Πάτρα: «Και τα άλλα παιδάκια είχαν την τύχη της Τζωρτζίνας» εκτιμούν οι εισαγγελικές Αρχές

Την ίδια στιγμή, στο μικροσκόπιο των Αρχών τίθεται και ο θάνατος της ηλικιωμένης σπιτονοικοκυράς του ζεύγους, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο για εκταφή τόσο αυτής όσο και της μικρής Τζωρτζίνας, η οποία θάφτηκε με το τάμπλετ της.

Article featured image
Article featured image


Το «κουτί της Πανδώρας» άνοιξε η σύλληψη της 33χρονης, Ρούλας Πισπιρίγκου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, καθώς δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις και τα νέα στοιχεία σχετικά με τη δράση της μητέρας των άτυχων τριών κοριτσιών από την Πάτρα, που βλέπουν ώρα με την ώρα, το φως της δημοσιότητας.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγείται στην ανακρίτρια για να απολογηθεί για την κατηγορία σε βάρος της για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα.


«Ο Μάνος χύνει κροκοδείλια δάκρυα»


«Θα κάνω τα πάντα για να δουν τι μάνα είχαν τα παιδιά», δήλωσε σήμερα στον ΑΝΤ1 η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Μιλώντας μέσα από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, εν αναμονή της μεταγωγής της την Δευτέρα ενώπιον της ανακρίτριας, προκειμένου να απολογηθεί για την κατηγορία της δολοφονίας της κόρης της Τζωρτζίνας, μέσω της χορήγησης κεταμίνης, η Ρούλα Πισπιρίγκου έστρεψε τα βέλη της προς τον σύζυγο της και πατέρα των τριών νεκρών παιδιών, Μάνο Δασκαλάκη, απαντώντας στις δηλώσεις που εκείνος έκανε σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση.

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 η Ρούλα Πισπιρίγκου «θα φέρω ότι τεχνική υπάρχει για να αποδείξω την αλήθεια και όχι σαν μερικούς, μερικούς που κάνουν τα κροκοδείλια δάκρυα για να φανούν “άγιοι”», βάζοντας στο κάδρο τον πατέρα των τριών κοριτσιών, που δήλωσε πως θα στηρίξει την κατηγορία εναντίον της συζύγου του.


Ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς


Μια αθέατη μέχρι πρότινος πτυχή, η οποία ωστόσο απασχολεί σοβαρά πλέον τις Αρχές, είναι ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς του ζεύγους, μιας ηλικιωμένης γυναίκας που διέθετε σημαντική κινητή και ακίνητη περιουσία. Παρότι ο θάνατός της σημειώθηκε την Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020 και αποδόθηκε σε παθολογικά αίτια, εντούτοις η υπόθεσή της θα διερευνηθεί εκ νέου από την ΕΛ.ΑΣ. και υπό το πρίσμα της εγκληματικής ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Δήμος της Πάτρας λέει ότι έγινε κανονική ταφή της γυναίκας, βάζοντας τέλος στα σενάρια και τις πληροφορίες που ήθελαν να έχει γίνει καύση της σορού της. Κάτι τέτοιο, όμως, συνεπάγεται αυτομάτως ότι, αν το κρίνουν σκόπιμο οι ερευνητικές αρχές και το αποφασίσει ο εισαγγελέας, μπορεί να δοθεί εντολή εκταφής.

Από πλευράς του, ο δήμος Πατρέων ξεκαθάρισε διά του εκπροσώπου Τύπου του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» πως «δεν υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει κάτι άλλο. Από την στιγμή που ο τάφος έχει σταυρό και όνομα, έχει γίνει ταφή και όχι αποτέφρωση» της σπιτονοικοκυράς του ζεύγους, μολονότι η τελευταία δήλωνε άθεη.

Ακόμα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η ηλικιωμένη γυναίκα ήταν εύπορη, κάτοχος ακινήτων, όπως και τραπεζικού λογαριασμού ύψους περίπου 300.000 ευρώ. Λίγους μήνες, ωστόσο, πριν από τον θάνατό της, φαίνεται ότι ο Μάνος Δασκαλάκης, ως πληρεξούσιός της, είχε προβεί για λογαριασμό της σε μια αγοραπωλησία ακινήτου, ύψους 250.000 ευρώ.

Αναφερόμενος στους δεσμούς του ζεύγους Δασκαλάκη με τη σπιτονοικοκυρά του, ο ίδιος παρουσίασε μια πληροφορία που είχε λάβει σχετικά με το κόστος ζωής της οικογένειας. «Ένας υπάλληλος των 1.000 ευρώ δεν μπορεί να αγοράζει μηχανή, αυτοκίνητο, όργανα μουσικής για το στούντιο. Είχαν ευεργετηθεί τα δύο παιδιά από την σπιτονοικοκυρά, ωστόσο άλλαξε κάποια στιγμή η συμπεριφορά τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασόπουλος. Ο δημοσιογράφος στη συνέχεια εξήγησε πως ακούγεται από τον περίγυρο της οικογένειας ότι η Ρούλα είχε τις εξής σκέψεις: «Τι έγινε τώρα, όλα τα παίρνει ο Μάνος; Γιατί να μην γραφεί και ένα σπίτι σε εμένα;».


«Και τα άλλα παιδάκια είχαν την τύχη της Τζωρτζίνας»


Νέα τροπή λαμβάνουν επιπλέον και οι έρευνες για τις αιτίες θανάτου των άλλων δύο παιδιών του ζεύγους, της Μαλένας και της Ίριδας αντίστοιχα, προκειμένου να αναδειχθεί, αν υπάρχει, ο μηχανισμός θανάτου που προκάλεσε το μοιραίο τέλος τους. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, «εκτίμηση των εισαγγελικών αρχών είναι ότι τα παιδάκια το πιθανότερο είχαν την τύχη της Τζωρτζίνας, δηλαδή βασανιστικό και φρικτό θάνατο από τη μάνα τους», τη στιγμή που δρομολογείται νέα ανάγνωση των τοξικολογικών εξετάσεων και των μαρτυρικών καταθέσεων του ιατρικού προσωπικού.

Σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί θεωρούν ότι και στις περιπτώσεις των δύο άλλων παιδιών τα υπάρχοντα στοιχεία είναι ήδη σοβαρά, και μάλιστα υπάρχει εκτίμηση ότι το τοπίο για τα δυο παιδάκια θα ξεκαθαρίσει πάρα πολύ σύντομα και πριν από το Πάσχα.



Απολογείται αύριο η Πισπιρίγκου


Ανάμεσα στις προκλήσεις της υπόθεσης για τις Αρχές συνιστά και η στάση της φερόμενης ως κατηγορούμενης, Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία αναμένεται να απολογηθεί αύριο, Δευτέρα, ενώ περιγράφεται ως «ψυχρή, απαθής, πανέξυπνη και σκληρή» από εμπλεκόμενα στην υπόθεση πρόσωπα.

Στα επόμενα βήματα της έρευνας δεν αποκλείεται να υπάρξει εκτός από την εκταφή της σπιτονοικοκυράς, εκταφή και της 9χρονης Τζωρτζίνας, μετά την αποκάλυψη ότι η μητέρα της τοποθέτησε στο φέρετρό της ένα τάμπλετ, το οποίο εκτιμάται ότι μπορεί να έχει καταγράψει στοιχεία αναφορικά με την προμήθεια και τη χορήγηση της κεταμίνης. Απομένει η εισαγγελική εντολή για την εκταφή του παιδιού, ενώ η διαδικασία θα δρομολογηθεί, προκειμένου η διαδικασία να δρομολογηθεί μέσα στις επόμενες μέρες.

Κι ενώ οι αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές εργάζονται μεθοδικά για την ανεύρεση περισσότερων ενισχυτικών στοιχείων, η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να έχει ζητήσει την παρουσία και τρίτου συνηγόρου στην αυριανή ομολογία της, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Στην τελική ευθεία για την απολογία της, η κ. Πισπιρίγκου φαίνεται να προετοιμάζεται συστηματικά για την παρουσία της ενώπιον των ανακριτών, ζητώντας -όπως μετέδωσε ο Alpha- να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης ψεύδους, για να φανεί ότι δεν ευθύνεται για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αλλά και της Μαλένας και της Ίριδας. Μάλιστα, την ιδέα φέρεται να «έβαλε στο τραπέζι» με δική της πρωτοβουλία, ενώ έλαβε χθες και τις νομικές συμβουλές του ενός εκ των δύο δικηγόρων της, Όθωνα Παπαδόπουλου.

«Θεωρεί ότι είναι μόνη της στον αγώνα που κάνει για να βρει ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτά τα καταστροφικά αποτελέσματα. Η κουβέντα της ήταν αυτή ακριβώς 'παλεύω μόνη μου'», περιέγραψε ο κ. Οθωνας Παπαδόπουλος λίγα λεπτά μετά τη συνάντησή του με την κατηγορούμενη, ενώ τόνισε πως η πελάτισσά του εμμένει στο να μην ομολογεί τη δολοφονία της 9χρονης Τζώρτζίνας.

«Η θέση της εξακολουθεί να είναι ότι αρνείται την ενοχή της ούτε δέχεται την κατηγορία που της αποδίδεται. Υπάρχουν πράγματα που είναι υπό διερεύνηση. Η μία πιθανότητα που δίνει είναι να υπάρχουν άλλα άτομα εμπλεκόμενα» ανέφερε, μεταφέροντας τα επιχειρήματά της, ο συνήγορος υπεράσπισης της κ. Πισπιρίγκου. «Η άλλη πιθανότητα είναι να έχουν γίνει λάθος χειρισμοί είτε κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του παιδιού, είτε και μετά το επίδικο συμβάν. Στο θέμα των αναλύσεων που ακολούθησαν και κυρίως την τοξικολογική εξέταση των δειγμάτων», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος, ενώ διευκρίνισε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν αμφισβητεί τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων αλλά κάνει λόγο για "κάτι που είναι μπροστά μας και δεν το έχουμε δει ακόμα''».

Αναφορικά με την ψυχολογική κατάσταση της 33χρονης φερόμενης ως δράστη ο συνήγορός της δήλωσε: «Η ψυχολογική της κατάσταση είναι κακή. Θεωρεί ότι σαν μάνα που έχει χάσει το παιδί της θα έπρεπε να δέχεται τη συμπαράσταση και όχι τις κατηγορίες που εκτοξεύονται σε βάρος της».


Τι είπε για την κεταμίνη


Εστιάζοντας, μάλιστα, στην ουσία κεταμίνη, που βρέθηκε στα σπλάγχνα της Τζωρτίνας, ο δικηγόρος της μετέφερε πως «δεν την γνωρίζει την ουσία και πρόσθεσε ότι υπάρχουν κάποια ζητήματα με τις τοξικολογικές εξετάσεις γιατί υπάρχουν κάποιες ουσίες που έχουν χορηγηθεί μετά το περιστατικό μετά το επεισόδιο που είχε το θύμα, το μικρό κοριτσάκι και ενδεχομένως σχετίζονται με την ουσία, την κεταμίνη, η οποία φέρεται και από ότι φαίνεται βρέθηκε από την ιατροδικαστική.

«Αυτούσια η κεταμίνη δεν ήταν στη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε το κορίτσι, αλλά ως συστατικό άλλης ουσίας είναι κάτι που θα το δούμε», κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.

Σχετικά με τα περιστατικά κρίσεων που είχε η Τζωρτζίνα και η 33χρονη φερόταν πως ήταν μόνη μαζί της, ο κ.Παπαδόπουλος είπε «υπάρχουν περιστατικά που έχουν συμβεί στο παιδί σε μέρες που δεν ήταν η μητέρα μπροστά. Αυτό δεν το λέει η ίδια, αλλά προκύπτει μέσα από τη δικογραφία και ήταν από τα πρώτα πράγματα που μου έκανε εντύπωση».


Τεταμένες οι σχέσεις του ζεύγους


Μια ακόμη κρίσιμη πληροφορία για τα όσα διαδραματίστηκαν μεταξύ του ζεύγους Δασκαλάκη παρέθεσε και ο δικηγόρος, Απόστολος Λύτρας, ο οποίος σταμάτησε να κατευθύνει νομικά το ζεύγος το τελευταίο διάστημα. Διαπιστώνοντας πως οι γονείς των τριών κοριτσιών δεν είχαν κοινές απόψεις, ενώ ο Μάνος Δασκαλάκης τον είχε ενημερώσει ότι δεν θα στηρίξει τη Ρούλα Πισπιρίγκου αν κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία, «αυτός ήταν και ο λόγος που άφησα την υπόθεση» είπε μεταξύ άλλων, ο κ. Λύτρας στον Alpha.

Ο κ. Λύτρας υποστήριξε αναλυτικά πως «ήμουν ο τελευταίος άνθρωπος που μίλησε με την Ρούλα Πισπιρίγκου πριν συλληφθεί. Την ενημέρωσα πως δεν θα συνεχίσω μαζί της. Της είπα πως από τη στιγμή που ο Μάνος Δασκαλάκης διαφοροποιείται και ξέρω πράγματα τόσο για εκείνον, όσο και για εσένα, δεν είναι σωστό να αναλάβω την υπεράσπισή σου». «Δεν ήταν δυνατόν από τη στιγμή που τους είχα και τους δύο, ξαφνικά να έχω μόνο την Ρούλα Πισπιρίγκου, που θα βρεθεί αντιμέτωπη στα δικαστήρια με τον Μάνο Δασκαλάκη» επισήμανε ο κ. Λύτρας και κατέληξε: «Ο λόγος που δεν συνέχισα με την Ρούλα Πισπιρίγκου είναι αυτός που σας είπα. Προβλέπω ότι στα δικαστήρια ο ένας θα βρεθεί απέναντι στον άλλον», διαβλέποντας το χάσμα που χωρίζει πλέον τους δύο πρώην συζύγους.

Η απόσταση ανάμεσα στους δύο γονείς των κοριτσιών ερμηνεύεται και από το επίμονο αίτημα που διατύπωνε η Ρούλα Πισπιρίγκου προς τη γνωστή δημοσιογράφο, Αγγελική Νικολούλη, όπως η τελευταία αποκάλυψε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. «Η γυναίκα αυτή, με εμμονή, μου ζητάει να βρω τα στοιχεία της φίλης του Μάνου στην Αθήνα. Της λέω “δεν μπορώ να το κάνω αυτό". Σε κάποια στιγμή την ρώτησα “Γιατί το ψάχνεις, τι θες;”. Και μου λέει “μιλάει πολύ, πρέπει να την βρω”». Η Αγγελική Νικολούλη παραδέχθηκε ότι οι ερωτήσεις που της έθετε με εμμονή για το ζήτημα δεν της άρεσαν και φρόντισε να ενημερώσει αυτούς που έπρεπε. «Μου είπε ότι “θέλω να βεβαιωθώ εάν είναι έγκυος”», αποκάλυψε.


«Ο Μάνος έφυγε γιατί κάτι είδε»


Κάνοντας λόγο για μια «απίστευτη θεατρίνα» στην περίπτωση της μητέρας, η Αγγελική Νικολούλη εκτίμησε ότι η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας δύσκολα θα σπάσει ενώπιον των Αρχών, ενώ παρατήρησε ότι ο Μάνος Δασκαλάκης υποκινήθηκε από κάτι, για να εγκαταλείψει το σπίτι της οικογένειας την παραμονή του θανάτου του 6 μηνών βρέφους, της Ίριδας. «Ο Μάνος μέχρι πρότινος μας κατηγορούσε γιατί μιλούσαμε έτσι για την γυναίκα του. Έλεγε πως την ξέρει την Ρούλα και δεν το δέχεται αυτό. Ο Μάνος τα πήρε τα πράγματα κι έφυγε γιατί κάτι διαπίστωσε, κάτι είδε, που τον εξόργισε. Δεν θέλω να επεκταθώ σε λεπτομέρειες. Είδε κάτι ο άνθρωπος, είπε δεν αντέχω άλλο και σηκώθηκε κι έφυγε», είπε η κ. Νικολούλη.


«Θέλω να μάθω από πού βρήκε η Ρούλα την κεταμίνη»


Στο μεταξύ, νέα δήλωση, με την οποία παίρνει αποστάσεις από τη Ρούλα Πισπιρίγκου, έκανε χθες ο κ. Δασκαλάκης και είπε πως δεν κρύβεται, δεν είναι εξαφανισμένος, ενώ θέλει να μάθει την αλήθεια.

Ο εν διαστάσει σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου εμφανίστηκε στα γραφεία της εφημερίδας «Μπαμ», καθώς έχει έρθει στην Αθήνα, για να λάβει γνώση της δικογραφίας. Ερωτηθείς τι θα κάνει από δω και πέρα, ο πατέρας του άτυχου κοριτσιού υποστήριξε ότι «είναι ξεκάθαρη η θέση μου. Δεν έχω να φοβηθώ κανέναν και τίποτα. Θέλω να μάθω την αλήθεια για τα παιδιά μου. Από πού βρέθηκε η κεταμίνη, από πού προμηθεύτηκε την κεταμίνη. Πώς την έδωσε; Τι έγινε με τα άλλα δύο μου παιδιά».

Επιπρόσθετα, «δεν έχω να κρύψω κάτι. Δεν είμαι εξαφανισμένος από πουθενά. Έχω πάθει το μεγαλύτερο σοκ της ζωής μου. Δεν περίμενα ποτέ ότι στα 30 μου χρόνια θα φτάσω και θα μάθω κάτι τέτοιο. Θέλω να ακουστεί μόνο η αλήθεια. Δεν έχω κανέναν άλλο λόγο» υποστήριξε ο Μάνος Δασκαλάκης. Και πρόσθεσε: «Ποτέ δεν έκρυψα την αλήθεια και ποτέ δεν έχω να κρύψω κάτι. Έλεγα σε κάθε θάνατο μετανιώνω που δουλεύω τόσες ώρες για να κάνω το καλύτερο για τα παιδιά μου και δεν έχω ζήσει κάποιες στιγμές μαζί τους». «Εάν μετάνιωνα μία φορά τότε, μετανιώνω 50 τώρα. Πάντα δούλευα όμως για να τους κάνω το καλύτερο. Ποτέ δεν περίμενα πως θα φτάσει αυτή η στιγμή», κατέληξε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ