Τι συμβαίνει με τις μυστηριώδεις κούκλες που ξεβράζονται στις ακτές του Τέξας;

Το θέαμα είναι ό,τι πιο creepy θα δεις σήμερα.

Article featured image
Article featured image


Τα τελευταία χρόνια, ερευνητές του Mission-Aransas Reserve που μελετούν την ακτογραμμή του Τέξας, έρχονται αντιμέτωποι -μεταξύ πολλών άλλων- και με ένα ιδιαίτερα περίεργο εύρημα. Συγκεκριμένα, συναντούν μυστηριώδεις κούκλες που ξεβράζονται -μυστηριωδώς- στις ακτές των παραλιών του Τέξας, αναρτώντας, μάλιστα τις πιο «ενδιαφέρουσες» από αυτές στη σελίδα τους στο Facebook. Οι ανατριχιαστικοί «ναυαγοί» είναι συνήθως σε άσχημη κατάσταση, καλυμμένοι με βαλανόστρακα, ενώ μπορεί να τους λείπουν τα άκρα, τα μαλλιά και τα μάτια τους.



Οι κούκλες «ξεβράζονται» στις ακτές, εδώ και χρόνια, ενώ το από πού έρχονται παραμένει μυστήριο. Χάθηκαν ή πετάχτηκαν σκόπιμα στη θάλασσα; Πόσο καιρό πριν και πόσο καιρό ταξιδεύουν στις θάλασσες; Πάντως τα κύματα συνεχίζουν να τις μεταφέρουν στην ακτογραμμή του Τέξας, όπου οι μελετητές τις εντοπίζουν και τις περισυλλέγουν. Προηγουμένως, ο ωκεανός κάλυψε τα μάτια τους με χάντρες, διαμέλισε τα πλαστικά άκρα τους ή έβαψε πράσινα τα μαλλιά τους με φύκια!

Ο Jace Tunnell, υπεύθυνος του Mission-Aransas Reserve στο Ινστιτούτο Θαλάσσιων Επιστημών του πανεπιστημίου του Τέξας, είπε στο Fort Worth Star-Telegram ότι αυτός και οι συνάδελφοί του βρίσκουν τακτικά αυτές τις κούκλες, ενώ ερευνούν μια παραλία μήκους 40 μιλίων από το νησί Padre μέχρι το νησί Matagorda. «Κάθε μέρα προκύπτει και κάτι καινούργιο», είπε ο Tunnell. «Ακριβώς όταν έχουμε βρει όλα όσα θα μπορούσαν ενδεχομένως να ξεβραστούν στην ακτή, εμφανίζεται κάτι άλλο».



Μέχρι στιγμής, ο Tunnell, όπως αναφέρει στο Star-Telegram, έχει συλλέξει 30 από τις πιο «περίεργες» κούκλες από τότε που άρχισε να μετράει. «Οι πιο ανατριχιαστικές είναι αυτές που έχουν χάσει όλα τους τα μαλλιά», είπε.

Η πρώτη κούκλα που βρήκαν, ήταν το κεφάλι μιας διαμελισμένης κούκλας του σεξ. «Ανέβασα μια φωτογραφία της χωρίς να έχω καταλάβει τι ακριβώς ήταν», είπε ο Tunnel. «Μετά από αυτήν την ανάρτηση, οι ακόλουθοί μας αυξήθηκαν». Κάποιος αργότερα αγόρασε το κεφάλι της εν λόγω κούκλας για 35 δολάρια και τα έσοδα δόθηκαν σε ένα πρόγραμμα διάσωσης θαλάσσιων χελώνων, είπε ο Tunnell στο Star-Telegram.



Αλλά πώς αυτές οι κούκλες ξεβράζονται στις ακτές του Τέξας, θα μπορούσε να διερωτηθεί κανείς. Το Ινστιτούτο Θαλάσσιων Επιστημών του Πανεπιστημίου του Τέξας διαπίστωσε ότι η περιοχή της παράκτιας ακτογραμμής του Τέξας είναι ένας «μαγνήτης σκουπιδιών».

«Οι παράκτιες παραλίες του Τέξας έχουν 10 φορές μεγαλύτερη ποσότητα σκουπιδιών... από οποιαδήποτε άλλη παραλία στον Κόλπο του Μεξικού», είπε ο Tunnel στο Star-Telegram. Αυτό οφείλεται σε ένα θαλάσσιο ρεύμα που εκτείνεται από τη χερσόνησο Γιουκατάν έως τη Φλόριντα και σπρώχνει τα σκουπίδια προς τον Κόλπο του Τέξας.



Η ομάδα δέχεται επίσης έναν εκπληκτικό αριθμό ατόμων που ζητούν να αγοράσουν ή να πάρουν τις κούκλες! Ο Tunnell πάντως είπε στο Star-Telegram ότι δεν κρατά κανένα από τα παιχνίδια από φόβο ότι θα μπορούσαν να στοιχειωθούν, αλλά τα πουλά σε μια ετήσια δημοπρασία συγκέντρωσης κεφαλαίων. «Υπάρχουν πολλοί εφιάλτες εκεί έξω», κατέληξε!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ