Πώς τρία αδύναμα και πεινασμένα καγκουρό βρέθηκαν να περιπλανιούνται στην Ινδία;

Πριν από λίγο καιρό χωρικοί στην ανατολική Ινδία ειδοποίησαν τις Αρχές όταν εντόπισαν τρία ζώα που δεν είχαν ξαναδεί ποτέ στη ζωή τους.

Article featured image
Article featured image


Άναυδοι έμειναν πριν λίγο καιρό χωρικοί στην ανατολική Ινδία, όταν είδαν μπροστά τους τρία ζώα, που δεν είχαν ξαναδεί ποτέ στη ζωή τους. Ειδοποίησαν τις αρχές τις Δυτικής Βεγγάλης, οι οποίες τους ενημέρωσαν ότι τα μπερδεμένα, αδύναμα και πεινασμένα ζώα που είχαν δει, ήταν καγκουρό, τα οποία υπάρχουν στην Αυστραλία, αλλά δεν εντοπίστηκαν ποτέ στην Ινδία.

Τα καγκουρό, ο Alex, o Xavier και ο Lucas, διασώθηκαν και στάλθηκαν σε πάρκο άγριας ζωής για να λάβουν περίθαλψη. Ο Lucas δεν τα κατάφερε και πέθανε αργότερα.



Τα βίντεο πάντως με τα «εξωτικά» καγκουρό να περιπλανιούνται στην Ινδία, έγιναν viral με πολλούς χρήστες να αναρωτιούνται πώς βρέθηκαν αυτά τα ζώα από την Αυστραλία, που είναι ο φυσικός τους βιότοπος, στην Ινδία, διανύοντας μια απόσταση 5.000 μιλίων.

Ο Debal Ray, επικεφαλής φύλακας άγριας ζωής της Δυτικής Βεγγάλης, δήλωσε στο BBC ότι τα ζώα πιθανότατα αφέθηκαν στην ύπαιθρο από λαθρέμπορους κατά τη διάρκεια επιχείρησης σύλληψής τους.

Όταν έλαβε μια πληροφορία ότι κάποια εξωτικά ζώα μεταφέρονταν λαθραία στην πολιτεία, ειδοποίησε αμέσως την ομάδα του. Ενεργώντας γρήγορα, οι αστυνομικοί άρχισαν να ελέγχουν τα οχήματα σε μία από τις βασικές διαδρομές για την είσοδο στην πολιτεία.

«Οι λαθρέμποροι μάλλον το κατάλαβαν και εγκατέλειψαν τα ζώα στον αυτοκινητόδρομο», είπε.

«Μάλλον κατέληξαν εδώ από ιδιωτικές φάρμες αναπαραγωγής στη νοτιοανατολική Ασία», είπε στο BBC η Agni Mitra, αναπληρώτρια διευθύντρια του περιφερειακού Γραφείου Ελέγχου Άγριας Ζωής, προσθέτοντας ότι οι λαθρέμποροι συχνά φέρνουν μη γηγενή, εξωτικά ζώα στα σύνορα της Ινδίας μέσω της Μιανμάρ.



Η χώρα καταγράφει αύξηση της ζήτησης για εξωτικά ζώα, που ξεκινώντας από την Μπανγκόκ, τη Μαλαισία και άλλους «κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στη Νοτιοανατολική Ασία» εισάγονται λαθραία στη χώρα και πηγαίνουν σε πόλεις σε όλη την Ινδία, σύμφωνα με την ίδια.

Ακτιβιστές της άγριας ζωής λένε ότι η κατοχή ενός εξωτικού κατοικίδιου θεωρείται πως δίνει κύρος - μια μόδα που έχει γίνει πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια.

«Λίγο καιρό πριν, κατασχέθηκαν ζέβρες στο Μπαγκλαντές, οι οποίες προορίζονταν για έναν ιδιωτικό ζωολογικό κήπο στην Ινδία», είπε ο Shubhobroto Ghosh, ακτιβιστής της ομάδας World Animal Protection. «Οι άνθρωποι κάνουν τρελά πράγματα».

Several-Juvenile-parakeets-were-also-rescued-.jpg
H ιδιοκτησία εξωτικών κατοικίδιων είναι πολύ συνηθισμένη στην Ινδία, ενώ το παράνομο εμπόριο άγριας ζωής, γενικά, ευδοκιμεί.



Εν τω μεταξύ, τα δύο καγκουρό -Alex και Xavier- που διασώθηκαν φιλοξενούνται στο πάρκο Bengal Safari Park και σημειώνουν πρόοδο.

«Έχουν μερική μυϊκή ατροφία, η οποία είναι συνηθισμένη στα καγκουρό όταν τα στριμώχνουν σε μικρούς χώρους ενώ μεταφέρονται λαθραία», εξήγησε ο Debal Ray.

«Αν νιώσουν άνετα, ίσως καταφέρουμε να τα παρουσιάσουμε [στο κοινό που επισκέπτεται τον ζωολογικό κήπο]. Αλλά πρέπει να περάσουν τη ζωή τους σε ζωολογικό κήπο. Δεν μπορούμε να τα απελευθερώσουμε στη φύση, καθώς η Ινδία δεν είναι ο φυσικός τους βιότοπος».

PHOTO-2022-04-19-18-24-00uyt.jpg

PHOTO-2022-04-19-18-28-52.jpg



Με πληροφορίες από Lifo/BBC

Φωτογραφίες: BBC & Al Jazeera

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ