Ο πατέρας της 9χρονης Τζωρτζίνας καταθέτει σήμερα για τον θάνατό της

«Είναι τόσο καλά δεμένη η υπόθεση που σε λίγες μέρες θα φανεί ακριβώς ποιος της προμήθευσε την κεταμίνη, πρόκειται για άνθρωπο υπεράνω υποψίας», λέει ο πρώην διοικητής της υπηρεσίας της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Article featured image
Article featured image


Με την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη ανοίγει σήμερα ο κύκλος της εξέτασης μαρτύρων από τη 18ης τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα που ερευνά το θάνατο της 9χρονης κόρης του Τζωρτζίνας, ο οποίος αποδίδεται -με την άσκηση ποινικής δίωξης- στην μητέρα του παιδιού, την 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Μάνος Δασκαλάκης σήμερα θα βρεθεί στο ανακριτικό γραφείο προκειμένου να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει για την υπόθεση. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχει διαπράξει κάτι τέτοιο. Είμαι σοκαρισμένος» δήλωσε ο πατέρας του παιδιού, μόλις βγήκε χθες από το γραφείο της ανακρίτριας, όπου κατέθεσε με τους δυο δικηγόρους του δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής, υποστηρίζοντας έτσι την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου. «Περιμένουμε να λάμψει η αλήθεια. Περιμένουμε και τα συμπεράσματα των αρχών για τους θανάτους και των άλλων δυο παιδιών» ανέφερε ακόμη ο Μάνος Δασκαλάκης και πρόσθεσε: «Τόσα χρόνια οι εκθέσεις των ιατροδικαστών απέδιδαν το θάνατο των παιδιών σε παθολογικά αίτια και κυνηγούσαμε να πάρουμε μια απάντηση κυρίως για τη Μαλένα». Μάλιστα ο 30χρονος ανέφερε πως η εν διαστάσει σύζυγός του ήταν «υπόδειγμα μητέρας μπροστά μας» αλλά τα στοιχεία σε βάρος της είναι «αδιάσειστα».



Τα λόγια αυτά του πατέρα της 9χρονης αλλά και των άλλων δυο κοριτσιών, της Μαλένας και της Ίριδας, οι θάνατοι των οποίων επίσης ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη, δίνουν και το «στίγμα» της γραμμής που πρόκειται να κρατήσει σήμερα ενώπιον της ανάκρισης, στην οποία, όπως είπε, θα συνεισφέρει κάθε στοιχείο για να βοηθήσει το έργο της. «Έχει πεισθεί ο εντολέας μου ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε δολοφονία. Πρόκειται για στυγνή δολοφονία ενός μικρού παιδιού που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», ανέφερε μάλιστα χθες ο εκ των δικηγόρων του 30χρονου Δημήτρης Καράμπελας, χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς της κατηγορουμένης ότι για το θάνατο της κόρης της ευθύνονται έστω και από αμέλεια οι γιατροί και οι νοσηλευτές του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», «αβάσιμους, εκτός ορίων λογικής» αλλά και «ιταμή προσβολή για την ιατρική κοινότητα».


Τι θα γίνει με το τάμπλετ

Παράλληλα, χθες με τη δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας σε βάρος της εν διαστάσει συζύγου του ο Μάνος Δασκαλάκης ενημέρωσε, όπως είπε, την ανακρίτρια ότι πράγματι η 9χρονη κόρη του Τζωρτζίνα ετάφη με το τάμπλετ, κατόπιν επιθυμίας της Ρούλας Πισπιρίγκου. Μάλιστα, όπως ανέφερε η 33χρονη και στα άλλα δυο παιδιά τους είχε ζητήσει να τοποθετηθεί μαζί τους και κάποιο προσωπικό τους αντικείμενο. «Ζήτησε να μπει το τάμπλετ, είναι όντως περίεργο» ανέφερε μάλιστα ο συνήγορος του 30χρονου.

Μετά από αυτή την τοποθέτηση, πιθανολογείται ότι ο Μάνος Δασκαλάκης θα ερωτηθεί για την πτυχή αυτή της υπόθεσης κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του σήμερα στην ανακρίτρια. Έτσι, εφόσον χρειαστεί και κριθεί σκόπιμο στο πλαίσιο των ερευνών μπορεί πλέον ακόμη και να ζητηθεί εκταφή για την ανάσυρση του τάμπλετ, προκειμένου να ερευνηθεί και αυτό, όπως και οι άλλοι δυο υπολογιστές και τα οχτώ τηλέφωνα που κατασχέθηκαν από το σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα. Πάντως, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θεωρείται πολύ μακρινό έως απίθανο, με δεδομένο ότι η έρευνα στα κινητά της κατηγορουμένης και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τώρα ξεκινάει καθώς μόλις χθες το δικαστικό συμβούλιο με βούλευμά του έκανε δεκτό το αίτημα της ανακρίτριας για άρση του ηλεκτρονικό και τηλεφωνικού απορρήτου της 33χρονης. Σκοπός είναι να ερευνηθούν όλες οι συνομιλίες και η ηλεκτρονική αλληλογραφία της Ρούλας Πισπιρίγκου, ώστε να εξακριβωθεί πως ακριβώς προμηθεύτηκε την κεταμίνη, με την οποία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δολοφόνησε την κόρη της μέσα στο θάλαμο του «Αγλαΐα Κυριακού», στις 29 Ιανουαρίου του 2022.


«Η κεταμίνη δεν θα βρεθεί εξ’ ουρανού, έχει διαδρομές»

Ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρώην διοικητής της υπηρεσίας της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μίλησε χθες στην εκπομπή «Live News» και αναφέρθηκε και στις δηλώσεις που έκανε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ekfrasi 97FM, «η κεταμίνη δεν θα βρεθεί εξ’ ουρανού, έχει διαδρομές. Τα ηλεκτρονικά μέσα μιλάνε, θα βρεθούν όλες οι διαδρομές και θα σπάσουν όλα τα απόρρητα… Η διαδρομή της κεταμίνης θα βρεθεί μέσα από το διαδίκτυο, στη δικτύωση αυτά που λέμε μένουν για πάντα, μερικοί νομίζουν θα διαγραφούν σε ένα χρόνο. Για να πω αυτό, σημαίνει ότι υπάρχουν συναλλαγές […] Εφόσον γίνουν οι έρευνες όπως πρέπει να γίνουν, η κεταμίνη μάλλον έχει αγοραστεί μέσα από το διαδίκτυο», είπε χαρακτηριστικά κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του για την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών.



Νωρίτερα, στη συνέντευξή του στον Ekfrasi 97FM είχε πει μεταξύ άλλων,
«Είναι τόσο καλά δεμένη η υπόθεση που σε λίγες μέρες θα φανεί ακριβώς ποιος της προμήθευσε την κεταμίνη, ποιος έψαχνε στην φαρμακαποθήκη για να βρει την ουσία. Πρόκειται για άνθρωπο υπεράνω υποψιών. Στο διαδίκτυο τα ίχνη δεν διαγράφονται. Θα δούμε τι θα στείλουν οι αμερικανικές Αρχές στην Ελλάδα, πού έκανε καταγραφές και πού έκανε επικοινωνίες για να εξαφανίσει ηλεκτρονικά ίχνη την τελευταία εβδομάδα. Ποιες κεραίες θα προδώσουν, ποιους; Είναι μεγάλο το έγκλημα, όλα θα φανούν».



Η οικογένεια χωρίστηκε σε 2 στρατόπεδα

Σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα έχει χωριστεί η οικογένεια Δασκαλάκη, καθώς τη θέση τους διαχώρισαν καθαρά καθένας εκ των συζύγων χθες, οπότε τους χωρίζει πλέον άβυσσος. Μολονότι στην απολογία της η Ρούλα Πισπιρίγκου χαρακτήρισε ως «καλό πατέρα» τον πρώην σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη, εντούτοις εκείνος περιέγραψε ως «αδιάσειστα» τα στοιχεία ενοχής της και δήλωσε παράσταση υπεράσπισης της κατηγορίας.

Η κ. Πισπιρίγκου, ωστόσο, εξακολουθεί να επιμένει στην αθωότητά της, αποδίδοντας σε ιατρικό λάθος τον θάνατο της 9χρονης κόρης της. Στην μαραθώνια κατάθεσή της στην 18η τακτική Ανακρίτρια, σύμφωνα με το ereportaz, ανέφερε πως «πιστεύω ότι κάτι συνέβη όσο ήμασταν στο νοσοκομείο χωρίς να κατηγορώ κανέναν από τους γιατρούς ή νοσηλευτές, ότι δηλαδή έκαναν κάτι επίτηδες. Τα λάθη είναι ανθρώπινα» και συμπλήρωσε, λέγοντας ότι «από τη δικογραφία έμαθα ότι ο μέγιστος χρόνος δράσης της για να επέλθει θάνατος είναι 15 με 20 λεπτά και από τότε που ειδοποίησα για το επεισόδιο μέχρι τη στιγμή που ο απινιδωτής-βηματοδότης έδωσε το τελευταίο σήμα στο καρδιολόγο είχαν περάσει τουλάχιστον 40 λεπτά», σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την επιχειρηματολογία της.

Αρνούμενη την εμπλοκή της στη δολοφονία της Τζωρτζίνας, απαντά καταφατικά ως προς την πληροφορία που αναζήτησε σχετικά με την ύπαρξη καμερών στα δωμάτια των νοσοκομείων, ενώ αρνείται πως ζήτησε να της προσφερθεί μονόκλινο δωμάτιο, εκτιμώντας, άλλωστε, κάτι τέτοιο ως αυτονόητο, λόγω της κατάστασης του παιδιού. Σε δύο σημεία της κατάθεσής της, μάλιστα, επιχειρεί να απαντήσει ως προς το «μεγάλο επεισόδιο» που θα ερχόταν στη Τζωρτζίνα, όπως η ίδια προέβλεψε, λέγοντας πως αυτήν την ακολουθία επιδείκνυε το παιδί σε περιπτώσεις κρίσεων, ενώ σε ένα από τα επεισόδια, όπως ισχυρίζεται, παρών ήταν μόνο ο σύζυγός της.

«Είχε ξαναεπιστρέψει»

Η ίδια παραδέχεται ότι «όλο αυτό το χρονικό διάστημα και στο Ωνάσειο και στο σπίτι ήμασταν μαζί με τον σύζυγο. Είχε ξαναεπιστρέψει» λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της Τζωρτζίνας, παρότι «δούλευε πολλές ώρες για να ασχοληθεί με το παιδί, αλλά είχε ενδιαφέρον και τόσο εγώ όσο και εκείνος προσπαθούσαμε να κάνουμε το παιδί να νιώσει καλύτερα», όπως αναφέρει.

Μιλώντας με τα καλύτερα για τον πρώην σύζυγό της κατά την απολογία της, η κατηγορούμενη περιγράφει ακόμη πώς «ήταν καλός πατέρας, που ήθελε το καλύτερο για το παιδί του. Στεναχωριόταν με το πρόβλημα της εγκεφαλοπάθειας που είχε η Τζωρτζίνα».


ΠΗΓΉ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ