Στο ελληνικό Twitter τρεντάρει το #ολιστική_ζωή και αιτία είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Έλληνας πρωθυπουργός προέτρεψε τους νέους να δουν τη ζωή πιο ολιστικά και να μην νοιάζονται μόνο για τα χρήματα γιατί εντάξει, «η Ελλάδα έχει πληθωρισμό», αλλά «υπάρχει και ένας μηχανισμός υποστήριξης -φίλοι, οικογένεια- που κάνει τη ζωή (μας) πιο εύκολη και πιο ευχάριστη».

Article featured image
Article featured image


Μια ακόμη «υπέροχη» και ομολογουμένως εκτός πραγματικότητας συμβουλή είχε να δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε νέους εργαζόμενους στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συνάντηση έγινε την περασμένη Πέμπτη, ωστόσο το υλικό δόθηκε στη δημοσιότητα χθες.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους νέους της χώρας να ζήσουν... «ολιστικά» χωρίς το άγχος της συσσώρευσης χρημάτων.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στην ερώτηση ενός από τους νέους πολίτες που βρέθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε μεταξύ άλλων πολύ ωραίων, όπως το κλασσικό πλέον περί «ποιότητας ζωής», αλλά και των «μνημονιακών κλισέ» ότι η ζωή στην Ελλάδα είναι ευκολότερη λόγω της στενής σχέσης μεταξύ οικογενειών και φίλων:

«Το γεγονός ότι στην Ελλάδα ναι έχουμε πληθωρισμό, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι΄ αυτό, αλλά είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Το κόστος ζωής παραμένει πιο χαμηλό από ό,τι σε πάρα πολλές άλλες ευρωπαϊκές πόλεις και το ίδιο ισχύει και για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Και υπάρχει πάντα και στην Ελλάδα ένας μηχανισμός υποστήριξης, οικογένεια, φίλοι, που κάνουν τη ζωή μας εδώ πιο εύκολη και πιο ευχάριστη.

Η Ελλάδα, το έχω πει πολλές φορές και παρότι της αντιπολίτευσης της αρέσει να μου ασκεί κριτική γι΄ αυτό, θα επιμείνω σε αυτό, μπορεί να προσφέρει μία εξαιρετική ποιότητα ζωής και σε έναν κόσμο όπου τα ζητήματα αυτά αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη σημασία.
Όπου ο σκοπός πλέον δεν είναι απλά πόσα λεφτά θα βγάλω, είναι πολύ σημαντικό αυτό, αλλά δεν είναι το μοναδικό κίνητρο, το να βγάζει κανείς ολοένα και περισσότερα λεφτά, αλλά να βλέπουμε τη ζωή μας λίγο πιο σφαιρικά, λίγο πιο ολιστικά».



Λίγες ώρες αφού έδωσε τις «πολύτιμες» συμβουλές του στους νέους, ο Έλληνας πρωθυπουργός ταξίδεψε μέχρι την Αμερική, για να μιλήσει στην τελετή αποφοίτησης του Boston College, διανθίζοντας την ομιλία του με στίχους Βασίλη Παπακωνσταντίνου.


Στη συνέχεια θέλοντας να καταστεί και ο ίδιος παράδειγμα προς μίμηση, εφάρμοσε στην πράξη τον ολιστικό τρόπο ζωής και βρέθηκε στο «TD Garden», για να παρακολουθήσει από (πολύ) κοντά το 4ο παιχνίδι της σειράς των τελικών της Ανατολικής Περιφέρειας του NBA ανάμεσα στους Μπόστον Σέλτικς και τους Μαϊάμι Χιτ. Μαζί του ήταν και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.



Κι ενώ όλοι εμείς μετράμε ολιστικά τα ρέστα μας, το Twitter έκανε trend το #ολιστική_ζωή και (τον) δίκασε με ολιστικές διαδικασίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ