Οι Kalush Orchestra κυκλοφόρησαν ένα άκρως συγκινητικό βιντεοκλίπ για το «Stefania»

«Χαρακτηρίζουν τη Στεφανία ως ύμνο του πολέμου, θα θέλαμε να γίνει ο ύμνος της νίκης μας».

Article featured image
Article featured image


Το ουκρανικό συγκρότημα «Kalush Orchestra» λίγες ώρες μετά τη νίκη του στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision έδωσε στη δημοσιότητα ένα βιντεοκλίπ για το νικητήριο τραγούδι «Stefania».

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, τα γυρίσματα έγιναν στις πόλεις Μπούτσα, Χοστομέλ, Ιρπίν, Μποροντιάνκα και στις πόλεις γύρω από το Κίεβο που έχουν πληγεί από τις ρωσικές επιθέσεις.

Αφιερώνεται στον «γενναίο ουκρανικό λαό, στις μητέρες που προστατεύουν τα παιδιά τους, σε όλους αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία μας. Σε κάθε άντρα, σε κάθε γυναίκα, σε κάθε αθώο παιδί» και δεν ήθελαν να το δημοσιεύσουν πριν από την Eurovision για να μην κατηγορηθούν για πολιτικοποίηση του διαγωνισμού.«Αν και δεν γίνεται κάποια αναφορά για τον πόλεμο στο τραγούδι, πολλοί άνθρωποι άρχισαν να συνδέουν το τραγούδι με τη μητέρα Ουκρανία. Επιπλέον, η κοινωνία άρχισε να το αποκαλεί τον ύμνο του πολέμου μας!», αναφέρεται στην περιγραφή του βίντεο στο YouTube και συνεχίζει λέγοντας: «Αλλά αν η Στεφανία είναι τώρα ο ύμνος του πολέμου μας, θα θέλαμε να γίνει ο ύμνος της νίκης μας».

«Έτσι βλέπουμε τις Ουκρανές μητέρες σήμερα», δήλωσε ο frontman των Kalush, Oleh Psiuk, για το βίντεο, το οποίο είχε ήδη συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές μέσα σε λίγες ώρες από την κυκλοφορία του. «Προσπαθούσαμε να μεταφέρουμε το μήνυμα για το πώς είναι η Ουκρανία σήμερα».

Το βίντεο τελειώνει με ένα κάλεσμα: «Στάσου στο πλευρό της Ουκρανίας».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ