Ο Έλον Μασκ αγόρασε σχεδόν το 10% του Twitter

Το μερίδιό του είναι τετραπλάσιο από εκείνο του ιδρυτή της πλατφόρμας.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από Jim Watson/AFP

Ο Έλον Μασκ έχει πλέον στην κατοχή του το 9,2% του Twitter, μόλις μια εβδομάδα αφότου άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να ταρακουνήσει τη βιομηχανία των social media.

Οι μετοχές της γνωστής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης σημείωσαν άνοδο περίπου 26%, αμέσως μετά το άκουσμα της είδησης. Το μερίδιο του Μασκ αξίζει περίπου 2,89 δισεκατομμύρια δολάρια, με βάση το κλείσιμο της αγοράς της Παρασκευής.

Το μερίδιό του τον καθιστά, μάλιστα, τον μεγαλύτερο μέτοχο της εταιρείας, ενώ είναι τετραπλάσιο του ποσοστού ύψους 2,25% του ιδρυτή του Twitter, Jack Dorsey.

Ο Μασκ είναι ένας από τους πιο επιφανής χρήστες του Twitter, ενώ έχει περισσότερους από 80 εκατομμύρια ακόλουθους στην πλατφόρμα. Πρόσφατα, άσκησε μάλιστα κριτική όσον αφορά την ελευθερία λόγου στο Twitter, μέσα από μια δημοσκόπηση που έγινε viral.Στη δημοσκόπηση ρώτησε τους χρήστες της πλατφόρμας εάν πιστεύουν ότι υπάρχει ελευθερία λόγου στο Twitter, με το το 70% των χρηστών να απαντά «όχι». Στη συνέχεια ο Έλον Μασκ έγραψε ότι σκέφτεται σοβαρά να δημιουργήσει μια νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.


ΠΗΓΉ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ