H φανέλα που φορούσε ο Μαραντόνα όταν σκόραρε με το «χέρι του Θεού» τέθηκε σε δημοπρασία

Στο Μουντιάλ του 1986, στον αγώνα της Αργεντινής κόντρα στην Αγγλία, ο Ντιεγκίτο σκόραρε δυο από τα πιο πολυσυζητημένα γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Article featured image
Article featured image


Την πιο διάσημη φανέλα όλων των εποχών, αυτήν που φορούσε ο Ντιέγκο Μαραντόνα, στον προημιτελικό του Μουντιάλ του 1986, στον οποίο σκόραρε το αριστουργηματικό γκολ όπου πέρασε τη μισή εθνική Αγγλίας αλλά και το περίφημο γκολ με το «χέρι του θεού», έβγαλε τη Μεγάλη Τετάρτη (20/4) σε δημοπρασία ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s.

maradona-fanela1.jpg

maradona-fanela3.jpg



Η φανέλα του Μαραντόνα κατέληξε μετά το τέλος του ιστορικού αγώνα στον Άγγλο διεθνή Στιβ Χοτζ με τον οποίο αντάλλαξε φανέλες. Ο Χοτζ έπειτα 36 χρόνια αποφάσισε να πουλήσει αυτό το σπάνιο και ιστορικό ποδοσφαιρικό κειμήλιο που είναι βέβαιο πως θα κάνει χαρούμενο κάποιον πλούσιο συλλέκτη αλλά και τον ίδιο πολύ πλουσιότερο.



Η δημοπρασία, η οποία διεξάγεται ηλεκτρονικά, άρχισε τη Μεγάλη Τετάρτη (20/4) και θα διαρκέσει ως τις 4 Μαΐου, με την τιμή πώλησης να αρχίζει από τις 4.000.000 λίρες (περίπου 5.000.000 ευρώ) και να εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει τις 6.000.000 λίρες.

Αν συμβεί μάλιστα κάτι τέτοιο, τότε θα καταρριφθεί το παγκόσμιο ρεκόρ, που ανήκει σε μια φανέλα του Μπέιμπ Ρουθ από το 1928-1930, εκ των κορυφαίων παικτών στην ιστορία του μπέιζμπολ, η οποία πωλήθηκε τον Ιούνιο του 2019 για 4.440.000 λίρες.

Οι φανέλες της εθνικής Αργεντινής σε εκείνον τον αγώνα δεν ήταν οι αυθεντικές που είχαν προμηθευτεί για τη διοργάνωση. Τα παράπονα των παικτών λόγω της ζέστης στην Πόλη του Μεξικού σε συνδυασμό με το βαμβάκι της στολής που ανέβαζε ακόμα περισσότερο τη θερμοκρασία οδήγησε έναν φροντιστή να προμηθευτεί από ένα μαγαζί στη χώρα πιο λεπτές φανέλες.

Στη συνέχεια, έραψε τα σήματα της Αργεντινής πάνω τους και σιδέρωσε τους αριθμούς, φτιάχνοντας μια εμφάνιση που πλέον στοιχίζει εκατομμύρια.


Τα δύο (ιστορικά) γκολ του Μαραντόνα στον αγώνα:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ