Τι θα γίνει τελικά στην Κύπρο με την Πρωτομαγιά που «πέφτει» Κυριακή;

Στην Ελλάδα αποφάσισαν να μεταφέρουν την αργία για την επόμενη μέρα, Δευτέρα 2 Μαΐου.

Article featured image
Article featured image


Φέτος η αργία της Πρωτομαγιάς «πέφτει» μέρα Κυριακή και σε αντίθεση με την απόφαση που πήρε η Ελλάδα να την μεταφέρει για την επόμενη μέρα, Δευτέρα 2 Μαΐου, στην Κύπρο δεν θα μεταφερθεί.

Πολλοί εργαζόμενοι στην Κύπρο ανάμεναν πως θα ακολουθούσαμε την απόφαση της Ελλάδας και ότι θα επωφελούμασταν από ένα τριήμερο, ωστόσο η νομοθεσία της Κύπρου δεν επιτρέπει τη μεταφορά της αργίας.

Ως εκ τούτου οι υπεραγορές θα τηρήσουν κανονικά τη μέρα της Πρωτομαγιάς, ενώ όπως ανέφερε στο SigmaLive ο Εκτελεστικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών Ανδρέας Χατζηαδάμου εξαίρεση ίσως αποτελέσουν κάποια καταστήματα στην ύπαιθρο, τα οποία εξαιρούνται της σχετικής νομοθεσίας.

Τα γενικά καταστήματα θα παραμείνουν επίσης κλειστά, ενώ όπως ανέφεραν πηγές του Υπουργείου Εργασίας στο SigmaLive δεν τέθηκε θέμα μεταφοράς αργίας.

Σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου πέρσι, όταν είχε προκύψει ζήτημα με την Πρωτομαγιά λόγω των περιορισμών που βρίσκονταν σε ισχύ, ανέφερε ότι «η αργία της 1ης Μαΐου δεν ρυθμίζεται από καμία κυβερνητική ή άλλη απόφαση αφού προβλέπεται ρητώς από τις διατάξεις του άρθρου 23 των περί της Ρύθμισης της Λειτουργίας Καταστημάτων και των Όρων Απασχόλησης των Υπαλλήλων τους Νόμων και δεν προβλέπεται καμία διακριτική ή άλλη ευχέρεια από οποιοδήποτε όργανο να αποφασίζει διαφορετικά».

Τέλος, σημειώνεται πως τη Δευτέρα 2 Μαΐου θα λειτουργήσουν κανονικά και οι τράπεζες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ