Δίδυμα στην Ινδία γεννήθηκαν ενωμένα, έχοντας δύο κεφάλια, τρία χέρια και δύο καρδιές

Πρόκειται για μια σπάνια και περίπλοκη μορφή δίδυμης κύησης.

Article featured image
Article featured image


Σε μαιευτήριο της Ινδίας έκπληκτοι έμειναν οι γιατροί όταν αντίκρισαν τα σιαμαία που γεννήθηκαν με δύο κεφάλια, τρία χέρια και δύο καρδιές.

Η μητέρα των διδύμων που γεννήθηκαν ενωμένα, η Σαχίν Καν, και ο σύζυγός της, Σοχαΐλ, σοκαρίστηκαν όταν στις 28 Μαρτίου, αντί για τα πλήρως σχηματισμένα δίδυμα που περίμεναν, γεννήθηκε ένα δικέφαλο μωρό. Πρόκειται ουσιαστικά για δύο μωρά ενωμένα από τον λαιμό και κάτω, που μοιράζονται το ίδιο σώμα, αλλά έχουν ξεχωριστές καρδιές και σπονδυλικές στήλες. Τα σιαμαία γεννήθηκαν στο Ράτλαν, στην ινδική πολιτεία Μάντια Πράντες.


Από θαύμα έχουν επιζήσει μέχρι στιγμής

Η διαταραχή των μωρών, σύμφωνα με τους γιατρούς, είναι γνωστή ως Dicephalic Parapagus. Αυτό σημαίνει ότι τα δύο μωρά γεννιούνται με έναν κορμό από τον οποίο ενώνονται, ο οποίος συχνά οδηγεί σε θνησιγένεια.

6b13988aa0c970b94d2b6f5ba41733335900bdad.jpg

d6d61d47c07591ec00039fc0c646d19ab57f8196.jpg



Σύμφωνα με τη DailyMail, τα μωρά έχουν επιζήσει μέχρι στιγμής από θαύμα ενώ έχει γίνει η εισαγωγή τους στο νοσοκομείο Ιντόρε όπου και παρακολουθούνται από γιατρούς. «Τέτοιου είδους περιπτώσεις είναι σπάνιες και η κατάσταση των μωρών παραμένει αβέβαιη, ειδικά τις πρώτες μέρες», ανέφερε ένας από τους γιατρούς στο βρετανικό μέσο και συνέχισε: «Εξαιτίας αυτού, τους κρατήσαμε υπό παρακολούθηση. Δεν έχουμε προγραμματίσει καμία επέμβαση στον ασθενή». Η πάθηση των μωρών είναι τόσο σπάνια που επηρεάζει μία γέννηση στο ένα εκατομμύριο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ