Εικόνες από το κάστρο Fort Boyard, όπως είναι σήμερα

Το ομώνυμο τηλεοπτικό σόου έκανε πρεμιέρα σε Ελλάδα και Κύπρο το 2004.

Article featured image
Article featured image


Το Fort Boyard αποτέλεσε ένα από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια δράσης της ελληνικής τηλεόρασης. Το γαλλικό ψυχαγωγικό show, το οποίο προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 7 Ιουλίου του 1990, έκανε πρεμιέρα σε Ελλάδα και Κύπρο το μακρινό 2004, μέσα από τη συχνότητα του Star και του ΣΙΓΜΑ, ρίχνοντας αυλαία τέσσερα χρόνια αργότερα.

Παρουσιαστής του παιχνιδιού ήταν ο Χρήστος Φερεντίνος, συμπαρουσιάστρια η Ορθούλα Παπαδάκου, ενώ στον ρόλο του σοφού βρέθηκε ο ηθοποιός Άγγελος Παπαδημητρίου.

Η σειρά γυρίστηκε στο κάστρο του Fort Boyard στη δυτική ακτή της Γαλλίας. Η κλασική διάταξη του παιχνιδιού αποτελούνταν από μία ομάδα η οποία έπρεπε να παίξει τρεις γύρους, ώστε να μαζέψει τα απαραίτητα στοιχεία, ώστε να φτάσει στον θησαυρό.

Το 2006 δημιουργήθηκε και μια άλλη εκδοχή του παιχνιδιού, όπου συμμετείχαν 19 ομάδες και στις φάσεις των προημιτελικών, ημιτελικών και τελικών συναγωνίζονταν δύο ομάδες μεταξύ τους στο ίδιο επεισόδιο. Στη σειρά συμμετείχαν και διάσημοι, που συγκέντρωναν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.


Fort Boyard: Τι απέγινε το κάστρο;

Το Fort Boyard είναι χτισμένο στα ανοιχτά της γαλλικής κοινότητας Ροσφόρ, στον αμμώδη ύφαλο Μπουαγιάρ, από όπου έλαβε και το όνομά του. Βρίσκεται στο νομό Σαράντ-Μαριτίμ, ανάμεσα στα νησιά Ιλ ντ'Αι και Ιλ ντ' Ολερόν.

Το κτίσμα έχει μήκος 68 μέτρα και πλάτος 31 μέτρα και έχει σχήμα ωοειδές. Οι τοίχοι έχουν ύψος 20 μέτρα. Στο κέντρο υπάρχει μια αυλή και το ισόγειο όπου υπήρχαν χώροι διαμονής για τους στρατιώτες και τους αξιωματικούς. Πάνω από το ισόγειο ήταν οι εγκαταστάσεις για τα κανόνια και τα ολμοβόλα.

Το κάστρο παραμένει το ίδιο εντυπωσιακό μέχρι και σήμερα, ενώ οι δοκιμασίες έχουν γίνει ακόμη πιο απαιτητικές στις χώρες στις οποίες προβάλλεται το show. Μεταξύ αυτών η Δανία, το Μαρόκο, η Νορβηγία και η Σουηδία.

Την ίδια ώρα, το κάστρο χρησιμοποιείται και για άλλες τηλεοπτικές παραγωγές, κυρίως για τη γαλλική τηλεόραση.


Δείτε πώς μοιάζει σήμερα το Fort Boyard μέσα από πρόσφατες φωτογραφίες:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ