Ίσως το πιο υγιές τρεντ που είδαμε τελευταία στο TikTok

Γυναίκες «πετάνε» τα φίλτρα από τα πρόσωπά τους και γράφουν #filtersareunhealthy

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από TikTok / @kellybaums, @keepfit_krell


Αμέτρητες είναι οι αναρτήσεις που ανεβαίνουν καθημερινά στα social media, ιδίως στο TikTok και το Instagram, οι οποίες δείχνουν άτομα με πολλά φίλτρα τοποθετημένα στο πρόσωπό τους. Βίντεο, φωτογραφίες και stories είναι γεμάτα με φίλτρα που αλλοιώνουν τα πρόσωπα των χρηστών και κάνουν την επιδερμίδα τους πιο λαμπερή, τα χείλη τους πιο φουσκωμένα και τις μύτες τους πιο μικρές, ωστόσο, μια νέα τάση στο TikTok έρχεται να πάει κόντρα σε αυτήν τη νόρμα, η οποία παρατηρήθηκε ακόμα και μέσα από μελέτες πως επηρεάζει σημαντικά την ψυχική υγεία των χρηστών.

Το #filtersareunhealthy (σ.σ. τα φίλτρα είναι ανθυγιεινά), άρχισε πρόσφατα να ανεβαίνει στις τάσεις του TikTok και πολλές γυναίκες γίνονται viral εκφράζοντας την ανακούφιση που νιώθουν τη στιγμή που αφαιρείται το φίλτρο από το πρόσωπό τους και «ανακτούν» τη φυσική τους ομορφιά.

Η @ozzybris συγκεκριμένα, γράφει στο βίντεό της : «Ω Θεέ μου, μια τάση που σε ενθαρύννει να ΜΗΝ βάζεις φίλτρο;! Είναι το καλύτερο και πιο υγιές τρεντ που εμφανίστηκε στο TikTok μέχρι στιγμής».



Ενώ η @kellybaums γράφει: «Μια τάση που βγάζουμε τα φίλτρα; Μήπως το TikTok άρχισε να θεραπεύεται»;



Πολλές άλλες γυναίκες εμπνεύστηκαν από αυτήν την τάση και άρχισαν να ανεβάζουν ανάλογα βίντεο. Στις περισσότερες διαγράφεται μια ανακούφιση στο πρόσωπό τους τη στιγμή που μένουν «γυμνές» από το φίλτρο, αυτό όμως δεν τις εμποδίζει από το να συνεχίζουν να χαμογελούν μπροστά στην κάμερα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ