Τύπος κάνει παρουσίαση PowerPoint για να τρολάρει την αεροπορική που έχασε τις αποσκευές του

Είχε τοποθετήσει AirTag στις βαλίτσες του και τις είδε να ταξιδεύουν μόνες τους.

Article featured image
Article featured image


Ο Έλιοτ Σάροντ και η σύζυγός του έχασαν πρόσφατα τις αποσκευές τους, όταν ταξίδευαν αεροπορικώς από τη Νότια Αφρική στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ευτυχώς είχαν τοποθετήσει πάνω στις τρεις βαλίτσες τους τα AirTag της Apple.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε πρόσφατα στη Νότια Αφρική και το ταξίδι της επιστροφής τους στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν μακρύ. Ξεκίνησαν από το Γιοχάνεσμπουργκ προς το Άμπου Ντάμπι, από εκεί προς την Φρανκφούρτη και στη συνέχεια στο Δουβλίνο.



«Έβαλα τα AirTag στις αποσκευές μας γιατί το δρομολόγιό μας ήταν αρκετά μακρύ και θα περνούσαμε από πολλά αεροδρόμια», είπε ο Έλιοτ στο CNN. «Το κάναμε περισσότερο για ασφάλεια κατά την επιστροφή – το νυφικό και το κουστούμι δεν βρίσκονταν στις αποσκευές μας, ωστόσο το κάναμε για να νιώθουμε εμείς ήσυχοι».

Το τελευταίο σκέλος του περίπλοκου ταξιδιού τους κλείστηκε με την «Aer Lingus» από το Δουβλίνο προς το Χίθροου του Λονδίνου. Ωστόσο, όταν το ζευγάρι έφτασε στο Δουβλίνο, συνειδητοποίησαν πως οι αποσκευές τους ήταν άφαντες.



Τα AirTag, που εκπέμπουν ειδοποιήσεις παρακολούθησης μέσω Bluetooth, ενημέρωσαν τον Σάροντ και τη σύζυγό του για την τοποθεσία των αποσκευών τους και το ζευγάρι τις έβλεπε σε πραγματικό χρόνο καθώς οι αυτές ταξίδευαν χωρίς εκείνους, προς την Φρανκφούρτη.

«Ήμασταν ενοχλημένοι, απογοητευμένοι και κουρασμένοι, αλλά ακόμα αισιόδοξοι - σκεφτήκαμε πως θα βάλουν τις αποσκευές σε μια άλλη πτήση και δεν ασχοληθήκαμε άλλο».



Το προσωπικό της «Aer Lingus» με το οποίο επικοινώνησαν, υποσχέθηκε στο ζευγάρι ότι οι τσάντες θα μεταφερθούν από τη Φρανκφούρτη στο Λονδίνο και θα παραδοθούν απευθείας στη διεύθυνση κατοικίας του Σάροντ, στο Σάρρεϊ. Όταν το επόμενο βράδυ έφτασε ο κούριερ, κρατούσε μόνο 2 από τις 3 βαλίτσες του ζευγαριού. Η τρίτη βαλίτσα περιείχε αναμνηστικά από τον πρόσφατό τους γάμο και σύμφωνα με το AirTag της, βρισκόταν σε μια τυχαία διεύθυνση στο Πίμλικο, στο κεντρικό Λονδίνο.

Το ζευγάρι προσπάθησε να επικοινωνήσει με την αεροπορική μέσω της υποστήριξης πελατών και στέλνοντας email και μηνύματα ακόμα και στην υπηρεσία ταχυμεταφορών «Eagle Aviation», ωστόσο όλες οι προσπάθειες ήταν ανεπιτυχείς. Ο Έλιοτ λέει ότι η «Aer Lingus» ανέφερε συνεχώς διαφορετικά σημεία όπου υποτίθεται ότι βρισκόταν η βαλίτσα, ότι την πήγαν στο σπίτι τους αλλά δεν ήταν κανείς εκεί ή ότι είχε χαθεί εντελώς από το σύστημα.

Έτσι, ο Σάροντ αποφάσισε να προχωρήσει το θέμα στα social media και να περιγράψει το ταξίδι της τσάντας του μέσα από μια παρουσίαση PowerPoint, ταγκάροντας την αεροπορική εταιρία. «Ο μόνος τρόπος να τραβήξω την προσοχή τους, είναι αν τους κατονομάσω και τους ντροπιάσω», λέει χαρακτηριστικά.



Τέσσερις ημέρες μετά την εξαφάνιση της βαλίτσας, το AirTag τους ενημέρωσε ότι μετακινήθηκε δύο φορές, σε απόσταση μερικών τετραγώνων από την τοποθεσία του Πίμλικο και εκ τότε δεν έχει μετακινηθεί.

Το ζευγάρι πιστεύει ότι η τσάντα έχει κλαπεί και το ανέφερε στην αστυνομία. «Η Έλεν έχει απαυδήσει», λέει ο Έλιοτ.


Με πληροφορίες από Mirror

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ