Όλοι στο TikTok τρώνε αβοκάντο με... γάλα και πάγο

Από πού προέρχεται αυτή η αντισυμβατική συνταγή;

Article featured image
Article featured image


Το τελευταίο διάστημα στο TikTok, οι χρήστες άρχισαν να ανεβάζουν βίντεο στα οποία δείχνουν πώς να φτιάξεις ένα φιλιππινέζικο επιδόρπιο το οποίο αποτελείται από αβοκάντο, πάγο και γάλα (συνήθως συμπυκνωμένο), τοποθετημένα μέσα σε ένα μπολ.

Ένα από τα πιο δημοφιλή βίντεο που δείχνουν τη συνταγή είναι αυτό της Anna Paul, που έχει μαζέψει περισσότερες από 13 εκατ. προβολές και 15 χιλ. σχόλια. Το βίντεο της Paul αποτέλεσε επίσης πηγή έμπνευσης και για άλλους TikToker που ήθελαν να δοκιμάσουν αυτήν την περίεργη συνταγή.



Δεν ήταν λίγοι αυτοί που δεν ενθουσιάστηκαν και τόσο με την αισθητική του πιάτου, με χαρακτηριστικό παράδειγμα έναν TikToker που το χαρακτήρισε ως «αίσχος» εμφανισιακά και αποφάσισε να βάλει τα υλικά μέσα στο μπλέντερ για να φτιάξει ένα σμούθι.

Μια άλλη χρήστης είπε: «Νομίζω πρέπει να πάω στον οδοντίατρο», όταν τα ούλα της ενοχλήθηκαν επειδή δοκίμασε ένα παγάκι από το μπολ, ωστόσο αυτό δεν την απέτρεψε από το να συνεχίσει να τρώει το ασιατικό επιδόρπιο.

Ουσιαστικά, για να απολαύσεις το πιάτο δεν χρειάζεται να φας τον πάγο, ο λόγος που υπάρχει μέσα στο μπολ είναι για να διατηρεί κρύα τη θερμοκρασία του.

Μπορεί οι περισσότεροι χρήστες να μην απόλαυσαν ιδιαίτερα τη γεύση του, κάποιοι άλλοι όμως ενθουσιάστηκαν όταν το δοκίμασαν για πρώτη φορά, με μία TikToker να λέει πως του δίνει τη γενναιόδωρη βαθμολογία των «100/10».

@x_norshotaisala_x Mummy Anna Paul made me do it@Anna Paul #fypシ #fyp ♬ Iskaba - Yahooze😕



Το συγκεκριμένο επιδόρπιο, αποτελεί μια πολύ βασική συνταγή στις Φιλιππίνες, αν και δεν το φτιάχνουν όλοι με τον ίδιο τρόπο. Κάποιοι χρησιμοποιούν γάλα εβαπορέ και άλλοι γάλα σκόνη και στην περίπτωση που το γάλα ή το αβοκάντο δεν έχουν αρκετά γλυκιά γεύση κάποιοι θα προσθέσουν ζάχαρη ή κάποιο άλλο γλυκαντικό για να τη βελτιώσουν. Ορισμένοι μάλιστα το κάνουν smoothie, καθώς κάποιοι άλλοι χρησιμοποιούν τριμμένο πάγο αντί για παγάκια, ούτως ώστε να μπορούν να μασήσουν πιο εύκολα. Υπάρχει επίσης και η εναλλακτική να γίνει γρανίτα.



Η χρήση του αβοκάντο ως επιδόρπιο δεν συμβαίνει μόνο στις Φιλιππίνες. Οι κάτοικοι του Βιετνάμ για παράδειγμα, απολαμβάνουν επίσης τα αβοκάντο τους κρύα και γλυκά, ενώ το παγωτό αβοκάντο άρχισε να γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλή τα τελευταία χρόνια σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Ένα παρόμοιο trend ξεκίνησε το 2017, όταν το ube, ένα κλασικό επιδόρπιο στις Φιλιππίνες αλλά και σε άλλα μέρη της Ασίας, έγινε γνωστό στη Δύση. Το είχαν αποκαλέσει «το νέο μάτσα» και δεν είναι σπάνιο να βρει κανείς πλέον ντόνατ, τηγανίτες ή ακόμα και latte με ube.


Με πληροφορίες από Vice

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ