Πάτρα: Η μητέρα αναζητούσε στο Google «ουσίες που μπορούν να σκοτώσουν», σύμφωνα με Ελλαδικά Μέσα

Ανάμεσα στις ουσίες που ανακάλυψε ήταν και η κεταμίνη.

Article featured image
Article featured image


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θρίλερ της Πάτρας με τον θάνατο των τριών παιδιών μέσα σε τρία χρόνια και για το οποίο έχει συλληφθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Όπως έχει γίνει γνωστό από τις τοξικολογικές εξετάσεις, το 9χρονο κορίτσι πέθανε από χορήγηση μεγάλης ποσότητας κεταμίνης. Το ερώτημα στα χείλη όλων είναι πώς προμηθεύτηκε η 33χρονη την εν λόγω ουσία.

Η 33χρονη μητέρα, όπως αποκαλύπτει ελληνικό Μέσο, αναζητούσε στο Google «ουσίες που σκοτώνουν».

Όπως αποκαλύπτει ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα» από προσωρινή άρση απορρήτου που είχε γίνει από τις Αρχές τόσο στη Ρούλα Πισπιρίγκου, όσο και σε πρόσωπα του κοντινού της περιβάλλοντος, η 33χρονη έψαχνε στο διαδίκτυο ουσίες που μπορούν να επιφέρουν τον θάνατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως της 9χρονης κόρης της, έψαχνε στο Google «ουσίες που μπορούν να σκοτώσουν» με γοργές διαδικασίες και όσο το δυνατόν αφανείς.

Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές το χρονικό διάστημα κατά το οποίο η μητέρα των τριών παιδιών έκανε αυτές τις αναζητήσεις.

Μέσα στις ουσίες που ανακάλυψε, ήταν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ και η κεταμίνη.


Τα στοιχεία που έχουν βρεθεί από την άρση του απορρήτου αναμένεται να ενταχθούν στη δικογραφία, αποτελώντας έναν ιδιαίτερα επιβαρυντικό παράγοντα για την 33χρονη.


Το απολογητικό υπόμνημα με τις θέσεις της μητέρας

Απολογητικό υπόμνημα με τις θέσεις της παρέδωσε νωρίτερα σήμερα, στην 18η ανακρίτρια, η μητέρα των τριών νεκρών παιδιών, συνοδευόμενη από τους δικηγόρους της Χρήστο Ζαρδα και Όθωνα Παπαδόπουλο.

Η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας φέρεται να αρνείται την κατηγορία, επικαλούμενη ως κύριο επιχείρημα της την πιθανότητα ιατρικού λάθους στο καταληκτικό επεισόδιο του παιδιού της.

Η 33χρονη -σύμφωνα με πληροφορίες- αναφέρει στο υπόμνημα της ότι το επεισόδιο της Τζωρτζίνας σημειώνεται στις 14.30 το μεσημέρι, αλλά το παιδί είχε παλμούς μέχρι και τις 15.10.

Κατά την κατηγορούμενη, αν το παιδί είχε δεχθεί ποσότητα κεταμίνης θα έπρεπε να έχει καταλήξει σε 20 λεπτά, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι γιατροί. Έτσι, σύμφωνα με τον βασικό ισχυρισμό της Ρούλας Πισπιρίγκου, προκύπτει πως η ίδια δεν έχει καμία σχέση με περιστατικό, αφού το παιδί κατέληξε τελικά έπειτα από 40 λεπτά.


Η κατηγορούμενη αμφισβητεί την άτυπη πληροφόρηση

Σχετικά με την ανυπαρξία κεταμίνης στο Νοσοκομείο Παίδων που φαίνεται να επισημαίνεται στα στοιχεία τη υπόθεσης, η κατηγορούμενη φέρεται να επιχειρηματολογεί διερωτώμενη πώς γίνεται να μην υπάρχει αυτή η ουσία στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, καθώς χορηγείται στην κτηνιατρική, αλλά και την παιδοχειρουργική.


Το τάμπλετ λάμβανε ειδοποιήσεις την ώρα της εξοδίου ακολουθίας

Παράλληλα, μια μαρτυρία για την ηλεκτρονική συσκευή που θάφτηκε μαζί με τη σορό της ανήλικης Τζωρτζίνας, μετέφερε ο απόστρατος αξιωματικός της αστυνομίας, Χρήστος Ρουγκάλας, αφήνοντας παράλληλα αιχμές και για τον πατέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα.

«Η αίτηση διαζυγίου που κατατέθηκε νομίζω δεν θα χρειαστεί, καθώς η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης θα βρίσκονται σε διαφορετικά σωφρονιστικά καταστήματα, όπως θα φανεί εμπλοκή και της αδελφής της Ρούλας Πισπιρίγκου, το λέω και ας μου κάνουν πάλι μήνυση, αυτή είναι η εκτίμηση μου», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Ρουγκάλας αποκάλυψε ακόμη πως άτομο που παρέστη στην κηδεία της 9χρονης Τζωρτζίνας του είπε πως το τάμπλετ του παιδιού λάμβανε ειδοποιήσεις την ώρα της εξοδίου ακολουθίας και της ταφής της.

«Το τάμπλετ όπως έμαθα από άνθρωπο που παρέστη στην εξόδιο ακολουθία χτυπούσε εκείνη την ώρα, ήταν εν λειτουργία και έρχονταν κάποια μηνύματα δεν ξέρω τι ακριβώς ήταν», σημείωσε.


Η σπιτονοικοκυρά φοβόταν το ζευγάρι

Σε ότι αφορά την σπιτονοικοκυρά, ο κ. Ρουγκάλας ανέφερε ότι «τα ξαδέλφια της μακαρίτισσας δεν είχαν πληροφορηθεί για τον θάνατο της. Δεν ξέρω αν η οικογένεια Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη "είχε την καλοσύνη" να τους ενημερώσει. Δεν είχαν και επικοινωνία τακτική και το έμαθαν από τις ειδήσεις».

«Ο μοναδικός που την επισκεπτόταν ήταν ένας γείτονας, στον οποίο είχε εκμυστηρευθεί ότι φοβόταν πως θα της κάνουν κακό και δεν ήθελε να παίρνει από αυτούς ούτε ένα πιάτο φαγητό», είπε.

«Πρέπει οι συνάδελφοι να δουν την κίνηση του τραπεζικού λογαριασμού της σπιτονοικοκυράς η οποία είχε κάνει πληρεξούσιο στον Μάνο Δασκαλάκη για να πηγαίνει να εισπράττει την σύνταξη την δική της και του συζύγου της», είπε ο κ. Ρουγκάλας, προσθέτοντας «μου λένε το στούντιο του Μάνου Δασκαλάκη στον 2ο όροφο είναι από τα καλύτερα εξοπλισμένα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει από έναν οδηγό φορτηγού με μισθό 1000 ευρώ».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ