UFO: Τελικά τα πράσινα τρίγωνα και οι ιπτάμενες σφαίρες είναι εξωγήινοι, drone ή ξένοι κατάσκοποι;

Τις προηγούμενες μέρες, σε μια ιστορική κατάθεση στο αμερικανικό Κογκρέσο, υψηλόβαθμα στελέχη του Πενταγώνου αποκάλυψαν απόρρητα -μέχρι εκείνη τη στιγμή- βίντεο που δείχνουν αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα.

Article featured image
Article featured image


Τις προηγούμενες μέρες έγινε μια ιστορική δημόσια κατάθεση στο Κογκρέσο -η πρώτη εδώ και 50 χρόνια- από υψηλόβαθμα στελέχη του Πενταγώνου, η οποία έφερε εκ νέου στην επιφάνεια το θέμα των UFO -Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα- ή UAP – Αγνώστου Ταυτότητας Εναέρια Φαινόμενα, όρος ο οποίος πλέον προτιμάται.

Δύο κορυφαία στελέχη του υπουργείου Άμυνας κατέθεσαν στην υποεπιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, 11 μήνες μετά τη δημοσιοποίηση μιας έκθεσης του Πενταγώνου.

Η εν λόγω έκθεση βασιζόταν σε 144 αναφορές για θεάσεις μη αναγνωρισμένων εναέριων φαινομένων (ή ιπτάμενων αντικειμένων), οι οποίες έγιναν μεταξύ 2004 και 2021, κατά βάση από πιλότους της αμερικάνικης πολεμικής αεροπορίας. Η έκθεση δεν έδωσε προφανώς ξεκάθαρη απάντηση για την εξωγήινη ή μη ταυτότητα αυτών των «πραγμάτων», ωστόσο από τη σχετική έρευνα προέκυψε ότι ορισμένα UAP ή UFO «φαίνεται να επιδεικνύουν προηγμένη τεχνολογία».



Πάμε, όμως, να δούμε τι ακριβώς έγινε μέσα από μερικές ερωτήσεις και απαντήσεις.


Τι συνέβη αυτήν τη βδομάδα στο αμερικανικό Κογκρέσο;

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου κατέθεσαν σε υποεπιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων, και αποκάλυψαν προηγουμένως απόρρητα βίντεο που δείχνουν αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα - αν και πλέον προτιμούν τον όρο «εναέρια φαινόμενα».


Τι φαίνεται στα βίντεο;

Μπορείς να το δεις παρακάτω. Στο πρώτο, μια φευγαλέα εικόνα ενός σφαιρικού αντικειμένου που προσπερνά με ταχύτητα ένα μαχητικό αεροσκάφος των ΗΠΑ. Στο άλλο βίντεο που τραβήχτηκε με σύστημα νυχτερινής όρασης, φαίνονται λαμπερά πράσινα τρίγωνα να αλωνίζουν στον αέρα.



Γιατί είναι τόσο σημαντική η κατάθεση;

Επειδή αυτή η ακρόαση στο Κογκρέσο ήταν η πρώτη εδώ και πάνω από μισό αιώνα που επικεντρώνεται σε στρατιωτικές αναφορές για τα UFOs.


Τελικά έχουμε βρει κάτι που να είναι σίγουρα εξωγήινης τεχνολογίας;

Οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου κατέθεσαν ενόρκως ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν είχε συλλέξει ποτέ υλικό από οποιαδήποτε υποτιθέμενο «εξωγήινο» σκάφος στη Γη, διαψεύδοντας την πολυαγαπημένη θεωρία συνωμοσίας για το Ρόσγουελ και το δήθεν τρακάρισμα.


Αν θέλουμε τους πιστεύουμε...

Έτσι ξεκινάνε όλες οι καλές θεωρίες συνωμοσίας...


Και τα τρίγωνα τι είναι;

Μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ παρατήρησαν μη επανδρωμένα ιπτάμενα συστήματα σε κοντινή απόσταση και οι αξιωματούχοι είναι «σίγουροι» ότι αυτά τα τρίγωνα συσχετίζονται με drone.

d58505c9.png



Και είναι 100% βέβαιοι για αυτή την εξήγηση;

Για να είμαι ειλικρινής όχι. Άλλωστε το Πεντάγωνο επικεντρώθηκε σε αναφορές ανεξήγητων φαινομένων όπου καταγράφονται πτήσεις που θα ήταν αδύνατες με βάση την υπάρχουσα (γνωστή) τεχνολογία. Κάποια από αυτά τα UFO αναπτύσσουν ανεξήγητα υψηλές ταχύτητες ή δεν έχουν καν εμφανή μέσα προώθησης (έλικες, τουρμπίνες, ρουκέτες κ.λπ).


Οπότε;

Οπότε απορούμε πώς διάβολο πετάνε - αν υποθέσουμε πως είναι όντως ιπτάμενα αντικείμενα κι όχι παιχνίδια των καμερών.


Άρα δεν τα είπαν όλα σε αυτή τη δημόσια ακρόαση;

Δεν έχεις άδικο. Μετά την κατάθεση, ακολούθησε άλλη, απόρρητη σύσκεψη, όπου οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου μπορούσαν να συζητήσουν με «μεγαλύτερη ειλικρίνεια» τις δυνατότητες και τους περιορισμούς των καμερών και άλλων αισθητήρων που κατέγραψαν αυτές τις εικόνες. Στην ανοιχτή συνεδρίαση, οι αξιωματούχοι είπαν ότι έπρεπε να είναι προσεκτικοί: «Δεν θέλουμε οι πιθανοί εχθροί να γνωρίζουν ακριβώς τι είμαστε σε θέση να δούμε ή να κατανοήσουμε ή πώς καταλήγουμε σε κάθε συμπέρασμα».


Άρα;

Άρα ίσως ακόμα δεν έχουν ιδέα τι είναι όλα αυτά τα φαινόμενα.


Και πέρυσι δεν είχαν κυκλοφορήσει κάποια στοιχεία;

Πράγματι. Το Γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών δημοσίευσε το 2021 μια έκθεση του στρατού, για ανεξήγητα εναέρια φαινόμενα από το 2004. Όμως και τότε η κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών είχε ενστάσεις, επειδή το έγγραφο δεν κατέληγε σε σοβαρά συμπεράσματα ούτε έδινε πιθανές εξηγήσεις για τα περισσότερα από τα φαινόμενα.


Βίντεο που δόθηκε παλαιότερα στη δημοσιότητα:



Πόσο πιθανό ή απίθανο είναι να μιλάμε για εξωγήινη τεχνολογία;

Κεκλεισμένων των θυρών, πολλοί ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν απορρίψει τις θεωρίες πως τα άγνωστα αντικείμενα θα μπορούσαν να είναι εξωγήινης προέλευση.


Γιατί;

Επιμένουν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν αυτή τη θεωρία και πως προς το παρόν δεν έχουμε στα χέρια μας κανένα «σούπερ» υλικό που να υποδηλώνει ότι μας ήρθε από άλλον κόσμο.


Και τι υποθέτουν;

Οι πιο πολλοί ενδιαφέρονται για τα ρωσικά ή κινεζικά προγράμματα υπερηχητικών όπλων παρά για τα αγνώστου ταυτότητας φαινόμενα. Η αδυναμία της κυβέρνησης να αναγνωρίσει αντικείμενα σε ευαίσθητες επιχειρησιακές περιοχές ισοδυναμεί με αποτυχία των μυστικών υπηρεσιών. Δεν «καίγονται» για την εύρεση εξωγήινων διαστημοπλοίων.


Και οι ανεξήγητες μανούβρες; Τα τρίγωνα χωρίς κινητήρες;

Ουδείς φαίνεται να γνωρίζει. Για αυτό κάποιοι αξιωματούχοι παραμένουν άκρως επιφυλακτικοί για το αν τα φαινόμενα θα μπορούσαν να συνδεθούν με κάποια ανθρώπινη, μυστική κινεζική ή ρωσική τεχνολογία. Όπως λένε, αν αυτά τα φαινόμενα οφείλονταν σε επιτεύγματα εχθρικών δυνάμεων, θα έπρεπε να ανησυχήσουν πολύ.


Οπότε αυτός είναι και ο λόγος που θέλουν να εντείνουν τις έρευνες....

Ακριβώς.


Πες μου μια πιο πιθανή εξήγηση...

Κοίτα, το πρώτο βίντεο, που τραβήχτηκε στη δυτική ακτή των ΗΠΑ το 2019, και είχε προβληματίσει τους στρατιωτικούς αξιωματούχους. Αλλά για τα μικρά τρίγωνα στο δεύτερο βίντεο, που τραβήχτηκε φέτος στην Ανατολική Ακτή, διαπίστωσαν ότι ήταν μη επανδρωμένα αεροσκάφη.


Και πώς εξηγούν το απίθανο σχήμα τους;

Η αινιγματική τους γεωμετρία είναι μάλλον παραπροϊόν της τεχνολογίας του φακού καταγραφής. Όσο για το σφαιρικό αντικείμενο στο έγχρωμο βίντεο; Πολλοί επιμένουν πως είναι ένα απλό μπαλόνι.


Και τώρα τι γίνεται;

Το Κογκρέσο πίεσε το Πεντάγωνο για περισσότερες πληροφορίες. Το Πεντάγωνο δημιουργεί μια νέα ειδική ομάδα για την εξέταση των αναφορών UFO, ώστε να μπορούν να εντοπιστούν καλύτερα και ταχύτερα.




Με πληροφορίες από LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ