Το Πεντάγωνο αποκάλυψε ότι η θέαση UFO είναι συχνή στις διάφορες δράσεις του στρατού

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου που μίλησαν στην πρώτη δημόσια κατάθεση στο Κογκρέσο για τα UFO από τη δεκαετία του 1960, παρουσίασαν βίντεο με πλάνα από «Αγνώστου Ταυτότητας Εναέρια Φαινόμενα».

Article featured image
Article featured image


Yψηλόβαθμος αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ διαβεβαίωσε χθες ότι το Πεντάγωνο έχει αναλάβει τη δέσμευση να εξακριβώσει την προέλευση αυτών που η κυβέρνηση αποκαλεί «Αγνώστου Ταυτότητας Εναέρια Φαινόμενα» (UAP), στην πρώτη δημόσια κατάθεση στο Κογκρέσο εδώ και 50 χρόνια για αυτά τα ιπτάμενα αντικείμενα που είναι γνωστότερα με την ονομασία UFO ή ΑΤΙΑ.

Δύο κορυφαία στελέχη του υπουργείου Άμυνας κατέθεσαν στην υποεπιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, 11 μήνες μετά τη δημοσιοποίηση μιας έκθεσης του Πενταγώνου.

Η εν λόγω έκθεση βασιζόταν σε 144 αναφορές για θεάσεις μη αναγνωρισμένων εναέριων φαινομένων (ή ιπτάμενων αντικειμένων), οι οποίες έγιναν μεταξύ 2004 και 2021, κατά βάση από πιλότους της αμερικάνικης πολεμικής αεροπορίας. Η έκθεση δεν έδωσε προφανώς ξεκάθαρη απάντηση για την εξωγήινη ή μη ταυτότητα αυτών των «πραγμάτων», ωστόσο από τη σχετική έρευνα προέκυψε ότι ορισμένα UAP ή UFO «φαίνεται να επιδεικνύουν προηγμένη τεχνολογία».



«Ξέρουμε ότι οι στρατιωτικοί μας είδαν άγνωστης ταυτότητας φαινόμενα και επειδή τα UAP συνιστούν πιθανό κίνδυνο για την ασφάλεια των πτήσεων (...) έχουμε δεσμευτεί σε μια προσπάθεια να εξακριβώσουμε την προέλευσή τους», είπε ο Ρόναλντ Μόλτρι, ο οποίος επιβλέπει μια νέα ομάδα, υπαγόμενη στον υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, για τον τομέα των πληροφοριών και της ασφάλειας.

Ο δεύτερος αξιωματούχος που κατέθεσε ήταν ο Σκοτ Μπρέι, αναπληρωτής διευθυντής της υπηρεσίας πληροφοριών του Ναυτικού. «Η θέαση ΑΤΙΑ είναι συχνή και συνεχής στις διάφορες δράσεις του στρατού, από τις αρχές της δεκαετίας του 2000», ήταν τα λόγια του αξιωματούχου. Πρόσθεσε δε, ότι από τη δημοσιοποίηση της περσινής έκθεσης, ο αριθμός των αναφερόμενων θεάσεων UAP έχει αυξηθεί σε περισσότερες από 400 και ότι τα περιστατικά -πολλά από τα οποία συνέβησαν σε περιοχές στρατιωτικής εκπαίδευσης και καθορισμένους εναέριους χώρους και παραμένουν άγνωστα- ήταν «συχνά και συνεχόμενα». «Είναι ξεκάθαρο ότι πολλές από αυτές τις θεάσεις αφορούν σε φυσικά αντικείμενα, με βάση τα δεδομένα που έχουμε».

Ωστόσο, μιλώντας για τα πλάνα από τα βίντεο και απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων σχετικά με τη φύση του αντικειμένου, ο Σκοτ ​​Μπρέι είπε ότι «Δεν έχω εξήγηση για το τι είναι αυτό το συγκεκριμένο αντικείμενο».



Ο όρος UFO, που σημαίνει «άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο» συνδεόταν επί χρόνια με την ιδέα των εξωγήινων αεροσκαφών, κάτι που δεν αναφέρθηκε καθόλου στην παρουσίαση της έκθεσης για τα UAP, τον περασμένο Ιούνιο. Οι ερευνητές επικεντρώθηκαν κυρίως στους πιθανούς κινδύνους για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και την ασφάλεια των πτήσεων.

Η αναφορά περιελάμβανε ωστόσο κάποια από τα βίντεο που είχε δώσει παλαιότερα στη δημοσιότητα το Πεντάγωνο, όπου εικονίζονται μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα, τα οποία αναπτύσσουν πολύ υψηλές ταχύτητες και κάνουν ελιγμούς που ξεπερνούν τις δυνατότητες των σύγχρονων αεροσκαφών. Τα αντικείμενα αυτά δεν φαίνεται να έχουν κάποιο ορατό προωθητικό σύστημα ή χώρους ελέγχου της πτήσης.



Ο πρόεδρος της υποεπιτροπής Αντρέ Κάρσον, στις εναρκτήριες παρατηρήσεις του είπε ότι είναι σημαντικό το Πεντάγωνο να αφαιρέσει το στίγμα από τις θεάσεις τέτοιων άγνωστων φαινομένων. Λόγω του στίγματος αυτού οι πιλότοι αποθαρρύνονταν από το να αναφέρουν τα UAP, ώστε να αναλυθούν από τους ειδικούς.

«Τα UAP είναι ανεξήγητα, αυτό είναι αληθές. Όμως είναι πραγματικά», τόνισε ο Κάρσον.



Οι αναλυτές του υπουργείου Άμυνας και των υπηρεσιών πληροφοριών που ετοίμασαν την έκθεση δεν εξήγησαν την προέλευση παρά μόνο μίας από τις 144 θεάσεις UAP, την οποία απέδωσαν σε ένα μεγάλο, ξεφούσκωτο μπαλόνι. Αν και δεν κατέληξε σε συμπεράσματα, η περσινή έκθεση σημείωνε ότι οι θεάσεις αυτές προφανώς δεν εξηγούνται από μια και μοναδική αιτία. Θα χρειαστούν περισσότερα δεδομένα και αναλύσεις για να καθοριστεί εάν πρόκειται για κάποιο «εξωτικό» αεροπορικό σύστημα που ανέπτυξε κρυφά η αμερικανική κυβέρνηση ή κάποια εμπορική εταιρεία ή κάποια ξένη δύναμη όπως η Κίνα ή η Ρωσία.

Ο Μόλτρι και Μπρέι επρόκειτο να καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών, πριν από τη δημόσια ακρόαση. Αυτή θα είναι η πρώτη δημόσια ακρόαση για το θέμα αφότου η Πολεμική Αεροπορία έβαλε τέλος σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα για τα UFO με την κωδική ονομασία Project Blue Book, το 1969. Στα 17 χρόνια της ύπαρξής του, το πρόγραμμα αυτό συγκέντρωσε 12.618 θεάσεις UFO, οι 701 εκ των οποίων αφορούσαν αντικείμενα τα οποία επισήμως παρέμειναν «αγνώστου ταυτότητας». Αργότερα ωστόσο η Πολεμική Αεροπορία ανέφερε ότι δεν βρήκε ενδείξεις κάποιας απειλής για την εθνική ασφάλεια ή αποδείξεις για εξωγήινα σκάφη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ