Πάτρα: Πληροφορίες κάνουν λόγο για 5 απόπειρες δολοφονίας της Τζωρτζίνας μια μέρα πριν πεθάνει

Σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγείται στην ανακρίτρια, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η εκταφή της μικρής Τζωρτζίνας μπορεί να γίνει και εντός της ημέρας, προκειμένου να εξεταστεί τι υπάρχει στο tablet που ετάφη με το 9χρονο κορίτσι.

Article featured image
Article featured image


Πέντε φορές σε διάστημα 13 ωρών φαίνεται ότι προσπάθησε να σκοτώσει την 9χρονη Τζωρτζίνα η Ρούλα Πισπιρίγκου, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα και τα στοιχεία της δικογραφίας, παρουσιάζεται και η χρονική σειρά με την οποία η Ρούλα Πισπιρίγκου φαίνεται να έχει χορηγήσει μικρότερες δόσεις κεταμίνης την παραμονή του θανάτου του παιδιού, στις 28/01/2022.


Η καταγραφή των επεισοδίων

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στις 11:00 το πρωί, η Τζωρτζίνα εκδήλωσε το πρώτο επεισόδιο με ταχυκαρδία, μυδρίαση και άλλα φαινόμενα που κράτησαν τουλάχιστον τριάμισι λεπτά.

Περίπου 25 λεπτά αργότερα, στις 11:25 παρουσιάζει παρόμοιο επεισόδιο που κράτησε ενάμιση λεπτό και λύθηκε αυτόματα.

Λίγες ώρες αργότερα, στις 14:30, καταγράφηκε επίσης επεισόδιο διάρκειας τριών λεπτών με αυτόματη λύση.

Το τέταρτο επεισόδιο εκδηλώθηκε στις 18:03 και κράτησε ενάμιση λεπτό Το πέμπτο επεισόδιο έγινε τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας, με αυτόματη ύφεση, χωρίς να παρουσιάζεται επιληπτική δραστηριότητα.

Η Τζωρτζίνα κατάφερε να γλιτώσει από τις πέντε απόπειρες, κάτι που δεν έγινε το μεσημέρι της επόμενης ημέρας, 29ης Ιανουαρίου 2022, στις 14:28. Τότε οι γιατροί βρήκαν την Τζωρτζίνα πλήρως απνοϊκή μέσα στο δωμάτιο, με μόλις 32 σφύξεις ανά λεπτό. Παρά τις προσπάθειες -που κράτησαν πάνω από μία ώρα- δεν κατάφεραν να την επαναφέρουν.

Στο «κάδρο» των ερευνών βρίσκεται και ο Μάνος Δασκαλάκης. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο πατέρας ήταν παρών σε επεισόδιο της Τζωρτζίνας, όταν υπέστη κρίση στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας, γεγονός που γεννά ερωτήματα για την εμπλοκή του στην υπόθεση.Σήμερα οδηγείται στην ανακρίτρια

Το μεσημέρι, για πρώτη φορά από τη σύλληψή της, θα καταθέσει επίσημα τη δική της θέση στην 18η τακτική ανακρίτρια η 33χρονη μητέρα από την Πάτρα που κατηγορείται για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της, ενώ η εννιάχρονη Τζωρτζίνα νοσηλευόταν.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα μεταχθεί στα δικαστήρια και αναμένεται να προσαχθεί στις 12 το μεσημέρι ενώπιον της ανακριτικής λειτουργού, η οποία την περασμένη Τετάρτη εξέδωσε σε βάρος της, ένταλμα σύλληψης. Η κατηγορούμενη που συνελήφθη ενώ βρισκόταν ήδη στην ΓΑΔΑ δεν έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς και προσέρχεται να απολογηθεί απορρίπτοντας τα όσα της καταλογίζονται.

Δύο μήνες μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, στις 29 Ιανουαρίου, στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», αφού οι γιατροί είχαν παλέψει μάταια να την κρατήσουν στη ζωή, και ενώ είχε κηδέψει τα άλλα δύο κοριτσάκια της, η 33χρονη βρέθηκε αντιμέτωπη με τον εισαγγελέα που άσκησε σε βάρος της ποινική δίωξη για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Δύο μήνες κατά τη διάρκεια των οποίων οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και οι ειδικοί επιστήμονες που τους συνέδραμαν καθοριστικά στην κρίσιμη έρευνά τους, εξέταζαν εξονυχιστικά κάθε λεπτομέρεια, τόσο για το χρονικό της πορείας του παιδιού, όσο και για τη συμπεριφορά της μητέρας.

Συνοδευόμενη από τους συνηγόρους της Κωνσταντίνο Ζάρδα, που διορίστηκε από την ανακρίτρια και Όθωνα Παπαδόπουλο που κλήθηκε από την πλευρά της κατηγορουμένης, η 33χρονη θα αντιτάξει τους ισχυρισμούς της.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την υπεράσπισή της, η 33χρονη δεν αποδέχεται ότι είναι το δικό της χέρι που έδρασε για να τερματιστεί η ζωή του παιδιού. Η 33χρονη φαίνεται να αποδίδει τον θάνατο της Τζωρτζίνας σε ενδεχόμενη εμπλοκή άλλων ατόμων, όπως δήλωσε ο εκ των συνηγόρων της κ. Παπαδόπουλος, αναφερόμενος παράλληλα σε «λάθος χειρισμούς κατά τη διάρκεια της νοσηλείας».Η δικογραφία

Η πολυσέλιδη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου αναφέρει πως η Τζωρτζίνα, 18 ημέρες μετά τον θάνατο της αδελφής της Ίριδας, στις 21 Μαρτίου 2021, εμφάνισε το πρώτο της «ιατρικό επεισόδιο» με «τρομώδεις σπασμωδικές κινήσεις των άκρων στον ύπνο της». Στις 11 Απριλίου, μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, το παιδί υπέστη καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Οι γιατροί την επανέφεραν ύστερα από 50 λεπτά, αλλά το παιδί είχε υποστεί υποξική ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια. Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία καταγράφουν εννέα επεισόδια της εννιάχρονης πριν καταλήξει. Όλα εμφανίζονται ενώ το παιδί νοσηλεύεται σε θαλάμους νοσοκομείων και ποτέ όταν βρίσκεται σε ΜΕΘ. Αυτή θα είναι μία από τις ερωτήσεις που η κατηγορουμένη θα κληθεί να απαντήσει.

Η 33χρονη θα πρέπει να δώσει τη δική της εκδοχή για τα ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων που συνδέουν τον θάνατο με συγκεκριμένες ουσίες, οι οποίες δεν σχετίζονται με την φαρμακευτική αγωγή του παιδιού. Αλλά και να απαντήσει τον λόγο για τον οποίο, την κρίσιμη ώρα που το παιδί άρχισε να εμφανίζει πτώση στους σφυγμούς του, δεν «χτύπησε» στους γιατρούς το οξύμετρο, το οποίο φαίνεται να ήταν αποσυνδεδεμένο.

Πέραν όμως από τα δεδομένα που προκύπτουν από αμιγώς επιστημονικές αξιολογήσεις, στη δικογραφία υπάρχουν και άλλα στοιχεία όπως οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών, που περιγράφουν συγκεκριμένες ενέργειες της κατηγορουμένης. Έτσι θεωρείται βέβαιο πως η 33χρονη θα κληθεί να δώσει απάντηση για τον λόγο που ζητούσε να βρίσκεται σε μονόκλινο δωμάτιο η εννιάχρονη, αλλά και για το επιβεβαιωμένο από μαρτυρικές καταθέσεις, ενδιαφέρον της να μάθει αν εντός του θαλάμου υπήρχαν κάμερες ασφαλείας.

Από τις μαρτυρικές καταθέσεις που συνέλεξαν οι αστυνομικοί, προκύπτει επίσης πως η κατηγορουμένη όταν το παιδί της εμφάνισε το μοιραίο επεισόδιο, κινήθηκε μάλλον νωχελικά και αρκετά ψύχραιμα για να ειδοποιήσει τους γιατρούς να σπεύσουν στον θάλαμο. Ήταν τόσο «κόντρα» με την κρισιμότητα της στιγμής η αντίδραση της, που προκάλεσε εντύπωση σε μία νοσηλεύτρια η οποία βλέποντάς την, κατέθεσε πως θεώρησε ότι αναζητούσε κάποια κουβέρτα ή σεντόνι.Οι έρευνες των διωκτικών αρχών

Παράλληλα με τα ιατρικά γεγονότα που έλαβαν χώρα πριν το παιδί καταλήξει, φαίνεται πως οι διωκτικές αρχές πλησίασαν την υπόθεση, παρακολουθώντας όλες τις κινήσεις της μητέρας, πριν αλλά μετά τον χαμό του μοναδικού πλέον παιδιού της, με αφετηρία τον χαμό των άλλων δύο παιδιών, της Μαλένας το 2019 και της Ίριδας το 2021. Ο τρόπος που η μητέρα αντιμετώπισε την πλέον οδυνηρή συνθήκη για έναν γονιό άρχισε να προβληματίζει. Σχεδόν αμέσως μετά τα δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε «απίστευτη τραγωδία για οικογένεια στην Πάτρα», με αναφορά στην απώλεια τριών παιδιών μέσα σε τρία χρόνια, ξεκίνησε και η εστίαση των Αστυνομικών στο περιβάλλον των τριών παιδιών.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η ασυνήθιστη εξωστρέφεια που επέδειξε μετά τον θάνατο της εννιάχρονης η κατηγορουμένη, τέθηκε στο στόχαστρο των αρχών, με τους ειδικούς να αναφέρονται σε ιδιαίτερη «αποστασιοποίησή της» από αυτό που της συνέβη. Φαίνεται επίσης να καταγράφηκε και ως εξαιρετικά σπάνια, για μητέρα που έχασε το παιδί της, η χρήση λέξεων που δεν είναι σύνηθες να χρησιμοποιούν άνθρωποι που έχουν υποστεί τόσο κατακλυσμιαία, ανυπέρβλητα γεγονότα, όπως η απώλεια παιδιού για τους γονείς.

Η ίδια η κατηγορουμένη, σε συνεντεύξεις της πριν κληθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, έχει δώσει απαντήσεις σε αρκετά από αυτά τα ερωτήματα και εκτιμάται ότι σε ανάλογο πλαίσιο θα κινηθεί και απολογούμενη. Ενδεικτικά, έχει υποστηρίξει πως μετά τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας, η προσπάθεια της ίδιας και του συζύγου της ήταν να ζουν απόλυτα φυσιολογικά και να μην εκδηλώσουν πένθος, ώστε να μην επηρεαστεί η ζωή της Τζωρτζίνας.

Επίσης, έχει πει ότι μετά τον θάνατο της εννιάχρονης, μέλημά τους ήταν να αμυνθούν σε όσα λέγονταν σε βάρος τους. Αναφέρθηκε παράλληλα σε συμβάντα που υπέστη η Τζωρτζίνα, ενώ ήταν σε ΜΕΘ. Αντίστοιχα, μετά την συνάντηση που είχε στη ΓΑΔΑ το Σάββατο με την κατηγορουμένη και ο συνήγορος της κ. Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε σε «περιστατικά που συνέβησαν σε μέρες που η μητέρα δεν ήταν μπροστά».

Πλέον η 33χρονη φαίνεται πως δεν θα έχει πια στο πλευρό της τον πατέρα των παιδιών της, ο οποίος αποκαλώντας την εν διαστάσει σύζυγό του «κατηγορουμένη», δήλωσε πως «θέλει απαντήσεις», στάση με την οποία προοιωνίζεται πλήρη διαφοροποίησή του.


Εκταφή ίσως και εντός της ημέρας

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ενδεχομένως εντός και των επόμενων ωρών, δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί η εκταφή της σορού της Τζωρτζίνας, καθώς οι αρχές αναζητούν το τάμπλετ το οποίο ετάφη μαζί με το παιδί, με εντολή της Ρούλας Πισπιρίγκου. Κατά τις ίδιες πηγές, η εισαγγελική εντολή για εκταφή της εννιάχρονης έχει δοθεί και αυτό που εκκρεμεί είναι το πότε θα εκτελεστεί.

Σε μια άλλη εξέλιξη που αφορά στην οικογένεια Δασκαλάκη - Πισπιρίγκου, διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες θανάτου της 69χρονης σπιτονοικοκυράς τους, στην Πάτρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ