Αυτή είναι η καλύτερη ταβέρνα της Κύπρου που βραβεύτηκε στα Cyprus Eating Awards 2021

Αν είσαι λάτρης της αυθεντικής κυπριακής κουζίνας, «οφείλεις» να την επισκεφτείς, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που σε υποδέχεται στην υπέροχη αυλή της.

Article featured image
Article featured image


Η κυπριακή ταβέρνα δεν είναι ένα απλό εγχείρημα. Προϋποθέτει πολλή μαεστρία και κυρίως πολλή αγάπη και γνώση για την παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα. Άλλωστε, οι ταβέρνες είναι χώροι -όπως έχουμε πει πολλές φορές- όπου συντελείται ένα είδος γευστικής ιεροτελεστίας. Εκτός από το εξαιρετικό φαγητό που είναι ο βασικός συντελεστής επιτυχίας, πολύ σημαντικός είναι και ο «ζεστός» και φιλόξενος χώρος, όπου όλη αυτή η εμπειρία θα λάβει χώρα.

Κάποιες ταβέρνες στο νησί έχουν καταφέρει να εκπληρώσουν τις ομολογουμένως απαιτητικές προϋποθέσεις μιας καλής ταβέρνας, γι’ αυτό και ήταν υποψήφιες στα Cyprus Eating Awards 2021 που πραγματοποιήθηκαν χθες, στο Four Seasons Hotel στη Λεμεσό.


Τα βραβεία που για 17 χρόνια αναδεικνύουν τους καλύτερους στον χώρο της εστίαςης, έδωσαν χθες βράδυ το βραβείο «Καλύτερης Ταβέρνας» στο «Ταβερνάκι Φίλιππος». Το μικρό, γραφικό ταβερνάκι θα το βρεις «κρυμμένο» σε μια παλιά γειτονιά, στα γραφικά στενά του παλιού Στροβόλου (Δήμητρας 2Α, Πάροδος Σταδίου). Πρόκειται για έναν χώρο που ακολουθεί μία επιτυχημένη πορεία, με κύριο χαρακτηριστικό του τη σταθερότητα στη γεύση, την ποιότητα των πρώτων υλών και την πάντοτε άψογη και φιλική εξυπηρέτηση! Ο χώρος του είναι απλός, παραδοσιακός και φιλόξενος και οι γεύσεις που σερβίρει καθαρές και οικείες. Η ταβέρνα πέρα από το πολύ φιλόξενο εσωτερικό της με την παραδοσιακή διακόσμηση και τη ζεστή ξυλόσομπα, το καλοκαιράκι σε υποδέχεται στην υπέροχη, ολάνθιστη αυλή της!

14.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ