«Ο άνθρωπος που κοιμήθηκε για 19 χρόνια» πέθανε σε ηλικία 57 ετών

Οι γιατροί πίστευαν πως θα έμενε αναίσθητος για πάντα αλλά σοκαρίστηκαν όταν τον άκουσαν να λέει «μαμά».

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από MIKE WINTROATH/ AP

Ο Τέρι Γουέιν Γουόλις, ο οποίος ξύπνησε από κώμα σχεδόν 20 ετών το 2003, πέθανε την περασμένη βδομάδα σε ηλικία 57 ετών.

Τον Ιούλιο του 1984, έξι εβδομάδες μετά τη γέννηση της κόρης του, Άμπερ, ο Γουόλις και ένας φίλος του είχαν ένα σοβαρό τροχαίο δυστύχημα, όπου το αυτοκίνητο έπεσε μέσα σε ένα ρυάκι.

Το αυτοκίνητό βρέθηκε κάτω από μια γέφυρα την επόμενη μέρα, όπως είχε αναφέρει το Associated Press το 2003. Ο φίλος του Γουόλις πέθανε και ο Γουόλις, ο οποίος έμεινε παράλυτος από το δυστύχημα, έπεσε σε κώμα.

Ο Γουόλις έμεινε σε κώμα μέχρι τις 12 Ιουνίου 2003, όταν ξαφνικά ξύπνησε και είπε τη λέξη: «Μαμά». Η λέξη σόκαρε τους γιατρούς που πίστευαν ότι θα έμενε αναίσθητος για πάντα.

«Ξεκίνησε με τη λέξη «Μαμά» και στη συνέχεια είπε «Pepsi» και μετά «γάλα»», είχε πει η Αλέσα Μπάνγκαλι, κοινωνική διευθύντρια της μονάδας αποκατάστασης όπου ζούσε ο Γουόλις.

Η Αντζιλέ Γουόλις, η μαμά του Τέρι, είπε: «Δεν μπορούσα να σας πω την πρώτη μου σκέψη, απλώς έπεσα στο πάτωμα».

Το ξύπνημα του Τέρι έκανε αίσθηση εκείνη την εποχή τόσο στα μέσα ενημέρωσης όσο και την ιατρική κοινότητα, οι τίτλοι τον αποκαλούσαν «Ο άνθρωπος που κοιμήθηκε για 19 χρόνια».

«Όλη η οικογένεια χάσαμε την παρέα του», είπε η Σάντι Γουόλις, η σύζυγός του.

Σύμφωνα με τη νεκρολογία του, η οικογένειά του τον φρόντιζε κατά τη διάρκεια του κώματός του αλλά και αφού ανέκτησε τις αισθήσεις του. Μερικά Σαββατοκύριακα μάλιστα, τον πήγαιναν στο σπίτι του, κάτι που οι γιατροί θεωρούν πως συνέβαλε στο να ξυπνήσει τελικά.


Με πληροφορίες από huffpost.gr, guardian

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ