειδικοί αφαίρεσαν από πάνω του το μισό του σώμα σε μαλλί.

Σύμφωνα με τον Γκάβιν Λόξτον, ιδιοκτήτη της φάρμας Sawdon Station, ο Σρέκαπο πιθανότατα περιφερόταν μόνος και ελεύθερος στους λόφους τής γύρω περιοχής επί τρεις χειμώνες.

«Είχε θεαθεί εκεί ξανά από κυνηγούς κριαριών και λαγών, όμως κάθε φορά που πηγαίναμε να τον πιάσουμε, δεν τον βρίσκαμε. Ουσιαστικά, τα είχαμε παρατήσει, μέχρι που ήρθε μόνος του, οπότε τέλεια», λέει ο Λόξτον.

πρόβατοακούρευτο2.jpg
Ο Σρέκαπο



Ο Λόξτον έχει 5.000 πρόβατα στη φάρμα του και δηλώνει άγνοια για το πώς κατάφερε ο Σρέκαπο να γίνει φυγάς και ερημίτης. Εικάζει πως κατάφερε να το σκάσει μετά τη διαδικασία ταγκαρίσματος στ' αυτιά τους.

Το τετράχρονο πρόβατο της φυλής Merino, είναι ένα από τα πολλά που κατάφερε να ξεφύγει από την οικογενειακή συμβατική ζωή της στάνης, ακολουθώντας το παράδειγμα προκατόχων του σε Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία, όπως οι Κρις, Σρεκ, Εουνίς, Μπαααράκ και Σον το Πρόβατο, και να γίνει πρωταθλητής κι αυτός ακούρευτου μαλλιού.

1650260845526.jpg
Ο «κουρευτής» Tony Dobbs ενώ κουρεύει τον Σρέκαπο.



Ο Σρέκαπο δεν έβλεπε πλέον από το μαλλί που κουβαλούσε, καθώς για πρόβατο 40 κιλών, είχε πάνω του σχεδόν το μισό βάρος του σώματός του.

Τα 18,6 κιλά περίσσιου μαλλιού αντιστοιχούν σε 14 κιλά καθαρού που «θα δώσουν αρκετά ρούχα» ανέφερε ο Λόξτον.

κ.jpg
Τα 18,6 κιλά περίσσιου μαλλιού που αφαιρέθηκαν από τον Σρέκαπο.



Ο φρεσκοκουρεμένος Σρέκαπο πλέον προσαρμόζεται στη ζωή της φάρμας και, όπως λέει ο ιδιοκτήτης του, δεν δυσκολεύεται καθώς πηδοβολά χαρωπά από δω κι από κει ακολουθώντας τον ήλιο.

ξψκξλφκξαλ.jpg
Το μετά

2880.jpg
Το μετά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ