Ελλάδα: Γαμπρός σκηνοθέτησε «κινηματογραφική» ληστεία και ματαιώθηκε ο γάμος του

Η νύφη τού έκανε μήνυση και ο άνδρας δικάζεται σήμερα για ψευδορκία.

Article featured image
Article featured image


Μια πρωτοφανής ιστορία που έλαβε χώρα στο Αγρίνιο το 2019, όπου ένας άντρας σκηνοθέτησε μια «κινηματογραφική» ληστεία για να αποφύγει τον γάμο του, μεταφέρεται σήμερα στις δικαστικές αίθουσες.

Όλα ξεκίνησαν τον Μάιο του 2019, όταν σε ένα διαμέρισμα στο Αγρίνιο, εκτυλίχθηκε ένα κινηματογραφικό σκηνικό γύρω στις 20:30. Δύο κουκουλοφόροι διέρρηξαν ένα διαμέρισμα στο οποίο όταν εισήλθε ο άντρας ένοικος, τον ξυλοφόρτωσαν, τον έδεσαν, τον φίμωσαν και στη συνέχεια τον άφησαν αναίσθητο. Το βασικό τους κίνητρο φαίνεται πως ήταν η ληστεία, αφού άρπαξαν κοσμήματα, χρήματα και άλλα αντικείμενα αξίας. Αργότερα, ο άντρας εντοπίστηκε από οικεία του πρόσωπα που τον αναζητούσαν και τελικά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αγρινίου για νοσηλεία.

Το περιστατικό συνέβη λίγη ώρα πριν ο άντρας μεταβεί στο προγαμήλιο γλέντι που οργάνωνε η οικογένειά του και η οικογένεια της αρραβωνιαστικιάς του, δύο μέρες πριν τον γάμο τους, ο οποίος τελικά ματαιώθηκε.

Όπως αναφέρει το agrinionews.gr, λίγους μήνες αργότερα, τον Νοέμβριο του 2019, ο παθών φέρεται να έπεφτε σε πολλές αντιφάσεις στα πλαίσια της έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας στο Αγρίνιο και ομολόγησε πως η ληστεία δεν έγινε ποτέ. Ουδείς τον έδεσε και ουδείς έκλεψε κάτι από το σπίτι. Υποστήριξε ωστόσο πως ήταν υπαρκτός ο ξυλοδαρμός που υπέστη από άλλο άτομο αλλά τα κίνητρα δεν ήταν η ληστεία, αλλά προσωπικοί λόγοι.

Φέρεται πάντως να παραδέχτηκε πως έπραξε λάθος που δεν είπε όλη την αλήθεια αλλά-ισχυρίστηκε πως- επινόησε τη ληστεία για να δικαιολογήσει το επεισόδιο ξυλοδαρμού, γιατί ντρεπόταν την οικογένεια της νύφης για αυτό που του συνέβη.

Μετά την εξέλιξη αυτή η Υποδιεύθυνση Ασφάλεια Αγρινίου σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του παθόντα και τη διαβίβασε στον αρμόδιο Εισαγγελέα που με τη σειρά του άσκησε ποινική δίωξη για ψευδορκία.


Η παρολίγον σύζυγος, πρώην πλέον αρραβωνιαστικιά τού έκανε μήνυση

Βασικό θύμα όλης της πρωτοφανούς υπόθεσης σε κάθε περίπτωση είναι η γυναίκα που είδε τον γάμο της να ακυρώνεται αιφνιδίως μια μέρα πριν πραγματοποιηθεί.

Για πολλούς μήνες ήταν και η ίδια πεπεισμένη πως συνέβη ληστεία καθώς δεν γνώριζε την αλήθεια. Πλέον είναι πεπεισμένη πως το περιστατικό συνέβη ώστε να μην γίνει ο γάμος. Σημειώνει μάλιστα πως τα «κλοπιμαία» της δήθεν ληστείας που της ανήκαν δεν της επεστράφησαν.

Η ώρα της Δίκης για την ψευδορκία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αγρινίου έφτασε. Ο «πρωταγωνιστής» της ιστορίας κάθεται εντός της ημέρας, στο εδώλιο του κατηγορουμένου για ψευδορκία. Προηγήθηκαν δυο αναβολές της εκδίκασης. «Ο Εντολέας μου έχοντας απόλυτο σεβασμό στην απονομή της δικαιοσύνης, στο έργο αυτής, καθώς και στο έργο των προανακριτικών υπαλλήλων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου και για λόγους που θα εκτεθούν κατά την εκδίκαση της υποθέσεώς του που εκκρεμεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αγρινίου νοσηλεύτηκε στο Νευροχειρουργικό Τμήμα του ΓΝ Αγρινίου όπου και διεγνώσθηκε ότι υπέστη διάσειση, χωρίς να έχει ενοχοποιήσει κάποιον ψευδώς τόσον με την αρχική, όσο και με την συμπληρωματική του κατάθεση, και είμαστε πεπεισμένοι για την αθωότητα του», υποστηρίζει ο δικηγόρος του κατηγορούμενου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ