Έντρομοι έμειναν οι επιβάτες αεροσκάφους λίγο πριν από την απογείωση

Έλαβαν στα κινητά τους φωτογραφίες από αεροπορικά δυστυχήματα την ώρα που το αεροσκάφος τροχοδρομούσε.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από Twitter / @MDFortyTwo

Τρόμος και αναστάτωση προκλήθηκε μεταξύ των επιβατών αεροσκάφους στο Ισραήλ, όταν χθες Τρίτη, λίγο πριν απογειωθεί η πτήση προς Τουρκία, έλαβαν στα κινητά τους φωτογραφίες από αεροπορικά δυστυχήματα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το αεροσκάφος που τροχοδρομούσε στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, να επιστρέψει στην πύλη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ισραηλινής Υπηρεσίας Αερολιμένων, Όφερ Λέφλερ, το συμβάν που έλαβε χώρα στην πτήση της «AndoluJet» που επρόκειτο να απογειωθεί με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, δεν ήταν κυβερνοεπίθεση.

Όπως υποψιάζονται οι ισραηλινές Αρχές, οι φωτογραφίες στάλθηκαν στα κινητά των επιβατών από εννέα άλλους επιβάτες Ισραηλινούς πολίτες, μέσω της εφαρμογής AirDrop των iPhone. Οι εννέα ύποπτοι υποχρεώθηκαν να αποβιβαστούν ενώ ενδέχεται να τους ασκηθεί δίωξη για διάδοση ψευδών πληροφοριών που τιμωρείται με φυλάκιση τριών ετών στο Ισραήλ.«Είμαι βέβαιος ότι η αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφαλείας θα βρουν για ποιο λόγο το έκαναν», είπε ο Λέφλερ μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Channel 12 TV.

Άλλοι επιβάτες, που θορυβήθηκαν από τις φωτογραφίες, ενημέρωσαν το πλήρωμα και ο κυβερνήτης πήρε τη σωστή απόφαση να επιστρέψει στην πύλη, είπε ο Λέφλερ. «Μια γυναίκα λιποθύμησε, μία άλλη έπαθε κρίση πανικού», δήλωσε μια επιβάτιδα, η Ντιάνα.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε τελικά μερικές ώρες αργότερα, αφού ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στις αποσκευές και στους επιβάτες.

Με την εφαρμογή AirDrop οι χρήστες των iPhone μπορούν να στέλνουν εικόνες σε άλλες συσκευές που βρίσκονται κοντά, εφόσον οι ρυθμίσεις τους το επιτρέπουν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ